Пътят към целите ми

Темата е заключена.

02.01.14
19:43

Цел: Създаване на навици за здравословен начин на живот и поддържане на здравословно, нормално тегло
Начало 01.01.2014
Храна - Зеленчуци, плодове, пилешко месо, риба, тестени храни и сладко
Напитки - вода, различни видове чай
Витамини/добавки/ - предимно витамин Ц, Магнезий и витамини за коса, кожа, нокти
Физическа активност- 2-3 пъти седмично крос; цялостни упражнения/предимно клипове от интернет/; за коремни мускули

01 януари
Сън- 07:30-13:00
Храна - Следобедна: 1 парче баница; 30г. ориз; 1 пил. бутче
        Вечеря: половин Активия;2 мандарини; 1 портокал; 3 бисквити Мираж; сладолед
Напитки- 200мл.вино; 500мл. вода; зелен и билков чай
Витамини: BiOrigine
Физическа активност: крос 20мин.; разходка около 2км.; качване на стълби; упражнения за коремни мускули; 30мин. с пистолета

02 януари
Сън- 23:00-09:30 и следобед 15:00-16:30
Храна- Закуска: Милинки; портокал
        Обяд: 2 ябълки; 4 бисквитки с фибри; половин парче торта”Гараш”домашна
        Вечеря: 2 бисквитки с фибри намазани с топено натурално сирене; скумрия около 200г.
Напитки: 400-500мл. вода; ментов и зелен чай;
Физическа активност: разходка около 1-2км.; качване на стълби; общо 2:30ч. с пистолета

Темата беше редактирана от K Стоянова на 03.01.14 23:19.

Това за мен не е здравословно хранене.

03.01.14
14:05

Да не завиждаш...тортичка, баничка, сладки как да не е здравословно :D
А и тя не е казала, че ги има тези здравословни навици, тя ще ги изгражда...

03.01.14
15:32

Извинявай,че се намесвам, но нещо си объркала генерално....Включени са ТЕСТЕНИ и СЛАДКИ в ЗДРАВОСЛОВНОТО ТИ ХРАНЕНЕ? Ти ще качваш мазнини и килограми или какво?

Баница + ориз + месо ????????
Активията не е здравословна!
Бисквитите Мираж не са здравословни!
Сладоледа не е здравословен!
Милинките не са здравословни!
Бисквитите с фибри не са здравословни!
Торта “Гараш” ( пише се ГАРАШ, не ГАРАЖ - гараж е онова в което се паркират колите ) не е здравословна!
Топеното сирене не е здравословно!

Общо взето, добре е първо да се почете малко, после да се правят тея експерименти,защото това което виждам тук е безсмислено и смешно.

Само да кажа набързо,кои храни се включват в здравословното хранене:

- Месо
- Яйца
- Морски продукти и риба
- Зеленчуци ( без картофи и ориз ако се сваля )
- Плодове ( без банани и други тежки такива )
- Млечни - в малки количества !!!!
- Мазнини: зехтин, кокосово масло, краве масло, бадемово масло
- Ядки: орехи, бадеми и други, сурови без сол
- Вода - чиста вода. Не се броят никакви чайове, газирани и степчета. Чиста вода, по възможност да се редува минерална с изворна и чешмяна.

Всякакви сладоледи, торти, баници, милинки, бутерки, топени сирена, консерви, полуфабрикати, сандвичи, хлябове, салами и тем подобни са абсолютно вредни и забранени! Така,че по-добре почети малко и се информирай, а после се захващай със задачата.

Мнението беше редактирано от Oceanborn на 04.01.14 15:52.

03.01.14
15:37

казано от Oceanborn на 03.01.14, 15:32:

- Вода - чиста вода. Не се броят никакви чайове, газирани и степчета. Чиста вода, по възможност да се редува минерална с изворна и чешмяна.

Съгласна съм с поста ти, но тук точно мога да поспоря. Нищо не и пречи да пие истински чай. Не от ония купешките студени чайове, а приготвен от нея чай. Може да го пие чист, а може и подсладен, но с мед, а НЕ със захар.

Ето една нелоша отправна точка за хора, които искат за започнат оптимизация на храненето си. Описаното горе хранене е трагично - ниско качество, нищожно количество, лош баланс.

03.01.14
16:03

казано от Cvetomira Giaurova на 03.01.14, 15:37:

казано от Oceanborn на 03.01.14, 15:32:

Съгласна съм с поста ти, но тук точно мога да поспоря. Нищо не и пречи да пие истински чай. Не от ония купешките студени чайове, а приготвен от нея чай. Може да го пие чист, а може и подсладен, но с мед, а НЕ със захар.

