04.01.14
21:24
Да започна с това да сте живи,здрави и все така отдадени на спорта през тази година. Желая ви също така много приятни моменти с най-близките хора за вас !
През следващите 2 месеца съм твърдо решен да изчистя максимален процент подкожни мазнини !
Като добавки съм се заредил единствено със Суроватъчен протеин ,който ще приемам сутрин и след тренировка , фат бърнер ,който ще приемам сутрин и преди тренировка и още нещо,за което няма да пишем тук ..
П.П За БЦАА - няма финанси ,а и умишлено съм избрал протеина с високи дози БЦАА и глутамин !
Да продължим с храненето ,което в случая е най-важно ..
Режимът е НВД
Храненията ще бъдат категорично 5 - разпределени през 3 до 4 часа ..
Тегло- 74-5кг.
Ръст - 1,70м. (дори мисля,че нямам толкова)
ОКБ-2280кал.
180гр белтъчини - 720кал.
60-70гр въглехидрати- 280 кал.
140гр мазнини - 1280 кал.
Тук идва моментът ,където трябва да разпределя количеството на храната ,но ще ми е доста трудно по ред причини ...
Ако бихте ми помогнали ще съм много благодарен !!!
Ако трябва още информация с удоволствие бих я дал ,но мисля,че написаното е достатъчно на този етап :)
Ето какво представлява хранителният режим до този момент !
9:00 - Протеинов шейк , фат бърнер
12:00 - 3 белтъка, 1 жълтък, 50г овес, 50г сирене.
15:00 - 5 белтъка, 2 жълтъка, 80г сирене, 150г пиле, 250г краставици, 20г зехтин.
19:00 - 150г пиле, 100г маслини, 250г краставици.
тренировка
21:00 - Протеинов шейк
21:30/22:00 - 150г сьомга, 20г зехтин, 250г краставици.
Темата беше редактирана от mogp на 05.01.14 21:01.
04.01.14
21:32
Напиши си храната за един типичен твой ден, пресметни какво съдържа и ще се ориентираш какво и колко трябва да пипнеш, за да влезеш в желаните граници.
Беше много по-разумно да си вземеш ВСАА, ама... При 5 хранения дневно ( споко-о-ойно можеш и с по-малко, ама като си се запънал) без никакви проблеми можеш да си осигуриш нужните белтъчини за деня.
Докато изчислявам и мисля ще редактирам темата по етапно ! Надявам се да няма проблеми ..
Ако някой желае да ми помогне - Ето храни ,които мисля да използвам ..
Пилешки гърди,риба,маслини,зехтин,салати(предложения),яйца,извара,обезмаслено кисело мляко,броколи,черен хляб,ядки(предимно орехи ,че имам много)..
Много ми е трудно да направя сметките и разпределението сам и ще съм супер благодарен някой да удари едно рамо !
Мнението беше редактирано от mogp на 05.01.14 01:11.
04.01.14
22:35
Дай една снимка, като се прибера ще ти напиша всичко ако Кольо не ме изпревари.
04.01.14
23:02
Модерация: Мнение без връзка с темата!
Моля, уважавайте българския език и пишете грамотно!
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 05.01.14 00:24.
05.01.14
00:25
А, не... аз елементарни чужди сметки не мисля да правя.
Казах това, което смятам, че е правилно.
Тук някой го понамързява...
05.01.14
14:29
казано от Илиян Тонев на 04.01.14, 22:44:
Благодаря ти предварително ! Снимка на сегашната ми форма ли искаш ?
Да.
казано от Alex Ivanov на 05.01.14, 14:29:
казано от Илиян Тонев на 04.01.14, 22:44:
Благодаря ти предварително ! Снимка на сегашната ми форма ли искаш ?
Да.
Toва е единствената снимка ,която имам за момента .. Светлината е добра ,от където не изглеждам толкова омазнен,но всъщност пресата ми липсва и търся доста по-дълбок релеф !
Друг проблем,поради който реших да се изчистя е лицето ми ... Не знам вода ли съм задържал от креатин ,сол и т.н ,но просто вече не трая формата му .
05.01.14
17:22
1-3 белтъка, 1 жълтък, 50г овес, 50г сирене.
2-5 белтъка, 2 жълтъка, 80г сирене, 150г пиле, 250г краставици, 20г зехтин.
3-150г пиле, 100г маслини, 250г краставици.
4-150г сьомга, 20г зехтин, 250г краставици.
5-50г орехи
П:В:М:167,63,137, 2148kcal. Като добавиш и един шейк стават точно. Това е само пример в който допускам, че си побъркан колкото мен и смяташ краставиците. Вместо тях яж каквато салата искаш стига да ти се вписва в калориите, просто смятам че можеш и сам да го доизмислиш.
