тежък период

05.11.05
13:08

момчета само след 20 дни в работата ми ще ни налегне тежък период.Аз и колегите ми ще сме по 15 часа на ден на работа и ще се трудим като къртове ще сме подложени на невероятно физическо и психическо натоварване както и порядъчни дози стрес.Естественно това е свързано с нередовно ядене с ядене на боклуци и с невъзможност за какъвто и да е спорт.Чудех се вие с какво бихте захранили и подпомогнали организма си.Мислех си за някакви витамини някакви натурални билкови добавки нещо с което да намаля напрежението на което организма ми ще бъде подложен.Вие какво бихте ползвали при така създадената ситуация.
Благодаря за вниманието.

05.11.05
15:17

Ами Ванка, аз съм така вече 9ти месец!
Храна от вкъщи, по кутии и мяташ на крак. Няма друг начин!
Кофти е със спането, но се издържа!
Има едни трикове, ама айде на ЛС :)

Успех и воля в работата ти!

Да де ама при мен има и други проблеми храната от вкъщи няма кой да я приготви за да я сложа в кутия трябва сам а ....както казах няма да има време. :? .Я кажи другите трикове макар и на лични.Със спането нямам проблем и без това спа по 4-5 часа на ден ама...

05.11.05
15:59

Ами научи се да си я готвиш сам ;) Аз какво мислиш че правя - чакам на готово ли? Затова спа по - малко, защото губя всяка вечер по около час за готвене за следващият цял ден!
И после си подреждам по грамаж храната - подбирам въглехидратите, според натовареността, иначе ти си слагай ориз. Пий повече вода!

Сега за храненето е ясно, че трябва да е на ниво през цялата година.За съжаление каквото и да е минералите и витамините все небиха стигнали особенно в такава агресивна за тялото среда.Като писах темата нямах идеята да питам как да ям банички и да ми е добре тялото, а с какви витамини или билки да го подсилят.Признай си, че едва ли има храна особенно такава от диетата която да те успокоява да те тонизира и зарежда както биха го направили витамините.Димек сиреч говорим като че ли за две различни неща.Яденето си е едно но витамини отвън трябва да си има особенно в такива тежки периоди.Грамажа кутиите и готвенето си остават въпроса е да се добави нещо което го е нямало до сега понеже работата ще е по натоварена отколкото до сега.
Благодаря за вниманието.

05.11.05
18:54

хмм много лошо !аз лично бих си зел трибестан кат се дигне и тестостерона се дига и настроението и се чустваш по жизнен ... за яденето ... нещо от вкъщи мъкнеш и тва е ... мислех да кажа след работа да правиш някви опражнения каквото можеш ама ти ... ще си кат парцал най вероятно ! :? егати ... кво е тва 15 часа работа ?!? издържал съм близо 10 часа ама 15 тва вече е нечовешко ! :shock:

06.11.05
13:15

Ще нахвърлям някои неща, може да са ти полезни :D :
- сготви си за няколко дена/седмица, раздели храната на порции, след това просто я вземаш от хладилника, не всички добри бб храни искат дълго приготвяне - сандвич с хляб бонус и варено пилешко /предварително подготвено/ плюс добавки на вкус /домати, краставици, маслини и т.н./, овесени ядки с орехи, бадеми, сушени плодове с кис.мляко и др. са подходящи за “мобилна” употреба.
- много подходящо е да си вземеш СИЛНИ витамини, препоръчвам Vitabolic на MLO, към 30 лв бяха за 60 таблетки, през почивните дни може да не ги пиеш. Допълнително е добре да вземаш 1-2 гр. витамин С дневно, той е мощен антиоксидант. Ако мислиш, че натоварването ще се отрази и на нервната ти система, прибави и 50 мгр. B комплекс;
- добре е да си вземеш и някакъв билков препарат от класа на т.нар. “адаптогени”, т.е. билки подпомагащи организма в борбата със стреса, засилване на имунната система и т.н. Такива са жен-шен /във всичките му разновидности, включително сибирския, който не е истински жен-шен/, rodiola rhosea, ashwaganda, bacopa, maca и още няколко по-маловажни. Така изброените адаптогени действат различно на различните организми, аз лично съм много доволен от rodiola rhosea, на български мисля че беше “златен корен”, ползвал съм тинктура на фирма Цветелина, но започни от малко /5-6/ капки, сутрин, на гладно и постепенно увеличавай дозата, докато откриеш работещата за теб доза.

06.11.05
15:40

[quote author=“ivan.shishmanov”]Сега за храненето е ясно, че трябва да е на ниво през цялата година.За съжаление каквото и да е минералите и витамините все небиха стигнали особенно в такава агресивна за тялото среда.Като писах темата нямах идеята да питам как да ям банички и да ми е добре тялото, а с какви витамини или билки да го подсилят.Признай си, че едва ли има храна особенно такава от диетата която да те успокоява да те тонизира и зарежда както биха го направили витамините.Димек сиреч говорим като че ли за две различни неща.Яденето си е едно но витамини отвън трябва да си има особенно в такива тежки периоди.Грамажа кутиите и готвенето си остават въпроса е да се добави нещо което го е нямало до сега понеже работата ще е по натоварена отколкото до сега.
Благодаря за вниманието.

Наблегни на Цинк, Калций. Вземи си полифеноли от жълт кантарион - всичко това е антистресово и действа ;)

06.11.05
17:35

Защо не пробваш и креатин.

06.11.05
22:26

защото ще му вдигне кръвното налягане, а от тук и напрежението  :!:

Мисля да ползвам циан калии :).

07.11.05
12:02

Не е задължително да вдигне кръвно. Според мен при тежък физически труд креатин не е излишен. С циан калия определено ще се отървеш от всякакви пролеми. :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1