Дневника на една монахиня

Темата е заключена.
Прескочи до:

04.01.14
23:27

казано от slavko на 04.01.14, 20:21:

Аз виждам боб, нар и наденица...или се бъркам:)

Няма боб - това е нар :)

04.01.14
23:29

казано от kaloyan на 04.01.14, 20:28:

Къде караш ски ? от 4-часа каране и мускулна треска, ще трябва да влезеш във форма повече :) когато падне сняг и дойде голямото каране.

Карахме 3 дена в Пампорово. Като цяло имаше изкуствен сняг в повечето моменти :) О, да, знам, че тепърва идва голямото каране, дори го чакам с нетърпение. Ще превземаме пистите на Ишгъл,Австрия и по малко каране в Швейцария - една седмица. Подготвям се психически, но ските са ми голяма страст и голям кеф!

Мисля,че мускулната треска дойде от факта,че това ми беше първото каране за сезона, а освен това не бях загряла хубаво преди това. Още първия ден се юрнах да карам бързичко...

Мнението беше редактирано от Oceanborn на 04.01.14 23:54.

04.01.14
23:31

казано от CarnalK на 04.01.14, 21:18:

Познавах суджука си по име преди да стане суджук! :D

Абсолютно глупава дискусия.

ХАХАХАХАХХА! Много готино изказване :). Наистина е глупава дискусия,но тя си има лична причина да се заяжда с мен.

04.01.14
23:31

казано от Oceanborn на 04.01.14, 23:27:

Пфффффффф.стига бе жена, ти сериозно ли? ... Голяма глупост! ... Излагаш се !!!!

Мери си малко приказките.
Не съм си позволила да ти говоря с такъв тон, предлагам ти и ти да не го правиш.

Мнението беше редактирано от Margi на 04.01.14 23:34.

04.01.14
23:49

казано от Маргарита Манева на 04.01.14, 23:31:

казано от Oceanborn на 04.01.14, 23:27:

Пфффффффф.стига бе жена, ти сериозно ли? ... Голяма глупост! ... Излагаш се !!!!

Мери си малко приказките.
Не съм си позволила да ти говоря с такъв тон, предлагам ти и ти да не го правиш.

Ами нещо подобно на този твой коментар:

“Извинявай, ама при вида на снимката, няма как да се сдържа: ти сериозно ли мислиш че това е здравословно?!”

Ако аз ти дължа извинение, имаш го от мен, но както писах преди малко в другата тема - личната дискусия я започна ти, а не аз.

Все още чакам да ми обясниш кое в домашния суджук и гуакамолето НЕ е здравословно?

Мнението беше редактирано от Oceanborn на 04.01.14 23:54.

KA

05.01.14
10:05

казано от Oceanborn на 04.01.14, 23:29:

Къде караш ски ? от 4-часа каране и мускулна треска, ще трябва да влезеш във форма повече :) когато падне сняг и дойде голямото каране.

Карахме 3 дена в Пампорово. Като цяло имаше изкуствен сняг в повечето моменти :) О, да, знам, че тепърва идва голямото каране, дори го чакам с нетърпение. Ще превземаме пистите на Ишгъл,Австрия и по малко каране в Швейцария - една седмица. Подготвям се психически, но ските са ми голяма страст и голям кеф!

Мисля,че мускулната треска дойде от факта,че това ми беше първото каране за сезона, а освен това не бях загряла хубаво преди това. Още първия ден се юрнах да карам бързичко...

Какво е положението на Пампорово, народ има ли много ? Как са пистите покрай Малина, стават ли там опашки ?

05.01.14
13:55

казано от kaloyan на 05.01.14, 10:05:

казано от Oceanborn на 04.01.14, 23:29:

Какво е положението на Пампорово, народ има ли много ? Как са пистите покрай Малина, стават ли там опашки ?

Нямаше много сняг, повечето беше изкуствен. Хора не липсваха. На Малина опашка бол,защото знаеш,че лифта е стар, по-бавен и само 3 седалки, но на Стойките беше перфектно, никакво чакане - там лифта е много нов, с 6 седалки и е много бърз - до горе е за 10 минути, а самата писта е най-дългата - над 3 км.

