31.12.13
16:18
Юнаци, здравейте ! Аз съм Митко на 19 години съм. Студент съм заедно с това работя. Наскоро ми се случи нещо и започнах да гледам на живота другояче, както и да е. На темата. Висок съм 1.83см, тежа около 70-71кг. Наскоро реших, че искам повече, реших да кача няколко килограма. Тук е момента да спомена, че всеки ден си тренирам в нас, когато имам време с дъмбели.. Също тук е момента да кажа, че определено имам бърз метаболизъм, ям всякакви боклуци и единствения негативен ефект (видим) е че се получава много малко мазнина най-отдолу на корема, но в топлите месеци ходя да бягам и се стопява невероятно бързо. Наскоро се сдобих с кантар до 2-3 дена очаквам и кухненско кантарче, с негова помощ ще знам колко мазнини, въглехидрани и протеини приемам на ден. Тук се включва вашата помощ. И сам мога да си изградя хранителен режим, но не знам от колко мазнини, въглехидрати и протеини имам нужда на ден. Четох доста теми и останах с мнението, че ми трябват около 2 пъти повече протеини по 2 грама на кг. Тоест около 150 протеини на ден, за да качвам. Относно какво тренирам у дома ... правя Лицеви упори, правя доста коремни преси лягам на два стола (като лежанка) и правя по две упражнения за гърди правя кофички между две маси(но ми е доста трудно) за Април месец ще имам лост за набиране. Правя и по две за бицепс – седнал и изправен с двата дъмбела. Всеки ден правя от всички по няколко серии. От около 2-3 месеца се храня сутрин с овесени ядки и кисело мляко, но през останалото време няма промяна в храненето, но искам вече да я направя. Имам достъп до яйца (домашни) четох за изварата преди лягане, орехи имам в „промишлени количества“. Знам, че трябва да хапвам повече риба, пиле, яйца варени (но само белтък) Но тъй като на мен мазнините не са ми проблем се чудя дали да не ям и жълтъците. Плодове доста хапвам. Но сега, като си купя кантарче ще знам точно колко приеамам на ден.Проблема е, че не мога да ям точно по едно и също време, тъй като деня ми е доста натоварен. Това е, като цяло искам да ми помогнете с това да знам колко вещества(протеини, въглехидрати) трябва да приемам на ден, а пък аз ще си направя някакъв режим.. и ако има някакви забелжки относно упражненията. Имам добре оформени коремни мускули и от гърдите съм доволен, но от ръцете не съм. В момента не бягам обикновено започвам края на Март и завършвам около Септември (всеки ден) без Неделя.
Желая ви весело посрещане на празника! Поздрави
31.12.13
16:23
Да добавя, че не пия. Сладкото съм го спрял изцяло от няколко дена.
Яйцата цели задължително!!!
Иначе, протеина гледай да е 2-2,2г на телесно тегло, мазнините - 1-1,2г на телесно тегло, а останалото си го набавяй от въглехидрат.
01.01.14
14:43
Останалото ?
01.01.14
14:56
казано от Митко Жечев на 01.01.14, 14:43:
Останалото ?
останалите калории.
Останалото ?
1.смяташ си кб (калорийният баланс)
2.взимаш 2-2,2г/телесно тегло протеин (1г протеин = 4ккал, ако не знаеш)
3.визмаш 1-1,2г/телесно тегло мазнини (1г мазнина = 9ккал, ако не знаеш)
4.смяташ
5.остатъка от калориите са въглехидрат (1г въглехидрат = 4ккал, ако не знаеш), например ти остават 800ккал, тоест 200г въглехидрат
Дано да съм обяснил правилно. Прочети и тази тема за всеки случай: http://www.bb-team.org/forums/viewthread/49742
01.01.14
15:19
казано от `~1! на 31.12.13, 18:00:
Яйцата цели задължително!!!
Иначе, протеина гледай да е 2-2,2г на телесно тегло, мазнините - 1-1,2г на телесно тегло, а останалото си го набавяй от въглехидрат.
“задължителни” неща, или неща които “трябва” няма в тоя спорт. Всичко е оптимално и препоръчително.
01.01.14
15:26
Напиши при какви условия,обстоятелства и обстановки е препоръчително да се ядат цели.Щото така човека остава с ,”защо цели ве?”.”еми нямам обяснение,просто така ми казаха”.Както е масово по залите,дава се акъл,но не се обяснява защо и по какъв начин.
казано от lordinov на 01.01.14, 15:26:
Напиши при какви условия,обстоятелства и обстановки е препоръчително да се ядат цели.Щото така човека остава с ,”защо цели ве?”.”еми нямам обяснение,просто така ми казаха”.Както е масово по залите,дава се акъл,но не се обяснява защо и по какъв начин.
