Калориите ли са ми проблема

28.12.13
23:58

Преди да ви споделя моя хранителен режим трябва да се представя.Казвам се Ангел на 20 години 102кг в момента 182см.Тренирам от 16 годишен като никога не съм имал за цел да стана състезател или нещо повече от хоби.И точно затова не съм взимал химия или добавки,а и защото не ги одобрявам но това е друга тема.Да преминем към диетката.Като цяло гледам да качвам мускул,а не просто килограми .

Сутрин около 100-150 грама спагети , следващо ядене 500 грама ориз  и 150г. извара; следващо ядене 700-800 грама леща сварена 200 грама пилешки гърди ,500 грама сварен картоф и 150 грама извара; следващо ядене 5 белтъка 200 грама пилешки гърди , 1кг и 100 грама леща и 150 грама извара ; последно ядене 150 извара ,100 грама пилешко филе ,1кг леща  и 5 белтъка . По мои сметки това излиза грубо по 380-390 грама белтък и 800 грама въглехидрат (може и да е малко повече) мазнините не ги гледам както и калориите.Тренирам 4 дни в седмицата по 2 часа на ден като целта ми е до февруари месец да съм около 110 кг не омазнен.Като леща ям от 2 години насам по точно такова количество всеки ден а пържолите, които са 500 грама ги ям от месец и нещо като преди това ядеех по 220-250 грама.

Имам няколко неща за които си мисля,че са проблема и искам да видя вие какво мислите.

29.12.13
12:02

Не виждам мазнини в режима. Като за начало яж яйцата цели и добави още нещо, богато на мазнини, например ядки. Каква е тази леща по 3 кила на ден?

29.12.13
12:06

От колко време си на тоя режим ? Качил ли си кила ? Според мен т’ва да са доста калории .. :Д  800 въглен wtf те профитата където са на зоб са на толкова :Д и протеина е мега много според мен..

29.12.13
12:31

Вкарай малко разнообразие в тази диета !

29.12.13
14:22

Като цяло режима ми такъв от 2 години на сам , променял съм само количеството което ям.За съжеление тези 2.5-3кг леща ги ям всеки ден ... знам,че не е хубаво но нямам друг избор,защото еквивалента и е много скъп.Иначе качих 12 кг за 3 месеца но почти само чисто.Някой може ли да ми каже колко калории точно поглъщам с тази диета.Запитах ви защото от 3 седмици не съм качил и кг при положение,че ям така като за 105 кг а съм 101-102.Ако може конкретни отговори : “намали това с еди колко си , това увеличи,това премахни и го замести с това”

29.12.13
14:30

Човек, имаш 3200 ккал само от въглехидрат, сигурно още към 1600 от протеин. Просто няма начин да са ти малко калориите, даже аз бих казал, че са много. Търси някъде другаде проблема.

Едит: На твое място бих пробвал да понамаля въглехидрата и да вкарам малко мазнини.

Мнението беше редактирано от Ронката на 29.12.13 14:33.

29.12.13
14:44

другият проблем за който забравих да кажа е ,че приема ми на витамини е изключително нисък... пловоде и зеленчуци хапвам само когато ми се яде а не по режим както другото ядене.Може ли заради витамините тез 390-400 грама белтък да не се усвоят а да усвоявам примерно 290-300 и затова да не качвам въпреки,че като качих тези 12 кг не съм приемал витамини в режим а просто като ми се дояде ябълка или мандарина ям .

Приемаш 4гр белтък на килограм телесно тегло. Освен ако г*за ти не е станал на швейцарско сирене от стероиди е абсурдно да усвоиш толкова белтък.

Джей Кътлър приема по 450гр протеин (поне за такова количество намерих), а тежи сигурно 30кг повече от теб, а страничната му “суплементация” ти е бедна фантазията каква е. Не знам откъде си измислил или кой ти е измислил тази диета, но най-мекото, с което може да се опише е, че буквално си хвърляш парите в кенефа, като минеш по голяма нужда. Да не говорим, че въглените му са НАПОЛОВИНА на твоите.

Или ако не ти се чете надълго : Проблема не ти е САМО в калориите, а в ЦЯЛОСТНИЯ ПЛАН за хранене.

Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 29.12.13 15:13.

29.12.13
15:27

За качване и 200 грама протеин ти стигат, да не кажа и 150. Тялото си има лимити, особено що се отнася до качване на мускулна маса и това, че 3 седмици кантара не е мръднал не е повод за паника. И тройно на това да се тъпчеш, няма да качваш по-бързо мускули.
Между другото, не е зле да преосмислиш какво точно са тия 12 кг., които си качил за 3 месеца, защото 12 кг. чист мускул е абсурдно, дори да си на препарати.

29.12.13
15:27

херцог, колко протеин и колко въглехидрат на кг трябва да се приема за да се качва мускулна маса ,а не просто маса.

казано от a4o_a4kin на 29.12.13, 15:27:

херцог, колко протеин и колко въглехидрат на кг трябва да се приема за да се качва мускулна маса ,а не просто маса.

За твоите килограми 2 пъти по-малко и от 2-те, въпреки че това е строго индивидуално количеството не варира в такива големи граници. Както беше написано по-горе тези 12 кг не само, че не са чисти , но и 2-3кг от тях ако са мускул ще е добре, казвам ти го без абсолютно никакви лоши чувства. Ако имаш възможност качи някаква актуална снимка на формата.