П.П. Сега кольо ще ме бие, че яйцата не са цели. :д
Мнението беше редактирано от Alex Ivanov на 05.01.14 17:23.
Благодаря ти искрено Алекс ! Имам няколко въпроса,които може да ви се сторят глупави,но с риск да бъда нахокан ще ги задам :D ..
1.Маслините ги теглим с костилки нали така ?
2.Тези 150гр. сьомга мисля да сменям от време на време с извара (Какво количество приблизително трябва да бъде изварата?)
3.Дали ще е проблемно ако храненето ми в 15 часа разпределя равномерно в останалите хранения ,защото съм на училище и ще е трудно да нося толкова много и разнообразна храна .Да знам и не ми е проблем попринцип да нося месо,ориз и други подобни храни докато качвам ,но сега ми трябва някаква алтернатива ..
Мнението беше редактирано от mogp на 05.01.14 21:08.
05.01.14
21:58
Виж, проблем няма да забележиш дори да се отклониш по-сериозно, ще се изненадаш колко добри резултати са постигнали хората без да се задълбочавт толкова, просто аз държа всичко да е възможно на-точно. Маслините ги меря с костилките. Сьомга с извара и още нещо мазно ще трябва да замениш, виж в сайта, пише сравнително точни хранителни стойности на много храни.
05.01.14
22:31
казано от Alex Ivanov на 05.01.14, 17:22:
П.П. Сега кольо ще ме бие, че яйцата не са цели. :д
Ми не... на моменти ми писва да обяснявам, че проблем с жълтъците на яйцата НЕ съществува. Правете каквото искате - вярвайте на прашасалите митове и си мислете, че те са детайлите, които ще ви донесат нещо повече като резултати.
Може би смяташ, че си помогнал на Илиян Тонев със съставянето на менюто, но мисля, че грешиш - той няма никаква представа как си стигнал до предложеното от теб. Затова отказах аз да му направя калкулацията - защото искам той сам да се опита. Така ще разбере за какво става въпрос, кое от къде идва и защо... но уви. Хайде сега смятайте колко извара е еквивалентна на 150 g сьомга (по-скъпа риба нямаше ли?).
Добре е храненето да бъде съобразено и ориентирано спрямо тренировката.
В това мое мнение няма капка лошотия или назидателен тон.
Посто помислете над нещата, които написах.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 05.01.14 22:32.
Мога ли да попитам как реши ,че нямам никаква представа за съставянето на това меню ? Просто не мисля,че съм достатъчно напреднал и ще направя доста грешки в съставянето му.. Поради тази причина съм си задал въпроса максимално точно,направил съм всички изчисления на ОКБ,протеин:въглехидрати:мазнини и се надявах да получа адекватна помощ от хора като теб ... А не както се получава в случая да ни хулиш (въпреки ,че и от това се вадят доста изводи)
05.01.14
22:57
Защото когато ти предложих да тръгнеш от сегашното ти хранене и да коригираш него, ти настоя някой да направи всичко вместо теб. И най-вече заради въпроса за сьомгата и изварата - той ми показва, че не си наясно с много неща. Аз, обаче, исках ти да се сбориш със ситуацията, ти да опиташ, ако трябва - ти да допуснеш неизбежните грешки... но щеше да хванеш алгоритъма и принципа на това нещо. И когато видя, че си се опитал, потрудил си се и си отделил време - аз ще съм първият, който ще ти помогне да коригираш където трябва. Опитал си, не се е получило точно - няма нищо лошо в това, никой не се е родил научен. Няма полза за самия теб, обаче, да получаваш нещата на готово. Ето това е моята идея - мога да ти направя меню, но това няма да те научи на нищо. Съответно утре, когато вместо сьомга, маслини и овес имаш под ръка свински бут, сметана и варен ориз - няма да знаеш какво да правиш. Това е... :)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 05.01.14 22:58.
За да ти докажа ,че знам ето какво ще направя...
Имам бут вместо сьомга..
Казал си ми сьомга-150гр. , проверявам колко грама протеин има в 150гр. от сьомгата и избирам точното количество от бута за да покрия белтъчините ,които съм получавал от рибата .. Доста е просто и не знам сериозно ли говориш ,че няма да знам как да заменя дадената храна ,която ти или Алекс сте ми предложили ..
Проблемът ми е в разпределението на храната през деня,кога какво да ям . Поради тази причина ми трябваше помощ,а не поради това ,че едва ли не не мога да проверя колко грама протеин има в 100 грама пилешко !
И все пак благодаря и на двама ви за съдействието :)
05.01.14
23:32
казано от Илиян Тонев на 05.01.14, 23:09:
Проблемът ми е в разпределението на храната през деня, кога какво да ям .
