29.12.13
21:11
Здравейте,
Тъй като не можах да намеря изчерпателен отговор, реших да задам въпроса си тук.Наскоро,заедно с личната ми дерматоложка от клиниката на ВМА,решихме да преустановя приема на млечни продукти за известно време,за да проверим дали имат отношение към акнето от което страдах.От един месец при мен се наблюдава известно подобрение и искам да продължа с тази диета.Въпросът ми е :
като трениращ , млякото и млечните продукти съставляваха важен елемент от дневната ми диеата,като след тренировка бях свикнал да прием 500мл. прясно пастьоризирано мляко със два банана, една лъжица мед(шейк) и две сварени яйца.Дали бихте ми препоръчали друг начин да си набавям минимума от 30гр ( или поне приблизително ) протеин след тренировка,чрез някоя друга храна или Протеин,който да не е на основата на млечните продукти ( и предполагам без казеин или лактоза ).
Благодаря предварително.
Темата беше редактирана от Flaxter на 29.12.13 21:12.
Pастителен протеин - Bulk Powders Pea, Hemp Protein - препоръчвам . Другият вариант е соев, но не е за предпочитане.
29.12.13
22:07
На пазара се предлагат протеинови пудри, произведени от телешко месо.
Всъщност... къде е проблемът след тренировка да се нахраниш качествено с месо и яйца?
29.12.13
22:51
В такъв случай, трябва да провериш и поносимостта си към яйчния жълтък, защото яйцата също имат отношение към акнето. А захарните изделия, шоколада, кафето? Познавам доста хора, при които акнето се активизира при консумация на шоколад, или прекаляване със сладките неща въобще.
Това е извън темата, но аз преди 2 години се оттървах от акнето само с няколко LED терапий, които струват 30 лева, без дори да спазвам диети. И доста мазила съм купувал, но няма как тука да говоря за това, ако искаш ми пиши лично.
Мнението беше редактирано от Calion на 30.12.13 11:25.
31.12.13
14:23
Вариантите са:
От пълноценните източници на протеин - телешки, яйчен албумин и конопен протеин.
От непълноценните източници на протеин - соев, грахов, кафяв ориз.