Като цяло беше ок за каране,  но според мен трябва да се изчака да падне хубав сняг. На Банско положението е същото, ние затова се отказахме да ходим сега.

05.01.14
15:14

05.01.2013

Спане - доста добре, спах до 13 часа и не съм преспала :)

Килограми: Меря се за първи път от 2-3 седмици, като по принцип килограмите не ме интересуват толкова, колкото обиколките и начина по който изглежда тялото. Освен,че имам доста енергия, в момента съм точно 62 кг. Което е с около 1,5 кг от стартовото ми тегло ( като се има предвид,че съм измерена май 64 и нещо, но с дрехи ).

1/Закуско - обяд: 1 домат, 2 варени яйца, 200 гр. прошуто, 1 супена лъжица гуакамоле, 1 чаша чай, 1 чаша късо еспресо с малко мляко

2/ Вечеря: половин свинска пържола ( не ми се ядеше цялата), 3 супени лъжици от моето гуакамоле, 3 сушени доматчета и малко пресен босилек...мммм :) Накрая едно късо еспресо с малко мляко.

Поствам и снимка на една част от добавките,които вкъщи пием :). Еле пък рибеното масло :)))))

Мнението беше редактирано от Oceanborn на 05.01.14 20:16.

Нямам определен период. Надявам се в рамките на една година да постигна трайни резултати!
Качени са за около 2 години,когато започна проблема с жлезата. Да, проблема не е за подценяване!

Защото като качество хранатата ти не е лоша ,но ми се струва ,че количеството е много ,но това е мое мнение :)

05.01.14
21:05

казано от Кремена Владимирова на 05.01.14, 20:56:

Нямам определен период. Надявам се в рамките на една година да постигна трайни резултати!
Качени са за около 2 години,когато започна проблема с жлезата. Да, проблема не е за подценяване!

Защото като качество хранатата ти не е лоша ,но ми се струва ,че количеството е много ,но това е мое мнение :)

И аз имам подобно чувство, добре си забелязала, затова се старая да я намалям или по-скоро ще увелича тренировките, но нека мине 1 месец. Засега има резултати, както се казва бавно, но славно. Аз за никъде не бързам, чудеса не очаквам, това което най-много искам е да се чувствам добре.

fire.is.my.nature

05.01.14
21:07

В последните 2 менюта аз не виждам много храна...
съвсем нормално хранене. По-добре да се нахраниш и да не се тъпчеш периодично с разни боклуци.

Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 05.01.14 21:09.

Храненето ти си е в съвсем  нормални количества, изобщо не е много

05.01.14
21:43

Аз съм точно на ръба да си мисля,че храненето ми е много. Това което усещам в последните дни е,че апетита ми се притъпи, тоест, преди имах страшен апетит и ядях доста повече, а сега някак си от 10-12 хапки сякаш се наяждам. Опитвам се максимално да се храня на принципа: един юмрук месо/яйце/риба, 2 юмрука зеленчук, тук-таме ядки ( не съм някакъв страшен фен ) и повечко вода.

Не съм от хората които си броят калориите в интерес на истината и се съмнявам,че ще го правя и в бъдеще, просто “слушам” вътрешния глас. Наслаждавам се на храната и обичам хубавото вино.

За десерт най-често пия кафе с мляко и пуша по някоя друга цигара ( не съм страстен пушач ).

Много обичам да закусвам и без закуска не мога. Тя ми е най-важното хранене и на нея мога много да се отпусна :)

Благодаря ви за коментарите!

Мнението беше редактирано от Oceanborn на 05.01.14 21:45.

06.01.14
12:09

Гутен морген :) Успешна на всички!

1/Закуска: половин пържола ( от вечерята вчера ), 1 варено яйце, малко гуакамоле, едно еспресо с малко мляко, вода 2-3 чаши.
Тъкмо търся рецепта за броколи и карфиол на фурна, но се чудя какво месо да слагам. Май ще са само с яйца :)

2/ Обяд: много вкусен!!! Пънчета от тиквички на фурна, пълнени с киноа, амарант, домати и чесън. Остана доста от сместа за плънката с киноато и другите неща и ще се дояжда с кеф. Месо нещо не ми се ядеше на обяд....