Съжалявам, не съм се изразила правилно, имах предвид студен чай  от магазина :)

03.01.14
23:16

03 януари
Сън-00:30-10:30
Храна- Закуска- 4с.л. мюсли с 1/2коф. кис.мляко2%, 1 ч.л. течен мед, 1 портокал
        Обяд- нямам
        Следобедна- риба, морков и мандарини
        Вечеря- 2 круши
Напитки- 300мл.гореща вода с лимон и много малко мед; 2чаши вода
Физическа активност: Не съм правила нищо освен 2-те тренировки в залата, но за сметка на това цял ден съм навън и се прибрах в 23:00

П.С. Благодаря за съветите! Нямам навици, ако някои хора не са забелязали това ми е целта...Просто ежедневието ми не ми го позволява на този етап. Пробвала съм много различни режими, имах си страхотно тяло, но обстоятелствата тази зима се промениха. Целта ми е да си създам тези навици независимо колко е трудно. Не искам да отговарям в хапливия стил на някои, които са коментирали, но ако не е съвет просто не пишете, не съм ви накарала на сила да ми четете дневника. +Това съм включила сладко и тестено просто, защото не искам да ги спирам, обичам такава храна и това е, предпочитам да я хапвам в малки количества 1-2 пъти в седмицата, отколкото да я изключа. Успех на всички! :)

Искаш да хванеш риба с ръце, но твърдиш, че можеш да го направиш без да ги намокриш.
Докато търсиш извинения - ще намираш компромиси в резултатите.
Храненето ти е принципно погрешно и въпреки опита ти с хранителните режими ти не знаеш как да се храниш така, че да си здрава, силна и добре изглеждаща. Помисли. Дължиш отговори на себе си, не на мен.

04.01.14
21:33

04 януари
Сън- 00:30- 05:30
Храна-
  Закуска- 2яйца, 30гр. конско месо,малко сирене, 1 портокал
  Между закуска и обяд- около 150гр.тиква
  Обяд- 400гр. кис. мляко 2%, малко конско, 1 портокал, малко сирене
  Вечеря- шопска салата и съвсем малко кашкавал
Напитки- 2 чая, 1 чаша вода, 1 чаша гореща вода с лимон
Физическа активност нямам.

Мисля, че храненето почва да се подобрява с около 10% :D Но съм оптимист и ще го увелича, въпрос на време е. :)

Ако не беше боцвала от месцето само по една хапка и ако беше отрязала юнашко парче кашкавал за вечеря, подобрението щеше да бъде 20%. :P За над 2 литра вода давам още 5%. :)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 04.01.14 21:44.

Има подобрение, ама съчетанието ти на храните в обяда просто ме убива.. аз не знам как бих го яла в този ред :)

05.01.14
19:12

05 януари
Сън: 23:30- 08:30
Храна:  - Закуска- трябваше да изляза почти веднага след ставането, затова ядох само малко сирене и пих вода с лимон и мед
        - Обяд- 2 постни сарми с кисело мляко; половин краставица; около 50гр. сирене и 1 филийка хляб “Вита” с кълнове
        -Следобедна - малко лешници и орехи
        - Вечеря- салата от червено цвекло, кис.мляко и орехи/не повече от 100гр., защото ми стана лошо, това цвекло хем ми харесва, хем когато го ям и ми става гадно.../; за да убия вкуса от цвеклото си сипах 1 черпак картофена яхния и половин филийка  хляб
Течности:  вода с лимон и мед; 1,5 вода, зелен чай
Физическа активност: понеже не исках и този ден да минава без упражнения, правих тези 3 клипчета -http://www.youtube.com/watch?v=RvYkvHvpom8&list=PL69WvU-yaz6KkiJ5H4-hYt7FDfHKpWqLo&index=6 ; http://www.youtube.com/watch?v=EYS5qHrca48&list=PL69WvU-yaz6KkiJ5H4-hYt7FDfHKpWqLo&index=5 ;

06.01.14
20:10

06 януари
Сън: 23:30-06:30
Храна - Закуска / 07:00/- сандвич: 2 филийки “Вита” с кълнове,  краставица, домати, сирене, кашкавал
        Закуска 2 / 10:00/ - ябълка; 4 мандарини
        Обяд /12:30/- 200гр. кис. мляко 3.6%; салата: червено цвекло + сирене + орехи
        Следобедна /15:00/- 2 портокала; орехи;
        към 17:00 хапнах около 200гр. тиква с пр.мляко и яйце
        Вечеря/ 19:30/ - салата с цвекло/ около 150гр./ ; пиле със сметана/ около 250гр./
Течности - чай:зелен и гинко билоба; чаша прясно мляко със първата закуска; вода 1л.;

13.01.14
20:51

Бях на състезание в Чехия, затова и не съм писала в дневника.
Почвам протеинова диета и програма тренировки , както и сутрешен крос.