Това за мен е нещо различно от поставеното като проблем от теб в началото на темата. ;)
И ако беше разписал нещо примерно, от където да тръгнем, отдавна щяхме да изясним много неща. ;)
Така... да говорим по същество.
Закуската ти е само протеинов шейк. Защо?
Защо приемаш фет-бърнъра заедно с храна?
Храненето в 19:00 е прекалено солидно за времето, което ти остава между него и тренировка.
Каква е причината да пиеш протеинов шейк след тренировка?
Аз бих подсигурил повече храна след тренировка.
Онова безумие с яйцата не ми се коментира даже...
Ще ям яйцата цели.. Ако тренирам сутрин към 10:00 проблема с повечето храна след тренировка изчезва ..
Тъй като правя кардиото на края на силовата тренировка как да процедирам с храната сутрин и като цяло кога да пия фат бърнера ?
Протеиновият шейк след тренировка не ми ли служи за запазване на мускулната маса ,която съм качил до този момент ?
06.01.14
09:57
Сега пък трябва да питам какъв е фет-бърнъра... повечето продукти от този клас се приемат на празен стомах, за да се постигне оптимална ефективност.
Ако тренираш сутрин, то аз бих те посъветвал да го правиш на гладно (само прием на фет-бърнър преди тренировка, нищо друго).
Добрата храна след тренировка има по-голямо значение за запазването на мускулната маса от протеиновия шейк. Ако имаш възможност да седнеш на масата до 1 час след тренировка и да хапнеш качествено, спокойно можеш да спестиш прахчето. Според мен при наличието на качествена закуска шейкът е излишен и сутрин (споменах това в първото ми мнение по темата).
И все пак след като съм го закупил как да го приемам ? Бърнера е термогенен и да наистина ,че на празен стомах трябваше да се приема ..
Като се знам ако отида на празен стомах в залата след сън обема и като цяло капацитета на силовата ми тренировка спадат двойно .. , а като се сетя ,че имам и 30 минути кардио :/ ,но все пак това май е единственият оптимален вариант .. Сега след 5 минути отивам и единственото ,което съм приел е протеиновият шейк и фат бърнера (като шейкът беше преди час а бърнера преди десетина минутки ).
Като се върна ще се включа пак :)
06.01.14
10:44
казано от Кольо Пияндето на 05.01.14, 22:31:
Ми не... на моменти ми писва да обяснявам, че проблем с жълтъците на яйцата НЕ съществува. Правете каквото искате - вярвайте на прашасалите митове и си мислете, че те са детайлите, които ще ви донесат нещо повече като резултати.
Може би смяташ, че си помогнал на Илиян Тонев със съставянето на менюто, но мисля, че грешиш - той няма никаква представа как си стигнал до предложеното от теб. Затова отказах аз да му направя калкулацията - защото искам той сам да се опита. Така ще разбере за какво става въпрос, кое от къде идва и защо... но уви. Хайде сега смятайте колко извара е еквивалентна на 150 g сьомга (по-скъпа риба нямаше ли?).
Добре е храненето да бъде съобразено и ориентирано спрямо тренировката.
В това мое мнение няма капка лошотия или назидателен тон.
Посто помислете над нещата, които написах.
Съгласен съм с теб, но предпочитам да не знае кое защо съм написал, отколкото да се откаже например, наистина и аз разбрах каквото и ти от въпросите му. За жълтъците попринцип ми е интересно какво ще кажеш, но не е това мястото за този диалог.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 06.01.14 11:03.
06.01.14
10:59
Преодолей границата в главата си - няма абсолютно никакъв проблем да тренираш на гладно. :) Направи 3-4 тренировки така и мисля, че нещата ще се получат много добре. Казвам ти го като човек, който дълги години имаше същото убеждение като твоето в момента. Ако се храниш качествено като цяло, няма да пострада нито капацитетът на силовата ти тренировка, нито обемът й.
Колкото до фет-бърнъра - докато не кажеш кой продукт си купил можем да си говорим само общи приказки.
казано от Alex Ivanov на 06.01.14, 10:44:
Съгласен съм с теб, но предпочитам да не знае кое защо съм написал, отколкото да се откаже например, наистина и аз разбрах каквото и ти от въпросите му.
Значи смисълът, който влагаме аз и ти в понятието ‘помощ’, е различен. :)
Аз предпочитам да посоча посоката, в която се намират решенията и/или да предложа начин да се стигне до решенията, а не да давам готови решения. За мен от това има по-голяма полза, особено когато се касае за материя като храненето, където Истината често е специфична за всеки.
казано от Alex Ivanov на 06.01.14, 10:44:
За жълтъците попринцип ми е интересно какво ще кажеш, но не е това мястото за този диалог.
Говорили сме... ето и материалче.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 06.01.14 11:10.