3/ Вечеря: 200 гр. сьомга, 1 чери домат ( бяха 3,но не ме изкефиха и не ги изядох) , киноа и амарант с домати и тиквичка, 2 чаши вода, 2-3 глътки бяло вино

Днес се изложих с 2 трюфелови бонбона, но мисля,че не е фатално...

Мнението беше редактирано от Oceanborn на 07.01.14 16:38.

07.01.14
14:04

Привет,
днес имам много добро настроение, може би защото утре съм на тренировка :)))

Закуско-обядвах: плескавица и киноа, вода и малко чия
Вечеря: свинска пържола ( недоядена ), чия и зеленчуци на тиган.

Днес си набавих ( че ми бяха свършили ) киноа, чия и годжи-бери и съм доволна :)

Мнението беше редактирано от Oceanborn на 07.01.14 23:10.

казано от Oceanborn на 06.01.14, 12:09:

3/ Вечеря: 300 гр. сьомга, 1 чери домат ( бяха 3,но не ме изкефиха и не ги изядох) , киноа и амарант с домати и тиквичка, 2 чаши вода, 2-3 глътки бяло вино

Ако сьомгата е тази от снимката, просто няма начин да ме убедиш, че това е 300 грама :)

07.01.14
15:06

казано от Adriana Dacheva на 07.01.14, 15:03:

казано от Oceanborn на 06.01.14, 12:09:

3/ Вечеря: 300 гр. сьомга, 1 чери домат ( бяха 3,но не ме изкефиха и не ги изядох) , киноа и амарант с домати и тиквичка, 2 чаши вода, 2-3 глътки бяло вино

Ако сьомгата е тази от снимката, просто няма начин да ме убедиш, че това е 300 грама :)

Всичко меря на око, не съм я претегляла да ти кажа :). Според теб колко е? Това е половинката на един котлет от сьомга, а аз избрах най-малкия. Не знам от снимката как се вижда, но аз знам какво имаше в чинията :)

fire.is.my.nature

07.01.14
15:32

Месото като не е готвено е по-голямо. Това е към 150-200 гр. Особено рибата много се свива при готвене. Спокойно може да си хапнеш още едно такова парче... : )

МАКС 200 грама, даже според мен е по-скоро към 150 :) Просто доста дълго време си мерех храната, а специално котлетите от сьомга често присъстват в менюто ми, затова те питах:) Това е към 150-180 грама по мое мнение. Казвам го, ако правиш г-д някаква условна калкулация на храната, да го имаш предвид:)

07.01.14
16:38

Благодаря ви!

Аз лично не мога и нямам нерви да меря храни и да калкулирам грамажи и калории. Просто не ми се занимава и да ви кажа честно не ме и интересува. Всичко при мен е на око и ям колкото ми се яде. Даже тази порция вчера ми дойде в повече, имайки предвид,че не изядох всичките чери домати, а само един, рибата и киноата с тях. И като пия и повечко вода...съвсем се издувам.

Обаче после не се сдържах и ядох слънчогледови семки докато гледахме филм :))))

В повечето време се насилвам да ям, откакто отново започнах НВ-ВМД апетита ми падна драстично, а преди можех да ям много. Имам наблюдения,че при мен количеството храна има значение,защото когато преям веднага се издувам като плондир. Много вероятно е да имам ” leaky gut syndrome’ - синдрома на течащите черва, при който е нарушена обмяната в самите черва, а не в стомаха. Доста често се свързва с проблемите на щитовидната жлеза, заради нарушената обмяна и метаболизъм. Оттам следва яко подуване, газове, задържане на течности, запек и куп други аксесоари.

Поради тази причина гледам да ям по-малко, да пия повече вода и приемам лактобацили и ензими от време на време.

Като цяло не се ограничавам от храната и нямам намерение да гладувам и да правя тъпи диети. Това знам,че не работи и не само - прецаква всичко. Знам го и го изпробвах отдавна... Хранене му е майката :)

fire.is.my.nature

07.01.14
20:45

:) :) Първите 2 месеца на високофибресто, високопротеиново, че даже и високомазнинно хранене се сваля яко талаш от млечните, хлебните, за захарните и джънковете да не говорим. Тъй че това е късмета на начинаещия :Д Ако си струва реално броене, може би не е баш в началния период. :) Иначе браво за постоянството :) :) :) УспеХ!

