Дневничето на Петя

Темата е заключена.
Прескочи до:

06.04.13
12:33

казано от apostol apostolov на 06.04.13, 11:22:

енергията от въглехидратите те снабдява много по-бързо. Но за спада в метаболизма си в заблуда, липсата на въглехидрати в диетата доказано забавя метаболизма

Това е противоречие: Ако приемем, че в покой тялото има базов мет 1000кк, то ако го нахраним с въглех или с мазнини или с протеин, кой нутриент ще окаже по голям Thermic effect? Защото който окаже по голям ще увеличи съответно метаболизма с допълнителните калории от този феномен. В цитата ясно казваш - въглехидратите са бързо-усвоима енергия. Затова когато “умните глави” засичали метаболитните калории от усвояването на определени храни  стигнали до извода, че най голям thermic effect оказва протеина, като най-трудно усвоим(искат се ензими, киселини и какво ли не). Яденето на еднакви калории протеин, мазнина или въглехидрат е в полза на протеина, после мазнините(макар че тяхното усвояване има допълнителни условности) и после въглените. От метаболитна гл т най важен е протеина. Само че и той не форсира достатъчно метаболизма за да му отделяме голямо внимание.
Това отново показва че не вида нутриент е важен, а калориите. Дали ядеш въглени или мазнини все гориш онези 1000 кк база. Затова цикеленето на горивото(храната) като калории е определящо за метаболизма, а не въглехидратите. Ако баланса ти е база + допълнителен разход на калории = 0, то няма нито да качиш нито да свалиш.
Единствения сигурен метод за форсиране на метаблизма е глад+тренировки. Тогава си в калориен минус ГАРАНТЕ!

06.04.13
14:39

Днеска менюто и тренировката за следните :

Закуска- черно кафе без захар+ 1 сухар
Тренировка
Бягане на стъпала (15-20минути)

Обяд- варено цвекло, 2 ябълки
Вечеря- 200гр. телешко, зелева салата, 2 яйца

Днеска ми беше много отпаднало на тренировката след обяд да почина или да потичам или да покарам колело?

06.04.13
17:54

Ето нещо и от мен . :)
Вместо да тренирам сготвих и изчистих във вкъщи . (nfun)
Ето и специалитета тази вечер .. хиххи (sun)

06.04.13
18:02

казано от GEORGIO на 06.04.13, 12:33:

казано от apostol apostolov на 06.04.13, 11:22:

енергията от въглехидратите те снабдява много по-бързо. Но за спада в метаболизма си в заблуда, липсата на въглехидрати в диетата доказано забавя метаболизма

Това е противоречие: Ако приемем, че в покой тялото има базов мет 1000кк, то ако го нахраним с въглех или с мазнини или с протеин, кой нутриент ще окаже по голям Thermic effect? Защото който окаже по голям ще увеличи съответно метаболизма с допълнителните калории от този феномен. В цитата ясно казваш - въглехидратите са бързо-усвоима енергия. Затова когато “умните глави” засичали метаболитните калории от усвояването на определени храни  стигнали до извода, че най голям thermic effect оказва протеина, като най-трудно усвоим(искат се ензими, киселини и какво ли не). Яденето на еднакви калории протеин, мазнина или въглехидрат е в полза на протеина, после мазнините(макар че тяхното усвояване има допълнителни условности) и после въглените. От метаболитна гл т най важен е протеина. Само че и той не форсира достатъчно метаболизма за да му отделяме голямо внимание.
Това отново показва че не вида нутриент е важен, а калориите. Дали ядеш въглени или мазнини все гориш онези 1000 кк база. Затова цикеленето на горивото(храната) като калории е определящо за метаболизма, а не въглехидратите. Ако баланса ти е база + допълнителен разход на калории = 0, то няма нито да качиш нито да свалиш.
Единствения сигурен метод за форсиране на метаблизма е глад+тренировки. Тогава си в калориен минус ГАРАНТЕ!

Глада е хубаво нещо в много премерени количества, инъче води до пълен дисбаланс на всички хормони в тялото. Което може да доведе до временни добри резултати и за в бъдеще много лоши(затова в добрите диети има така наречени зареждащи дни), особено ако се целиш в екстремални резултати. Що се отнася до тренировки съм на принципа, че ако се възстановяваш добре, колкото повече, толкова повече.

06.04.13
18:36

Глада е хубаво нещо в много премерени количества, инъче води до пълен дисбаланс на всички хормони в тялото. Което може да доведе до временни добри резултати и за в бъдеще много лоши(затова в добрите диети има така наречени зареждащи дни), особено ако се целиш в екстремални резултати. Що се отнася до тренировки съм на принципа, че ако се възстановяваш добре, колкото повече, толкова повече.