е, това не мога да го обясня. ако можеш, направи го ти, тъкмо освен автора и аз ще науча нещо ново.
01.01.14
15:33
Еми даваш акъл добре,но човека ако те попита защо цели? Ти какво ще му отговориш? Добре е когато се опитваш да помогнеш на хората, да си способен да отговориш на техни евентуални въпроси.
01.01.14
15:35
1.Защото има мазнини - повече калории при качване
2.Не хвърля храна
3.В жълтъка се съдържат витамини
Сигурно ще има и още,но не мога много да мисля в момента :)
Моято обяснение е следното: в жълтъка има мазнини, които не си струва не се изхвърлят и затова трябва да ядем яйцата цели. Това бих му казал аз, ако попита “защо?”, а пък дали е вярно, някой друг ще каже.
01.01.14
15:41
казано от Teen Power на 01.01.14, 15:35:
1.Защото има мазнини - повече калории при качване
2.Не хвърля храна
3.В жълтъка се съдържат витаминиСигурно ще има и още,но не мога много да мисля в момента :)
Не се намисай.
Ако яде над 3 цели яйца на ден по продължително време не е много полезно !Според мен макс 2 цели яйца,но това си е мое мнение !
01.01.14
16:05
казано от bam3e на 01.01.14, 15:44:
Ако яде над 3 цели яйца на ден по продължително време не е много полезно !Според мен макс 2 цели яйца,но това си е мое мнение !
Прав си,чувал съм от експерти,че расте трето око и също така почваш да се окосмяваш по зениците и ослепяваш.
01.01.14
17:04
Ако нямаш някаква алергия към жълтъците, не би било проблем да ги ядеш цели. Източник на витамини, мазнини и ако се замислиш, по-голямото количество белтъчини в яйцата идва от жълтъците. А що се отнася до холестерола от храната - той няма чак такова влияние, каквото се смяташе преди, с други думи максимата “по 1-2 жълтъци на седмица” диктувана от докторите вече не е в сила.
Мнението беше редактирано от bloodysunrise на 01.01.14 17:06.
Колега, всичко опира до правилен подбор на качествена храна + постоянство. Не е правилно от раз да вдигнеш двойно приема на храна само и само да качваш. Изчисли си с калкулатор (има на сайта) колко калории дневно ще ти осигурят повишаване на телесната маса и си направи ориентировъчно примерно меню, което после пусни във форума за коментари. В общия случай 4-5 (или 6) хранения с що годе равномерно разпределение на белтъчните и въглехидратите във всяко хранене би свършило работа. Тренировките са също са важна част от качването на маса, доколкото по-голямо хипервъзстановяване на мускулите би довело до увеличаване на чистата ММ, което ще повиши и теглото.
казано от Teen Power на 01.01.14, 16:05:
Прав си,чувал съм от експерти,че расте трето око и също така почваш да се окосмяваш по зениците и ослепяваш.
Ти яж по 10-15 цели яйца на ден може и нещо друго ти порасне :)
01.01.14
17:38
казано от `~1! на 01.01.14, 15:01:
Останалото ?
1.смяташ си кб (калорийният баланс)
2.взимаш 2-2,2г/телесно тегло протеин (1г протеин = 4ккал, ако не знаеш)
3.визмаш 1-1,2г/телесно тегло мазнини (1г мазнина = 9ккал, ако не знаеш)
4.смяташ
5.остатъка от калориите са въглехидрат (1г въглехидрат = 4ккал, ако не знаеш), например ти остават 800ккал, тоест 200г въглехидратДано да съм обяснил правилно. Прочети и тази тема за всеки случай: http://www.bb-team.org/forums/viewthread/49742
От тук разбирам, че сбора от белтъчините(протеините) мазнините и въглехидратите по формулата дава калориите. След 2-3 сметки на различни храни се оказа така :) Но не ми е ясна 5-та точка. Има ли разлика между калории и килокалории ? Благодаря за отговорите :) Все по ясно ми става, гледам да чета теми :) Заемам се със смятането на КБ.
01.01.14
17:54
казано от bam3e на 01.01.14, 17:27:
парчето ми порастна от както ям мн яйца
01.01.14
18:04
Сметнах КБ = 3124 добавям “излишък” = 3300, но когато избера съотношение В-50% Б-30% М-20% се получава че трябва да приемам по 245.7 протеини на ден, което ми се вижда повече от колко трябва по 2-2,2. В такъв случай какво правя ? Променям съотношението ?
Мнението беше редактирано от Митко Жечев на 01.01.14 18:04.
казано от bam3e на 01.01.14, 17:27:
И к’во ще му порасне? Аз от години ям яйца, всеки ден, че и по цяла кора съм правил на ДЕН. Не мога да повярвам, че още има хора, който вярват на тия глупости...