07.01.14
23:06

казано от fire.is.my.nature на 07.01.14, 20:45:

:) :) Първите 2 месеца на високофибресто, високопротеиново, че даже и високомазнинно хранене се сваля яко талаш от млечните, хлебните, за захарните и джънковете да не говорим. Тъй че това е късмета на начинаещия :Д Ако си струва реално броене, може би не е баш в началния период. :) Иначе браво за постоянството :) :) :) УспеХ!

Не мисля да броя да ти кажа. Нито сега, нито никога. Просто за мен лично няма смисъл. Благодаря ти за куража! Старая се да съм максимално постоянна!

08.01.14
11:59

Добро утро на всички или добър ден :)

Вчера преди да си легна се замислих колко по-добре се чувствам със всеки изминал ден, макар,че последните дни не съм тренирала и това ме направи още по-оптимистично настроена към всичко което правя. Още повече,че в цялата работа вкъщи сме двама и освен,че се храним заедно и тренираме заедно - така се мотивираме един друг :)

1/Закуска: 2 варени яйца, прошуто към 150 гр, вода, киноа и около 10 бразилски ореха. Забравих - 1 чаена лъжица чия.

Килограми: 61,6

Тренировката мина леко,като се има предвид,че тренера не дойде, но все пак не се скатахме :). Ще го изпотим в Петък. Чувствам се страхотно. Направих си експеримент и 2 часа след тренировката не пих вода и не ядох нищо - дойде ми страхотна енергия и не ми падна кръвното!!!

2/Вечеря: наслада за душата. По-вкусно скоро не бях яла. За загрявка салата домати,патлаждан и чушки с чесън и лук и много зехтин, 2 чаши червено вино и малко суров суджук от дивеч. Кулминацията дойде в огромна тава дивечово месо, а именно: яребици, наденици от диво прасе и сърна, гургулички и доста лук,сливи,стафиди. Ужасна вкусотия. Не издържах и за десерт хапнах домашна торта,но след тренировката мисля,че мога да си го позволя.

Утре ще качаи снимка,че сега е късно и ме мързи!

Мнението беше редактирано от Oceanborn на 09.01.14 01:20.

08.01.14
16:35

Хареса ми дневника ти, с изключние на г-жа Заядливост, на която като й видах “здравословното” хранене се чудя дали случайно не са я приели в болница, че се е изгубила и не пише повече...
Относно количеството храна и аз не мисля, че ти е много. Единствено мисля, че 3 дена не са достатъчни за тренировка, но може би ми се струва така, понеже съм си станал малко маниак на тая тема. Ако не тренирам, както днес ми е едно... липсва ми залата. :)
Притеснява ме и мен малко тоя суджук. Лично аз не бих си хапнал подобно нещо. :D Да, разбирам че търсиш разнообразие и да, не можем да сме абсолютно убедени в произхода на каквато и да било храна, но си мисля, че една пилешка пържола щеше да е по-добре в случая.
Хареса ми и последното ти мнение. Как усещаш, че всеки ден се чувстваш все по-добре. Много хора не вярват в силата на храната и я подценяват, разчитайки изключително много на хранителни добавки или ограничавайки се до такава степен с яденето, че научават оргазнизма си да складира мазнини, за да може да оцелее. А то всичко е много просто - игра с въглехидратите, прием на повечко ненаститени мазнини и протеин, набавяне на необходимите витамини и минерали, както и всекидневен прием на поне 2 л. вода.
Защо, обаче сте решили да махнете картофите от менюто?

Мнението беше редактирано от Ivan Vasilev на 08.01.14 16:38.