Това е едно кратко обобщение на Цх. Напълно съм съгласен!

07.04.13
19:21

Днес е почивния ден и давам само храната за днес.

Закуска- черно кафе без захар;
Обяд- 2 моркова сварени , 150гр. кашкавал, 1 сварено яйце
Вечеря- плодове( 2 портокала и 1ябълка)                                                                                                                 

Днес тренировка нямаше но направих около 100 коремни преси (nhappy)

08.04.13
14:37

Днеска храната ми е много имам доста апетит... (знам естествено от какво е ) дано утре да яденето да е нормално .. :)

08.04.13
19:53

Днес тренировката и менюто бяха следните : (по някакъв странен начин можах да си подтисна апетита) (nhappy)

Закуска- настърган морков
Обяд- печена скумрия+ домат
След обяд изпих 3в1 (blush)
Тренировка кик-бокс:
-Загрявка
-Докосване по рамото (ляв десен)
-Разтягане
-Бой сянка (лоу-кик и фул-контакт)
-Техники ръце крака
-5 рунда условен бой
-3 рунда чували
- Техники (самостоятелно)
-Скачане на въже
-Разпускане (коремни преси)

Вечеря- кашкавал , сирене , домат + 4 сухара. 

ПС: Мислите ли , че съм прекалила с храната ? (nbat)

15.04.13
13:30

Въпрос отностно НВД .. Въглехидартите на закуска ли да ги приемам и задължително ли е да имам по 5-6 хранения на ден ?

15.04.13
13:37

казано от PepesS на 15.04.13, 13:30:

Въпрос отностно НВД .. Въглехидартите на закуска ли да ги приемам и задължително ли е да имам по 5-6 хранения на ден ?

Оптимални са 3-4 хранения. Въглехидратите е по-добре вечер да ги приемаш.

15.04.13
14:19

казано от Витан на 15.04.13, 13:37:

казано от PepesS на 15.04.13, 13:30:

Оптимални са 3-4 хранения. Въглехидратите е по-добре вечер да ги приемаш.

Витан, ще следя развитието на това твърдение, и аз ям въглехидратите вечер, но нямам логично обяснение за това :D

15.04.13
14:25

Еми те, по-принцип, те правят сънлив и заедно с по-обилните хранения е по-добре да се консумират вечер, когато си почиваш, релаксираш и т.н.

Ако ги консумирам в обедната почивка, когато ми е първото хранене за деня, остатъкът от работния ден става много труден...

Мнението беше редактирано от Витан на 15.04.13 14:25.

15.04.13
14:29

Еми днеска се поолях с въглехидратите...

Закуска: 2 бисквити
Обяд: Рибена супа
И сега изядох 2 пълнени пипера и половин краставица + сирене

15.04.13
15:39

А не е ли по-добре или да са равномерно разпределени или да са до следобед, а не така цял ден да не си яла никакви въглехидрати и вечерта да се...

15.04.13
15:46

05.09.13
15:07

Здравейте :) Не съм писала много отдавна но си почвам дневника надявам се да не го оставям ;d
Но лятото това е трудна работа.
Така моят резултат е свалени 10 кг без глад а с много тренировки за 3-4 месеца :)
Има какво още да се чисти разбира се. Много съм доволна от себе си и от резултата. :)

Днес храненето ми е главно плодове
Тренировки : Бягане 3 км 
Кикбокс ( ако се добера до ключовете за залата)

Успех на всички след някой друг ден ще споделям храненията и тренировките! :)

05.09.13
15:48

Ето снимка на прогреса
Преди-65кг
Сега-55кг 

:)

16.09.13
17:15

Днес
Закуска: 3 пълнозърнести филийки с кашкавал
Обяд : Праскови и грозде (нямаше нищо ) :D

сега отивам на тренировка по кик бокс

Можели да напишете нещо подходящо за вечеря ?

Нещо от рода на голяма свинска вратна пържола, голяма салата с повечко маслини и повечко кашкавал+сирене. Може да гребнеш и малко заквасена сметана.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 16.09.13 17:21.

Бих казал забележителен прогрес! :) Браво!

16.09.13
20:09

казано от Херцог Трън на 16.09.13, 17:23:

Бих казал забележителен прогрес! :) Браво!

Благодаря. :)

17.09.13
21:36

Днес не успях да хапна точно на обяд ...

