01.01.14
18:31
Здравейте всички! Аз съм новак във фитнеса . Тренирам от 3 месеца. Ефекта е на лице. Ръцете ми заякнаха доста,както и другите ми мускули. Проблема ми обаче е тварде многото подкожни мазнини. Искам да разбера дали има някакви хранителни добавки за горене на мазните и след това нещо за трупане на чиста мускулна маса. Благодаря предварително за съветите. П.П. на 14години съм, 181см височина, 89кг тегло . не разбирам много от добавки за това искам за съвет от вас. Може би единствения ми проблем е възрастта ми. Чакам съветите ви
Темата беше редактирана от Максимилиян Малчев на 01.01.14 18:34.
01.01.14
19:00
Хранителен режим.
01.01.14
19:14
хранителен режим имам. но искам да взимам добавки за да стане по-бързо
01.01.14
19:25
И какъв е хранителният ти режим?
01.01.14
20:09
Риба, пилешко свинско- без мазни меса. Плодове зеленчуци яйца и др. Протеинови храни. + много вода повече пт 3,5 литра на ден . Без никакво сладко мазни закуски от тия дет го продават по улицата , никва фаст фууд , бял хляб и без всякви вредни боклуци, но го следвам само от 2 месеца.
” За да стане по-бързо ” .. и за къде си се разбързал? Най много вземи си таблетки от зелен чай, те стимулират изгарянето на подкожни мазнини. Не, че ще умреш от другите ама ..
Мнението беше редактирано от Calion на 01.01.14 20:47.
01.01.14
20:47
Искам яко тяло. Не искам да бъда някав разплиокан мазен слабак . Иначе мерси ще ги потърся :)
Всичко става с времето, в този спорт се изисква търпение. Иначе гледай да не ядеш боклуци, а добавките са допълнително. Ако смяташ за нужно купи си, но преди това нека те посъветват в магазина, от който ще ги купуваш. Аз лично мисля, че няма възраст за добавките, но не е като да стоиш на дивана и да ядеш чипсове и да пиеш фетбърнъри и да си мислиш, че ще стане нещо.
01.01.14
20:58
Не ям никаква фаст фууд , сладко и боклуци и единственото време когато седя на стол или диван е в училище на закуска обет и вечеря и докато уча и спя. През останалото време съм в движение . Често играя футбол с приятели . Относно добавките , тва е сериозна работа знам, на този етап ще говоря с един авер от фитнеса да ми каже кво да взимам , а след време кат махна мазнините ще взимам протеини , поне така съм чел из подобни форуми за натрупване на чиста мускулана маса. Но за тва след време ще пиша. Благодаря за насоките . И да ще бъда по търпелив, ще тренирам здраво и ще гоня мечтите си :Д
” Относно добавките , тва е сериозна работа знам ” Нищо сериозно няма. Т’ва е храна, не са стероиди. Просто, ако не си сериозен няма да имат ефект .. и да не мислиш глупости като например ( 10 дози, 10 пъти по-голем ефект ) .. наблягай предимно на храната и тренировките и гледай на добавките като допълнение на храната ти.
Мнението беше редактирано от Calion на 01.01.14 21:08.
01.01.14
21:15
Мисля , че хранителния ми режим е добър , тренировките също , съветвал съм се със професионалист относно тях. Пренирам от сравнително кратко време . И да прав си относно добавките . Ся ще махам мазнини а после ще качвам чиста мускулна маса :)
Мнението беше редактирано от Максимилиян Малчев на 01.01.14 21:15.
01.01.14
21:20
Мерси и определяно няма да са откажа имам голяма мотивация. :)
01.01.14
21:21
Прави си маса спокойно.С хранителния режим ще регулираш мазнините и ще постигнеш резултати.Може би ще е по-бързо отколкото да чистиш и после пак да качваш.
01.01.14
21:29
Вземи си L-carnitine.Яж правилно.Движи се.Тренирай.Резултатите ще дойдат.Недей да бързаш за никъде.Време и постоянство му е майката.
Поздрави.
Закво му е Л-карнитин? L-Carnitine can cause side effects such as nausea, vomiting, stomach upset, heartburn, diarrhea, and seizures. It can also cause the urine, breath, and sweat to have a “fishy” odor.
Мързи ме да превеждам.
01.01.14
21:36
Само ако може да ми кажеш за какво помага L-carnitine . И да прав си времето и постоянството му е майката . Петко стефанов може и да стане тогава но сигурно ще трябва да се комбинират fat burner+ протеин
01.01.14
21:37
Да , вярно , че по лекарствата като пише ,че може да предизвикат какво ли не,всичко е вярно.1/1000 ,примерно, може да имат някакви проблеми ,ползвал съм...нищо ми няма.
И все пак ..
L-Carnitine може да предизвика странични ефекти като гадене, повръщане, стомашно разстройство, киселини в стомаха, диария, и гърчове. Той може също да причини на урината, дишането и потта да имат “рибешка” миризма.
Мнението беше редактирано от Calion на 01.01.14 21:43.
Л-Карнитина помага на топенето на мазнини, но не мисля че е подходящ за един начинаещ, 14 годишен.
01.01.14
21:39
Wow тва направо ме отказа за от тези добавки. А само за какво помага ако мога да питам
01.01.14
21:40
На Л-карнитин се разчита още при:
окисляването на аминокиселините с форма на разклонена верига,
минимизиране на образуването на млечна киселина в мускулите,
защита от веществата – нарушители на клетъчната стена,
повишена доставка на кислород за мускулите,
осигуряване на енерия без разграждане на протеините,
повишаване на инсулиновата чувствителност,
минимизиране стойностите на кръвната захар,
изгаряне на подкожната мазнина.