13.01.2014
Сън- 00:30-08:30
Храна- Обяд:/12:30-13:30/ 30-40гр.краве сирене; 30-40гр. свински врат; 70гр. салата от чушки и катък
        Следобедна закуска:/16:00/ 150гр. кис.мляко; 50гр. извара; 1 яйце;
        Вечеря:/18:30/ 150гр. пилешко месо; 50-60гр. салата от червено цвекло, кис.мляко и извара
        След вечеря/08:30/ 1 кордон
Течности: 3 чая;1л. вода
Физическа активност: първата тренировка от програмата, на която съм дала линк;

23.01.14
20:50

Не съм писала в дневника си отдавна, защото имах състезания, тренировки, други ангажименти и рядко и за кратко сядах пред компютъра, а още по-рядко в Интернет. Та какво се случи до сега и какво успях да постигна...
Килограмите от 54-5 са 53-4. Мерките като цяло намаляват, но са непостоянни за сега. Храненето започвам да оправям като започвам да се замислям да намаля приема на млечни продукти и месо/ като цяло животински без белтък и риба/ и да наблегна на зеленчуци, плодове, семена и ядки. / Ако може някой да ми напише това добре или зле е./ Упражненията вече станаха като част от ежедневието ми, постоянно имам енергия, тялото ми търси движение и е недоволно, когато се застоя на едно място. Прочетох доста за правилното хранене и тренировки, но имам да чета още страшно много. Пост-вам снимка преди/сега, за да ми е нещо като мотиватор и да изисквам от себе си повече и повече.

21.01
Закуска1 -активия+овесени трици
Закуска 2 - половин палачинка с ов. трици+ моцарела
Обяд- риба тон+салата /зеле+моркови/
      ядки
Следобедна - бисквити+активия
Вечеря- свинско филе+ извара
22.01
Закуска- половин палачинка с ов.трици+извара
Закуска 2- риба тон
Обяд- панетоне / подарък е и не се сдържах, но не съм яла много и отделях стафидите/
      -извара, сирене
Следобедна- моцарела+ядки
Вечеря-риба скумрия+тиква
23.01
Закуска- тиква+панетоне/мн. малко без стафидите/
Обяд- козе мляко +тиква
Следобедна- тиква+панетоне/като пиша толкова много панетоне не означава, че като количество е много, а и ми е любимо не мога да издържа/
Вечеря- извара и след 30 мин. кис.зеле
/количеството храна горе е в минимално или средно, не съм преяждала и гледам да се храня по график/

Упражнения правя в зависимост от това кога имам ангажименти, кога са ми тренировките, защото ми престои държавно и Европейско и съм в подготовка... Ще започна фитнес, взех си карта за 3 месеца, но не знам кога. Упражненията като цяло са за цялото тяло като накрая задължително включвам стречинг, за да стана по-гъвкава. Освен всичко това пия зелен чай през деня преди хранене, пия поне по 1,5л. вода/минерална или изворна/, и сутрин пия витамин Цинк+Биотин, понякога и магнезий.

Моля някой по-запознат да ми каже дали е полезно това да изключа животинската храна, след като от целите ми е и да изчистя мазнините до минимум и да заздравя повече мускулите/смисъл не знам дали мускулите след тренировка ще им действа толкова добре плод или зеленчук, от колкото протеин/извара,риба, месо//. Знам, че имам да чета още много и не съм наясно с всичко, затова и питам вас. :)

Мнението беше редактирано от K Стоянова на 24.01.14 17:11.

казано от K Стоянова на 23.01.14, 20:50:

. Храненето започвам да оправям като започвам да се замислям да намаля приема на млечни продукти и месо/ като цяло животински без белтък и риба/ и да наблегна на зеленчуци, плодове, семена и ядки. / Ако може някой да ми напише това добре или зле е./

Като цяло всичко опира до организъм - пробвай и виж как се чувстваш, ако се чувстваш добре и има ефект, то значи е ДОБРЕ. Това, което е добре за теб, може да е зле за друг и обратно. Всичко е строго индивидуално. Като цяло няма лошо да ядеш зеленчуци, семена и ядки, плодовете - зависи какви, ако не са кило банани, яж си :Д Но нали уж беше на протеинова диета..

23.01.14
22:41

Като начало може да прекратиш консумацията на активия (освен ако не е попаднала по погрешка в менюто). Може да е всичко друго, но не и здравословна. ;)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1