Закуска: Бисквити и банан + кафе
Обяд : голяма пилешка пържола със салата + сирене и кашкавал
И преди тренировка кафенце с банан :))

Мнението беше редактирано от Петя на 17.09.13 21:37.

20.09.13
16:51

Нямам никакво време да седна пред лаптопа драскам 2-3 реда набързо и бягам на тренировка :D

Вчера менюто беше обилно със въглехидрати (се пак мама имаше рд ) :D

Закуска- Кисело мляко банан и 2 парчета кекс
Обяд- Пилешка пържола със салата
След обяд - Соленки кекс и бисквити (blush)

Тренировка кик бокс

Вечеря: Ризото със пилешко и парче бисквитена торта (blush)

Днес си правя почивка карам на кисело мляко и плодове :)

20.09.13
21:39

След тренировка едно фрешче :))

23.09.13
15:28

Събота и неделя почивах храненето беше малко кривнало ...

Вчера

Закуска : бисквити с мюсли и кроасан + кафе
Обяд : ориз със пилешко
Преди вечерята пих плодов чай ;d
Вечеря: Яйца със сирене и домат

Днес

Закуска : Кафе , кисело мляко и корни

Обяд : Скумрия със салата

След малко си правя едно кафенце и чакам да стане време за тренировка :)

Мнението беше редактирано от Петя на 23.09.13 15:28.

24.09.13
21:41

Днес 

Закуска : Кафе + кисело мляко и корни

Обяд: Домати с сирене (абсолютно нищо нямаше :D)

След обяда : Малко бисквити кафе бадеми и праскова

Следобедна закуска : Останалите бисквити с банан и кисело мляко

Тренировка кик бокс

И сега е време за едно фрешче :)

Мнението беше редактирано от Петя на 24.09.13 21:42.

26.09.13
13:25

Вчера

Закуска : Кафе , Кисело мляко

Обяд : 3 пилешки шишчета, 3 домата, плоча сирене и 3 топени сирена

След обяд : Грозде

Тренировка : 2 часа хандбал

Днес

Закуска : Кафе , кисело мляко

Обяд: Рибена супа с 2 филии пълн. хляб

След обяд : Плодове

И тренировка кик бокс  :)

28.09.13
12:24

Имам един въпрос целта ми е преса да изчистя всичко от там и да имам едно супер яки плочки :D

Въпросът е към хранителния режим на какво да наблегна и какво да не ям въобще и съвети за тренировки :)

18.11.13
20:45

Мисля да изпробвам тоя л-карнитин някой пробвал ли го е ? И как ви се струва?

Мнението беше редактирано от Петя на 24.12.13 21:21.

25.12.13
12:58

И може ли да попитам има ли вариант да започна нов дневник или да изтрия този ?

03.01.14
00:16

Да, има. Пиши ЛС на Кольо Пияндето.  ;)

23.01.14
20:23

Пускам снимка все още нямам режим но съм свалила 1кг :D И много странно не усещам  да имам повече енергия от фетбърнара.

02.02.14
22:00

От два дена съм на плодове пилешко и салати и ми е много готино хаха утре почвам и фетбърнара

03.02.14
21:19

Днес:
Закуска: корни + 3в1
Обяд : кюфтенца със сирене :D
След обяд 3в1

Тренировка ( бокс)
Загрявка
Коремни преси
Подаване на медицинска топка пред гърди и над глава , от коремна преса
Бой сянка два рунда
Условен бой бокс четири рунда
Бокс на чували три рунда
На възглавницата ляв десен , ляво дясно круше
Скачане на въже
Коремни преси

И нещо свежо след тренировка :)

АЧ

04.02.14
20:43

Здравей  ! Забелязвам, че тренираш кикбокс. И аз така. От къде си ?

05.02.14
13:14

От Каварна :)

АЧ

05.02.14
13:58

Описвай по-често тренировките си по кикбокс.

05.02.14
16:11

Пиша от телефона чакам да ми донесат лаптопа и почвам :)

05.02.14
22:37

Днес :

Закусва: Корни с кафе
Обяд: Салата
Преди трен : Банан

Тренировка

8 обиколки на салона (нещо следно)
Коремни преси
Ляв десен докосване по рамото
Упражнения за загрявка и малко разтягане
Два рунда бой сянка
Три рунда техники
Три рунда условен бой
2 серии със лост , гири и диск
Скачане на въже
Лицеви и коремни
Лежанка 3x30

След трен хапнах портокал :)

АЧ

05.02.14
22:58

Ляв - десен с докосване по рамото се казва ” 21 ” ние го правим и с настъпванка по краката, като за разгрявка.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1