29.12.13
16:24

Вкарай малко кардио поне 1 път седмично. Когато качваш маса има период, в който организма спира да усвоява веществата. С кардиото ще го поразбудиш.

29.12.13
17:49

казано от the_powerpuff_girl на 29.12.13, 16:24:

Вкарай малко кардио поне 1 път седмично. Когато качваш маса има период, в който организма спира да усвоява веществата. С кардиото ще го поразбудиш.

Ко речи ко?!

Ачо, качи някоя актуална снимка, че и аз почвам да се замислям дали да не ям по 3 кила леща на ден, с тея резултати които обяви...

Мнението беше редактирано от antipodean aub на 29.12.13 17:50.

29.12.13
18:19

снимки нямам , но не мисля,че съм качил мазно защото на 90 кг бях с плочки ясно изразени и сега на 102 пак съм с плочки но не чак толкова изразени.Защо мислите,че с 200 грама белтък на ден ще кача като съм 100 кг.Аз гледам по 3.6 грама белтък на кг да ям на ден.

29.12.13
18:26

увеличи мазнините и виж как ще ти се отрази

29.12.13
19:03

umad по диетата приемам около 60-70 грама мазнина , но отделно си позволявам вафличка,пица или други такива изкушения.Така,че едвали 10 грама повече мазнина ще промени нещо.Никой не говори за витамините.На кои витамини да наблегна за да усвоявам веществата

Информацията, която ти е нужна вече ти беше написана, ти продължаваш да задаваш въпроси, надявайки се, че нещата не са такива, каквито ти казаха.

29.12.13
20:17

При толкова протеин ти трябва много вода ба ден.

29.12.13
20:51

3kg леща 0_0. Свали протеина до 250-300г най-много, сложи 100-тина грама мазнини и ще имаш резултат. Една снимка би била много полезна, защото 106кг натурален с плочки рядко виждам, не че не ти вярвам просто има значение. Тази леща я замени с примерно ориз ако можеш.

29.12.13
21:21

казано от vatman на 29.12.13, 20:17:

При толкова протеин ти трябва много вода ба ден.

интересно ,колко вода за моите кг и с 2 думи каква е връзката между водата и белтъка.

казано от a4o_a4kin на 29.12.13, 21:21:

интересно ,колко вода за моите кг и с 2 думи каква е връзката между водата и белтъка.

За 102 kg лично тегло минимумът е 3 литра дневно, оптимумът - около 5 литра (т.е. 30-50 ml/kg).
Това колосално количество белтъчини има отношение към бъбречната дейност, затова количеството вода е особено важен фактор.

Храненето не е добре преценено и лошо балансирано.
Приемаш фантастични количества храна (напълно излишно), мазнините почти ги няма (груба грешка). Вафличка и пица далеч не са примери за читави източници на мазнини... а щом си ги позволяваш, значи калориите ти често гонят и минават 5000. Да приемаш близо 4 g/kg белтъчини е най-малкото неефективно, сам виждаш това. В този смисъл 2.0-2.5 g/kg белтъчини дневно са напълно достатъчни за добри резултати. Да, калориите са ти проблем, проблем са и източниците на калориите. Не е лошо да започнеш да четеш - за витамините (какво са и за какво служат), за храненето като цяло (основи и принципи) и за това коя храна какво съдържа (някак не е удобно някой да смята вместо теб, нали?). Искаш специфични резултати, а най-важният фактор за постигането им - храненето - го нагласяш наизуст и без да мислиш. Важното ти беше казано няколко пъти в темата. Това хранене не е добро и в моите очи.

Потърси проблеми и тук (не само при калориите):

казано от a4o_a4kin на 28.12.13, 23:58:

Тренирам 4 дни в седмицата по 2 часа на ден

E тия 3 кила леща на ден мислите ли, че ги усвоява? Не е лоша храна лещата, но едва ли е най-ефективният източник на протеин. Аз лично на негово място бих потърсил алтернатива поне на 2 кила от лещата в менюто и то от по-качествени източници на макронутриенти. Отделно ядеш по 4-5 кг храна на ден, а отделяш жълтъците. На ти килограми едно 15-20 яйца на ден нямаш абсолютно никакъв проблем да ги удряш. В момента от всичко това, ако наистина го изяждаш всеки Божи ден, основно пълниш тоалетната, но в бодибилдинг план нещата циклят. Това са си мои размисли, прави каквото си знаеш.

29.12.13
23:50

Севастократе ,прав си за яйцата,но 20 яйца размер Л са около 5 лв.Т.е. по 35 лв седмично не му мърдат само за яйца,ако разчита само от тях да си набавя протеина.Друг е въпроса ,че някой хора са алергични към яйцата ,в това число и аз и след като поглъщам по около 10 дневно,често имам обриви по тялото,но стига за мен..
Авторе,описал си много добре хранителния си режим ,а тренировката защо не си?

30.12.13
19:39

Е, то не знам как е физически възможно да поемеш такива количества леща. Толкова фибри, и газопричиняващи захари. Той ще е ходещ  а ядрена централа, ебати. А и стомахът ще го боли брутално и храносмилателната система по-скоро би я изхвърлила.

Мнението беше редактирано от bloodysunrise на 30.12.13 19:40.

31.12.13
14:34

За качването не е важно само количеството поета храна, а по-скоро количеството усвоена храна. Друг фактор е качеството на храната и не на последно място стимулите (тренировката) за качване на килограми.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1