Тичане през зимата

07.01.06
10:13

Моля ви, посъветвайте ме как да тичам през зимата - с какво облекло, колко време, с почивки или без и всичко друго, което трябва да знам, за да не се разболея след това. До сега съм се занимавала с това само през лятото, и то за кратко. Благодаря ви предварително!

DM

08.01.06
22:19

Здравеи
облеклото ти триабва на всиака цена да е функционално, те. да иzкарва влагата и да подурйа тиалото сухо и топло, по таиа линиа не триабва да се пестиат пари, zа6тото ка4еството е важно,
преди биагане zагриава6 навун сас лека гимнастика и мобилиzиране на по важните стави, биага6 си биагането , но не прави пауzи навун в студа като свур6и6 се прибери веднага на топло, не оставиаи тиалото да иzстине навун,  това е наи голиамиа проблем zа настинката, 6апка и ракавици са6то са zа препора4ване, по време на биагането не може6 да настине6 не се пла6и, аz биагам иако zимата и не сам имал проблеми досега , а по принцип настивам лесно
успех стан

09.01.06
17:35

Много ти благодаря за ценните съвети! Имам само още един въпрос относно дишането. Добре ли е да имам шал на носа и устата, защото когато съм опитвала да бягам в студено време и се изморя, започва да ме боли гърлото, като ми минава след като си почина около половин час. Предполагам това е защото не съм дишала правилно?
Благодаря още веднъж!

PR

09.01.06
19:11

Кфо тичане зимата хаха ще ти трябват кънки за лед може да се подготвиш за състезание по шортрек!!! Сега сериозно може да тичаш но има голяма вероятност да те заболи гърлото от студения въздух а ако целиш сваляне на килограми много трудно ще стане защото е студено ии няма да може да загрееш. Хубав вариянт е бягаша патечка в някоя зала ! Успех!

09.01.06
19:31

Шал не ти трябва. Той не е калорифер да ти стопли въздуха. Дишай само през нос! Задължително! Въздухът минава през лабиринт от нагънат епител, като се стопля, филтрира и овлажнява, охлаждайки хипофизата /тя се нуждае от по-ниска от телесната температура, за нормално функциониране/. Ако дишаш през уста, въздухът достига до алвеолите студен и сух. Туйто.

DM

09.01.06
20:52

Протеин като не си компетентен , молиа ти се недеи да пи6е6 , zа6тото хората се подвеждат така
стан

GI

15.01.06
17:57

абе през зимата не е много хубаво да се тича.
едно ,че е неприятно ами е и най-лошото време за да правиш това.Аз лично тичам навън само при приятно време.
Ако решиш да тичаш по това време  трябва да се бориш едновременно със студа и със себе си
Абе тъпа работа,по добре в залата (макар ,че е по тъпо ,пак става)

17.01.06
22:29

Аз като се изморя от тичане в студено време и ми трябва само един лек удар в тялото (особено в рамото)и направо умирам,става ми лошо гадно...Говоря като играя футбол и се сблъскам с някого

KO

24.01.06
21:26

през зимата си тичай както винаги като продължителност и темпо. тялото изразходва повече енергия за поддържане на температурата. обличай се леко, но с облекло, което не пропуска вятър! задължително шапка против вятър! дишай ЕДИНСТВЕНО през носа! ако си на НВД, топиш с 40-50% повече мазнини! Като дишаш през носа няма да те заболи гърлото. В момента е -15, аз си тичам без проблем по потник, тънка блузка и аанцуг отгоре, а долу само анцуг и маратонки, и шапка разбира се, а да - и ръкавици...

шал според мен не слагай, защото той се намокря от дишането и става по-лошо, освен това можеш да вдишаш власинки и като цяло е по-зле....

Хора, пишете на човешки език бе, какви са тия 6ци вместо букви, егати постингите... И стига давали глупави съвети като на протеина...

24.01.06
21:40

сега с тези температури невъзможно стана направо и на мен ми се тича ама само в залата за сега

31.01.13
15:01

Аз тичам около пет дни ( дистанцията зависи от темпото, но от 4 до 10км. ) в седмицата независимо от темп. последните може би 5 зими и не съм боледувал сериозно. Не се навличам с много дрехи. Основната ми цел не е да се потя. Живея на 5-10мин. от стадиона и гледам по-набързо да се пребирам след като свърша. Днес сме 2013 но все пак реших и драсна няколко реда.

19.12.13
14:53

казано от protein на 09.01.06, 19:11:

Кфо тичане зимата хаха ще ти трябват кънки за лед може да се подготвиш за състезание по шортрек!!! Сега сериозно може да тичаш но има голяма вероятност да те заболи гърлото от студения въздух а ако целиш сваляне на килограми много трудно ще стане защото е студено ии няма да може да загрееш. Хубав вариянт е бягаша патечка в някоя зала ! Успех!

Точно пък през зимата се отслабва повече, защото тялото изразходва повече енергия да се сгрее. Бягането навън не може да се сравни с пътечката.

30.12.13
09:05

Времето е перфектно за тичане в момента. Нито е студено, нито е навяло сняг никъде.
Повечето хора, които виждам, са навлечени доста и увити в шалове, което е адски странно, ама всеки сам си знае как му е добре. Аз не обичам да ми е горещо, а навън, дори да е имало сняг, пак излизам леко облечена с клин и тънко яке.
Не подвеждайте хората да ходят в залите само защото сте разглезени и изнежени.
Да тичаш на пътека няма почти никакви предимства и това повечето хора, занимавали се активно със спорт, и уважавайки себе си го знаят.

30.12.13
21:22

Да, в момента всъщност нямаме и зима в нормалния смисъл на понятието, а облеклото е строго индивидуално и колко пласта ще съдържа зависи само от чувството за комфорт на спортуващия. Общо взето времето е идеално за всичко, което не се казва зимен спорт :)

И на мен ми се тича много, но за сега си позволявам само в залата на пътека, защото този студен въздух ме убива. Наистина е супер, че има хора на които им понася. Наистина ние все още нямаме така наречената зима, но докато се чувстваш добре тичай, но наистина вземи дрехи, който попиват или такива който позволяват да дишаш, за да не настинеш.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1