09.01.14
01:24

казано от Ivan Vasilev на 08.01.14, 16:35:

Хареса ми дневника ти, с изключние на г-жа Заядливост, на която като й видах “здравословното” хранене се чудя дали случайно не са я приели в болница, че се е изгубила и не пише повече...
Относно количеството храна и аз не мисля, че ти е много. Единствено мисля, че 3 дена не са достатъчни за тренировка, но може би ми се струва така, понеже съм си станал малко маниак на тая тема. Ако не тренирам, както днес ми е едно... липсва ми залата. :)
Притеснява ме и мен малко тоя суджук. Лично аз не бих си хапнал подобно нещо. :D Да, разбирам че търсиш разнообразие и да, не можем да сме абсолютно убедени в произхода на каквато и да било храна, но си мисля, че една пилешка пържола щеше да е по-добре в случая.
Хареса ми и последното ти мнение. Как усещаш, че всеки ден се чувстваш все по-добре. Много хора не вярват в силата на храната и я подценяват, разчитайки изключително много на хранителни добавки или ограничавайки се до такава степен с яденето, че научават оргазнизма си да складира мазнини, за да може да оцелее. А то всичко е много просто - игра с въглехидратите, прием на повечко ненаститени мазнини и протеин, набавяне на необходимите витамини и минерали, както и всекидневен прием на поне 2 л. вода.
Защо, обаче сте решили да махнете картофите от менюто?

Привет, благодаря за отделеното време и интереса ти към дневника ми. Радвам се,че ти харесва!

За начало започнахме с 3 тренировки ( все пак сме от 20 Декември,минали са едва 20-ина дена ), но ще ги увеличим на 4 или 5 след време. Ще започна и тичане в парка или дълги разходки,ще видя какво ще дойде :)

Суджука си е супер,защо не ти харесва? Месото вътре е напълно “еко” както се казва и няма повод за притеснение. Иначе и пилешки пържоли обичам :)

За храната си абсолютно прав! Подкрепям тена 100% и аз мисля като теб. Относно картофите, за първия “ударен” месец,в който искаме да събудим метаболизма сме махнали картофи, ориз и бобови, предполагам по-натам ще ги добавим,но отново в умерени количества. Аз така или иначе не съм им особен фен,предпочитам ориза,така че с тях и без тях, все едно :)

09.01.14
12:21

Добро утро или добър ден отново!

След вчерашното пиршество от вечерта, днес нямам никакъв апетит. Досега съм изпила едно кафе, хапнах 4-5 бразилски ореха и не изпитвам глад, но ще си направя нещо малко за хапване за да не ме зацепи главата. Иначе манджите от вчера още ги сънувам :)

1/ Закуска: Никакъв апетит, направих си 1 яйце, половин домат, малко маслини и бразилски орех. 2-3 чаши вода ( изворна Велинград).

Днес мисля да правя домашни упражнения за корем и малко Янда сгъвания, но ще видим как ще се справя с времето.

Един поздрав за днес, много любима:

2/ Вместо обяд: нямах никакъв апетит, ама честно. Направих една доста интензивна тренировка за корем с много повторения и без почивки и тотално го изпържих. Дойде ми още повече пауър, сега мога да ходя да тичам :). Направих си един бъркоч от 100% суроватъчен протеин, едно пакетче BCAA, една супена лъжица сурови какаови зърна, орехи, каково масло и вода. Всичко в блендера - стана супер :). Сега го джвакам и е много вкусно. Хапнах и около 150 гр. сурови белени бадеми.

Мнението беше редактирано от Oceanborn на 09.01.14 15:55.

09.01.14
15:37

Убеждавам се ,че в дамските дневници винаги е по интересно!Отплесва се човек от килограми ,килограми ,трисети и т.н. и се разведрява!А уцели ли и клип на Металика ,просто няма как да не погледне отново и отново ...
Поздрави! (y) (rock)

09.01.14
15:56

казано от sapuna на 09.01.14, 15:37:

Убеждавам се ,че в дамските дневници винаги е по интересно!Отплесва се човек от килограми ,килограми ,трисети и т.н. и се разведрява!А уцели ли и клип на Металика ,просто няма как да не погледне отново и отново ...
Поздрави! (y) (rock)

ХАхахах, има нещо вярно! Освен това в дамските дневници има най-много глупости :))) Поздрави и на теб и давай в същия дух!

09.01.14
16:14

Аз поздравявам тематично ;)

Странно приложение на ВСАА :)
Какао и диня са доста екзотичен вкусов тандем!