Това е типично за Л-карнитина, не за всички добавки ;д. За топенето на мазнини, също донякъде и за мускулна маса, помага за здрави стави, изобщо е добра добавка, но тренирай поне още 4-5 месеца без добавки, или ако все пак искаш, нека да бъдат от храна - като протеин. Или билки ..
01.01.14
21:47
Много благодаря за информацията . Но ще послушам calion без Л-карнитин ще мина,страничните ефекти малко не ми харесват. А протеин разтворима форма -whey или хапчета. И ако може и да ми препоръчате марка
ON по-добре. Arnold серийте не съм пробвал и не познавам някой, който ги е пробвал. От ОН съм доволен.
01.01.14
22:14
Мерси . Поне още 3-4 месеца ще сам натурал и ако реша един проблем наречен ” мама много много не дава” ще поръчам от тоя сайт тази втората . Май май е доста добра. И също съм чел че преооръчителния прием е от 1-3 дози на ден . Можело една доза от 1-2 супени лъжици в 150-200 мл студена вода сутрин една преди или след тренировка и една малко преди лягане . Ако ще взимам нещо ще е това и най-вероятно преди тренировка, но ше изчам да вида дали ще реша проблема . И само още иска да питам какъв е вкуса на разтвора и може ли да се разтвори във айрян например
1. Като пиеш добавки си оставаш natural. Unnatural си ако приемаш анаболни стероиди, което е крайно не-препоръчително особено на тази възраст.
2. Прати мама тука, да и обясним, че протеина е просто храна.
3. За по-добри резултати и вкус го разтваряй в 200 мл нискомаслно мляко .
4. Най-добре преди лягане, сутрин или след тренировка (задължително в тренировъчни дни).
5. Не, гадория ще е да разтваряш овкусен протеин в айрян. Разтваряй си го в вода или в прясно мляко. Вкусове има различни. Най-добре не експериментирай и вземи шоколад или ванилия по избор.
Гледам майки купуват на децата си всеки ден желирани бонбони, газирани напитни, някои дори бира пият, а да забраняват протеин е просто смешно. Все пак ако майка ти изобщо не е запозната и тегли една майна, и във фитнеса след тренировка си плащай да ти правят дози. Май от 1 до 3 лева е една доза зависи от фитнеса и от фирмата.
И не разчитай много на добавките. Все пак това са само допълнение към пълноценната храна.
Мнението беше редактирано от Calion на 01.01.14 22:28.
02.01.14
09:06
казано от Calion на 01.01.14, 21:37:
И все пак ..
L-Carnitine може да предизвика странични ефекти като гадене, повръщане, стомашно разстройство, киселини в стомаха, диария, и гърчове. Той може също да причини на урината, дишането и потта да имат “рибешка” миризма.
Водата е основна причина за смърт чрез удавяне => водата е вредна.
П.П. Да, това е ирония. И заради *** като теб форума отива на пичковци.
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 02.01.14 12:12.
П.С - Херцога е прав, ходи да зобиш направо, нищо няма да ти стане.
Мнението беше редактирано от Calion на 02.01.14 12:06.
Ето прочети тук
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/57879
Виж мнението на всички. Ти се изкара най-великия, че и чак обижда.
П.С Тва е за “херцога”
И забележи, въпреки всичко накрая младежа пак реши да си го вземе. После защо се опитвам да обеждавам хората, че няма смисъл от него и ще си дадат парите на вятъра. А ти и сам коментира “Хранителен режим” => няма смисъл от добавки, а това му беше въпроса.
Мисля, че си противоречиш, и само гледаш да се заяждаш понеже съм казал всичко, което ти искаше.
Мнението беше редактирано от Calion на 02.01.14 12:19.
02.01.14
17:07
Оказава се , че май от л-карнитин няма нужда . Ще съм на протеин от пролетта , до тогава добро здравословно хранене + повече тренировки, а от пролетта с протеина всичко ще е наред
Ама ако искаш си взимай, няма да ти стане нещо, ама аз поне 14 годишен да взима л-карнитин не съм виждал, незнам.
03.01.14
00:33
Именно , не е нормално , протеин , като почна ще ми помага
Мнението беше редактирано от Максимилиян Малчев на 03.01.14 00:34.
От Л-карнитина нищо няма да ти стане. Аз си пия Л-Карнитин периодично от години (ама не съм на 14, а на 30.. скоро на 31), но както споменах на периоди. Нито ще имаш чревни проблеми (99% нямат от тези, които знам, че пият, вкл. и аз), нито ще ти мирише урината, потта и т.н. на “рибешко”, нито ще ти се гади (а той е и вкусен в течния му вариант) и т.н. Спомага за занижаването на холестерола. По принцип се произвежда в организма (поне по спомен, ако помня добре), но в малки количества, затова се взима допълнитело като добавка, когато искаш да чистиш мазнини. Обаче се пие месец, после известно време почивка, после пак подновяваш. Другото е FatBurner-а. Ама не съм мн. “за” него.
Сега като поднових залата (понеже бях бременна, родих и си гледах няколко месеца детето, т.е. не можех да спортувам), в началото не свалях кг. (кг като мазнини и предполагам доза мм). Стоях си на все едни и същи 3-4 седмици. Кардиото - пътека 45-60 мин. Почнах Л-Карнитина и започнах да смъквам. После стопирах смъкването след 2 месеца и половина някъде (типично имай го в предвид, тогава трябва да починеш или да въведеш нещо ново в режима си, понеже оргазнима свиква), и си направих почивка от тренировки и диета за 2 седмици, за което време се стопиха 3-4 кг. (колкото месец тренировки). Сега пак поднових, но сега пия и аминокиселини, и витамини допълнително за спортуващи. Пий витамини за спортуващи. Виж, разгледай кои витамини за какво са и в какво количество в дневна доза и като съотношение.