Кардио: Бягане на място?

30.09.04
13:17

Кажете какво мислите за кардиото, което аз правя:
мягам на място 50 минути правя го вкъщи, пред компютъра, като си пускам някой филм с M. Ruhl или K. Levrone =] пускам си Rammstein, Fear Factory, Static-X и White Zombie :wink:

Идеята е - подходящо ли е 50 минутно бягане на място всеки ден като кардио, за човек който тренира и целта му е да сваля мазнини (като внимава и за мускулите) - с какво бихте го сравнили повече - с натоварването при обикновено бягане или с това при велоергометър или с това при treadmill?

Когато наближи лятото (хехе  :)  ) - около 3 месеца преди това, мисля да правя двуразово бягане на място - веднъж сутрин на гладно и веднъж вечер, преди лягане посчти (по около 45 мин)

BTW, правя така, първо, понеже идеята е да е всеки ден - не мога да съм във фитнеса всеки ден, като при това отделям по 50 мин на ергометъра - кой ще ме изтърпи така...

Мнения?

P.S.: Защо “Кардио” не е добавено като “Важна тема”...

SI

30.09.04
13:25

на мен нещо не ме грее много идеята
ако ти е по-голяма стаята помисли за въженце
ако пък имаш малко излишни парички си купи велоелгометър (най-доброто според Недик) или пътечка (използва я Рони)
или се замисли за стадиона или гората
ама ако не са ти на 200 метра от къщата (както е при мен :)) явно няма да се навиеш

30.09.04
13:36

въженце ще си взема, да, решено отдавна, но все “не намирам време” =]
когато е хубаво времето карам байк, но зимата?

според мен също велото е най-доброто, но 400 - 500 кинта да дам за вело... при положение, че длед 1 година може да не съм в БГ примерно... няма да стане.

да, видях, че рони ползва treadmill по 1 час сутрин и вечер пред телевизора =] но незнам кое му е по-доброто от бягането на място... (в моя случай разбира се)

а от стероидните животни много рядко вземам пример - при тях самото натискане на копчето на телевизора генерира мускулен растеж, баси...  :)

30.09.04
16:18

Аз бих казал че бягането на място е добро понеже пробвах сутрин да бягам преди работа ама само се изморявам без да мога хубаво да се изпотя, а както Leo каза пред компа е супер, пускаш си някаква музичка и си бягаш на място. Според мен става. На 26.07 бях 82кг. при ръст 183 см. Два месеца по-късно съм 75 с бягане на място през ден за по 25 мин и леко намаляне на храната разбира се :) . Общо има и генчето ама аз много не мислех че ще действа. Само дето не знам за какво го направих като сега тръгнах да ходя на фитнес. Може би щяха да са ми от полза тези 7 кила, де да знам.  Но аз съм ‘за’ бягането на място

30.09.04
17:32

Бягането на място си е супер,лично аз си го практикувам редовно и отдавна.Само че си го правя в ...банята и ефекта си е много добьр.Само че макса ми е 30мин.сутрин и пак се сваля зверски.Така че изобщо няма смисьл да си даваш парите за велоергометьр.Наистина е по-тешкарски ама 400-600 лв си е сума.Така че си бегайте на място без притеснения :wink:

19.07.13
18:05

Здравейте, да не отварям нова тема, реших да бягам на място у дома. Въпросът ми е има ли проблем ако примерно тичам 4 пъти по 5 мин или 2 пъти по 10 мин, а не наведнъж 20 минути ?
Поздрави

30.12.13
19:08

Аз лично се чувствам чудесно след 20-30 мин. бягане на място. Когато времето позволява съм на стадиона, но в България зимата е по-тежка отколкото в Барселона примерно и се налага да се бяга под покрив. Че какво по-добро от половин-часово кросче по чорапи вкъщи? Тонизиращо и стягащо! (wait)

16.01.14
10:15

казано от oregon на 19.07.13, 18:05:

Здравейте, да не отварям нова тема, реших да бягам на място у дома. Въпросът ми е има ли проблем ако примерно тичам 4 пъти по 5 мин или 2 пъти по 10 мин, а не наведнъж 20 минути ?
Поздрави

Принципно, доколкото знам, мазнините започват да се разграждат след 10-15 -тата минута от бягането. Когато организмът загрее и започне да изисква енергия от мастните клетки. Тогава започва и по-сериозното горене на калории. Ако го правиш по 5 мин, общо взето мисля че резултатът ще е нулев, тъй като никога не достигаш до момента с горенето на мазнини. Лично мнение.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1