09.01.14
16:31

казано от CarnalK на 09.01.14, 16:14:

Аз поздравявам тематично ;)

Хахахаххаа, тази песен съм я мяркала преди мноооого години! Мерси :)

Мнението беше редактирано от Oceanborn на 09.01.14 16:32.

09.01.14
16:33

казано от Кольо Пияндето на 09.01.14, 16:21:

Странно приложение на ВСАА :)
Какао и диня са доста екзотичен вкусов тандем!

Честно да си призная отдавна исках да го преборя това пакетче ВСАА,защото ми се моткаше из кухнята дълго време и накрая го преборих :). Получи се много вкусно в интерес на истината и много засищащо. Въпреки това, по-добро от истинската храна няма!
Когато случайно мернах Киро Скалата как се храни в ББ, направо останах потресена, това е болестно състояние неговото!

10.01.14
11:19

Доброютро :).

Вчера леко преядох. Признавам си. За първи път от много време дори ядох десерт и малко хляб ( в тази комбинация). Но не съжалявам,защото имахме супер повод, а и сега се премерих и няма проблемации :)

Какво хапнахме:

Първо салата от октопод и селари, с малко рукола, малко сьомга. С тях хапнах 1 филия хляб на тост с масло ( нямаше как с тая сьомга...). След това гъши дроб с праскова и малко боровинки ( около 200 гр ). Една чаша бяло вино. Разделихме си един десерт панакота, може би такава не съм яла и в Италия, беще супер! Накрая едно лимончело и злоупотребих, като изядох 5 бисквити с корнфлейкс и стафиди. Пих доста вода, около 4 чаши и накрая коремам и се изду. Което беше хубавото е,че ходих до едното място 3 или 4 пъти, което ми “заговори”,че метаболизма и храносмилането работят.

Сега четейки менюто ми от вчера и като знам какви бяха количествата, всъщност не съм преяла толкова,колкото си позволих хляба и сладкото и това е кофтито, но както казах, всичко беше толкова вкусно,че не съжалявам.

Имам едно наблюдение и от храната и от тренировката ми вчера - коремната стена е станала по-твърда, еластична и се прибира много по-лесно след хранене и тоалет,отколкото преди. Не стои отпусната и това много ме радва. Сънувах,че съм направила такъв корем,че като го стегна, мускулите прозират под кожата. :D:D

И между другото, от идния тренировъчен цикъл, увеличаваме със сигурност тренировките на 4 седмично ( и в Неделя ).

Мнението беше редактирано от Oceanborn на 10.01.14 11:30.

10.01.14
12:34

10.01.2013

1/Закуска: едно варено яйце, половин домат, орехи, малко ябълка, 2 чаши вода и едно еспресо с мляко
2/Обяд: малка пилешка пържола, крем от артишок с мента и босилек, домат.

Мнението беше редактирано от Oceanborn на 10.01.14 16:03.

Салата от селари? :D Явно целина звучи прекалено народно :)

10.01.14
12:43

казано от Херцог Трън на 10.01.14, 12:35:

Салата от селари? :D Явно целина звучи прекалено народно :)

Селърито е малко по-различно от целина. Дали е различен вид или само сорт не знам, но не е едно и също.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 10.01.14 12:43.

10.01.14
12:46

Аз си мисля, че е едно и също

http://www.marica.bg/селъри-е-познатата-ни-целина-news174921.html

Селъри (celery) е целина на английски. И от известно време наблюдавам тенденция хората да добавят селъри, а не целина. Това е като стикерите на голфовете - поне 30 к.с. отгоре :)

Редакция : Да, Петър ме е изпреварил :D Така става като напишеш мнението и се отплеснеш :)

Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 10.01.14 13:06.

10.01.14
13:15

А представяш ли си да напишеш кервиз(ако си от село като мен) ;) :D
Веднага ниско долу ти слиза позиционирането в обществото и особено в хай-лайфа... :D :D :D

10.01.14
13:20

Интересен дневник,доста се доближава до мен и ще съм благодарна,ако пишеш по колко и какви добавки пиеш в съответните дни :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1