02.01.14
15:31
Наскоро забелязах, че гърдите ми изостават.. Тренирам ги веднъж седмично и се зоря доста, но уви - растеж няма. Та позаинтересувах се, гледах клипове, четох статии и разбрах, че ако гърдите са ми изоставащ мускул - то трябва да ги тренирам 2 пъти седмично. И искам да попитам къде мога да ги сложа в следния сплит:
Понеделник: гърди - предно и средно рамо
Сряда: гръб - задно рамо
Петък: ръце
Събота: крака
Като не мога да тренирам във вторник.
02.01.14
16:07
Информацията, която си подал, е крайно недостатъчна за максимално полезен отговор. Важно е не само кога натоварваш дадена мускулна група, а и как го правиш. Част от възможните варианти минават през оптимизиране на сегашната ти тренировка за гърди (т.е. оставаш с една тренировка седмично, но различна от досегашната). Ако се наложи включване на втора тренировка за гърди, то аз бих я направил в петък и то с упражнения различни от тези в понеделник. Ръцете отиват при краката в събота или най-добре да отпаднат като самостоятелна тренировка. Две тренировки за гърди седмично трябва да означават и наистина много добра тренировка за гръб. Две тренировки за една мускулна група седмично са трудна работа за човек с твоя тренировъчен опит.
Напиши какви упражнения правиш за гърди, по колко серии, повторения и тн.
И като почнете да делите предно, средно, задно рамо в различни тренировъчни дни като някакви профита направо...
02.01.14
18:41
стаж ?
Упражненията за гърди са ми следните: Хоризонтална лежанка, dumbell presses под налон, флайс на машина и флай с кабели. Тренирам за мускулна маса от март-април месец, като миналата година също съм тренирал 7 месеца..
02.01.14
21:58
Най-добре ще е да качиш снимка ,да видим колко точно изостават гърдите от другото.Щото накрая да не се окаже ,че всичко изостава.
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/q71/s720x720/1466085_647132072004891_485048330_n.jpg
В момента не разполагам с други снимики..
02.01.14
23:34
Предполагам ,че ти е зле техниката и трупаш яко кг на щангата.
Опитай нещо такова с добра техника.
1.Полулег с щанга, наклон 25-30 градуса - 12-10-8-(6-8)
2.Лег с дъмбели - 10-8-8-8
3.Кофички - 3 до отказ с тежест
4.Флайс 3 серии
П.С. За раменете ти стигат 2 упражнения ,тъй като преди това си тренирал гърди.Нещо базово си избери,примерно преси и въртолет.
П.С. 2 Не е задължително всичко да ти върви по мед и масло,на мен примерно ръцете и прасците винаги са ми изоставали.Генът си е ген.
Мнението беше редактирано от El_tiggeraso на 02.01.14 23:37.
Хм.. ще пробвам горната тренировка, благодаря за съветите!
Едит: Най-добре развитата мускулна група ми е гърба, прав си, не всичко върви по мед и масло. До скоро не правих дори мъртва тяга и не се зорих толкова на тренировките за гръб,а той си растеше доста.. мисля, че 113см. като за 15 годишен е добре.
Мнението беше редактирано от Damaged на 03.01.14 00:09.
03.01.14
11:32
казано от Damaged на 03.01.14, 00:04:
Хм.. ще пробвам горната тренировка, благодаря за съветите!
Едит: Най-добре развитата мускулна група ми е гърба, прав си, не всичко върви по мед и масло. До скоро не правих дори мъртва тяга и не се зорих толкова на тренировките за гръб,а той си растеше доста.. мисля, че 113см. като за 15 годишен е добре.
Гледам рамото ти не е чак толкова зле, опитай се да подобриш техниката и би следвало гърдите да порастнат, сложи едни кофи в твоята тренировка или опитай тази която ти дадоха.
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/1461001_634688856582546_291799296_n.jpg
Не знам, тренирам ги здраво и явно има ефект.. До скоро имах кофи в програмата, но все пак растеж нямаше, та реших малко да разнообразя и правих друга тренировка. Сега ще пробвам тази горе за известно време, дано да стане..
03.01.14
15:18
Приемай повечко протеин в тренировъчните дни. :)