01.01.14
18:25
Нека и аз споделя нещо от личен опит.И аз ям по доста яйца(10+-),като сравнително изгоден източник на протеин и не отделям жълтъците поради гореспоменатите причини и още.Пък и не ме кефи да хвърлям пари на вятъра.
Често ми се случва да се обривам от тях,но това може да се дължи на качеството им,не на митовете и легендите ,които се разпространяват за натравянето с яйца.
казано от Митко Жечев на 01.01.14, 18:04:
Сметнах КБ = 3124 добавям “излишък” = 3300, но когато избера съотношение В-50% Б-30% М-20% се получава че трябва да приемам по 245.7 протеини на ден, което ми се вижда повече от колко трябва по 2-2,2. В такъв случай какво правя ? Променям съотношението ?
нали ти казах вече: протеин 2-2,2г/кг, мазнини 1-1,2г/кг.
протеина ти е около 600-700ккал горе-долу, мазнините са 800-900ккал някъде и останалото е въглехидрат.
В цял сеят се продават белтьци ако беше нормална даржава и при вас да имаше.. http://www.hornoyadorno.com/ingredients/claras-de-huevo-a-punto-de-nieve?recipe_id=56
Мнението беше редактирано от vatman на 01.01.14 19:37.
казано от vatman на 01.01.14, 19:22:
В цял сеят се продават белтьци ако беше нормална даржава и при вас да имаше.. http://www.hornoyadorno.com/ingredients/claras-de-huevo-a-punto-de-nieve?recipe_id=56
И тук се продават 1кг белтък струва 6 лева.
02.01.14
12:35
Проблем ли е, като хапвам жълтъците да пия повечко вода, че трудно ги ям :)
02.01.14
14:19
казано от Митко Жечев на 02.01.14, 12:35:
Проблем ли е, като хапвам жълтъците да пия повечко вода, че трудно ги ям :)
Какъв по дяволите беше този въпрос? Попринцип трябва да приемаш по 3л вода на ден, а можеш и с белтъци и с месо и без нищо да я пиеш.
03.01.14
17:42
Днес купих 1КГ обезмаслена извара от Кауфланд на Olympus. Тъй като я купих на едро никъде не видях да пише хранителен състав, някой може ли да каже нещо по въпроса :?
Мнението беше редактирано от Митко Жечев на 03.01.14 17:43.
намираш я тук и гледаш
Мнението беше редактирано от Ронката на 03.01.14 17:47.
03.01.14
18:02
Проблем ли е, като хапвам жълтъците да пия повечко вода, че трудно ги ям
Направо си ги прави на шейк. Смесваш ги с водата или, ако искаш, с кисело мляко и после с някакъв пасатор ги разбиваш. И в двата случая става добре :)
03.01.14
19:16
Не я намирам там, там има обезмаслена, но от една до друга има разлика ... :)
04.01.14
15:28
Olympus. Не пише хранителен състав, както казах на едро е от Кауфланд.
П.С: Много ми е трудно да набавям по 150 белтъчини на ден .. :(
Мнението беше редактирано от Митко Жечев на 04.01.14 16:03.
04.01.14
20:44
Ммм, не. Оказа се, че съм грешал. Пример за вечеря си взех риба цяла скумрия печена и си мисля, че е към 100 грама, тя се оказа 260 .. :) Докарах ги до 148, като взема изварата после и ккал 3229. :) Като цяло трудно хапвам, но ще свикна :)
04.01.14
21:00
казано от Митко Жечев на 04.01.14, 15:28:
П.С: Много ми е трудно да набавям по 150 белтъчини на ден .. :(
Хайде де...
3 свински пържоли, 5-6 едри яйца и 3 лъжици извара - ето ти ги 150 g белтъчини!
И това при условие, че не ядеш нищо друго... не можело...
Хайде стига с тези културистични приеми на протеини ... 300 и нещо не знам си колко ... по 2,2 грама на килограм ... А дали можеш да ги усвоиш всичките тези белтъчини ако не си на забранени медикаменти ? Моето скромно мнение е, че не можеш ... Особено човек, който е свикнал цял ден да яде предимно джънк, както авторът е написал по-горе. Според мен 120-140 гр са достатъчни, комбинирани с достатъчен на брой калории от въглехидрати и мазнини.
Мнението беше редактирано от Николай на 05.01.14 14:15.
10.01.14
14:48
Изготвих си това, добре ли е?
Понеделник: Крака, корем, предно и средно рамо.
Вторник: Ръце (бицепс и трицепс).
Сряда: Гърди и предмишници.
Четвъртък: Гръб и задно рамо.
Петък: Корем, бицепс и трицепс.
Събота: Гърди, предмишници, предно и средно рамо.
Неделя: Почивка.