казано от slavko на 04.01.14, 20:21:
Аз виждам боб, нар и наденица...или се бъркам:)
Няма боб - това е нар :)
казано от kaloyan на 04.01.14, 20:28:
Къде караш ски ? от 4-часа каране и мускулна треска, ще трябва да влезеш във форма повече :) когато падне сняг и дойде голямото каране.
Карахме 3 дена в Пампорово. Като цяло имаше изкуствен сняг в повечето моменти :) О, да, знам, че тепърва идва голямото каране, дори го чакам с нетърпение. Ще превземаме пистите на Ишгъл,Австрия и по малко каране в Швейцария - една седмица. Подготвям се психически, но ските са ми голяма страст и голям кеф!
Мисля,че мускулната треска дойде от факта,че това ми беше първото каране за сезона, а освен това не бях загряла хубаво преди това. Още първия ден се юрнах да карам бързичко...
Мнението беше редактирано от Oceanborn на 04.01.14 23:54.
казано от CarnalK на 04.01.14, 21:18:
Познавах суджука си по име преди да стане суджук! :D
Абсолютно глупава дискусия.
ХАХАХАХАХХА! Много готино изказване :). Наистина е глупава дискусия,но тя си има лична причина да се заяжда с мен.
казано от Oceanborn на 04.01.14, 23:27:
Пфффффффф.стига бе жена, ти сериозно ли? ... Голяма глупост! ... Излагаш се !!!!
Мери си малко приказките.
Не съм си позволила да ти говоря с такъв тон, предлагам ти и ти да не го правиш.
Мнението беше редактирано от Margi на 04.01.14 23:34.
казано от Маргарита Манева на 04.01.14, 23:31:
казано от Oceanborn на 04.01.14, 23:27:
Пфффффффф.стига бе жена, ти сериозно ли? ... Голяма глупост! ... Излагаш се !!!!
Мери си малко приказките.
Не съм си позволила да ти говоря с такъв тон, предлагам ти и ти да не го правиш.
Ами нещо подобно на този твой коментар:
“Извинявай, ама при вида на снимката, няма как да се сдържа: ти сериозно ли мислиш че това е здравословно?!”
Ако аз ти дължа извинение, имаш го от мен, но както писах преди малко в другата тема - личната дискусия я започна ти, а не аз.
Все още чакам да ми обясниш кое в домашния суджук и гуакамолето НЕ е здравословно?
Мнението беше редактирано от Oceanborn на 04.01.14 23:54.
05.01.14
10:05
казано от Oceanborn на 04.01.14, 23:29:
Къде караш ски ? от 4-часа каране и мускулна треска, ще трябва да влезеш във форма повече :) когато падне сняг и дойде голямото каране.
Карахме 3 дена в Пампорово. Като цяло имаше изкуствен сняг в повечето моменти :) О, да, знам, че тепърва идва голямото каране, дори го чакам с нетърпение. Ще превземаме пистите на Ишгъл,Австрия и по малко каране в Швейцария - една седмица. Подготвям се психически, но ските са ми голяма страст и голям кеф!
Мисля,че мускулната треска дойде от факта,че това ми беше първото каране за сезона, а освен това не бях загряла хубаво преди това. Още първия ден се юрнах да карам бързичко...
Какво е положението на Пампорово, народ има ли много ? Как са пистите покрай Малина, стават ли там опашки ?
казано от kaloyan на 05.01.14, 10:05:
казано от Oceanborn на 04.01.14, 23:29:
Какво е положението на Пампорово, народ има ли много ? Как са пистите покрай Малина, стават ли там опашки ?
Нямаше много сняг, повечето беше изкуствен. Хора не липсваха. На Малина опашка бол,защото знаеш,че лифта е стар, по-бавен и само 3 седалки, но на Стойките беше перфектно, никакво чакане - там лифта е много нов, с 6 седалки и е много бърз - до горе е за 10 минути, а самата писта е най-дългата - над 3 км.
Като цяло беше ок за каране, но според мен трябва да се изчака да падне хубав сняг. На Банско положението е същото, ние затова се отказахме да ходим сега.
05.01.2013
Спане - доста добре, спах до 13 часа и не съм преспала :)
Килограми: Меря се за първи път от 2-3 седмици, като по принцип килограмите не ме интересуват толкова, колкото обиколките и начина по който изглежда тялото. Освен,че имам доста енергия, в момента съм точно 62 кг. Което е с около 1,5 кг от стартовото ми тегло ( като се има предвид,че съм измерена май 64 и нещо, но с дрехи ).
1/Закуско - обяд: 1 домат, 2 варени яйца, 200 гр. прошуто, 1 супена лъжица гуакамоле, 1 чаша чай, 1 чаша късо еспресо с малко мляко
2/ Вечеря: половин свинска пържола ( не ми се ядеше цялата), 3 супени лъжици от моето гуакамоле, 3 сушени доматчета и малко пресен босилек...мммм :) Накрая едно късо еспресо с малко мляко.
Поствам и снимка на една част от добавките,които вкъщи пием :). Еле пък рибеното масло :)))))
Мнението беше редактирано от Oceanborn на 05.01.14 20:16.
05.01.14
20:56
Нямам определен период. Надявам се в рамките на една година да постигна трайни резултати!
Качени са за около 2 години,когато започна проблема с жлезата. Да, проблема не е за подценяване!
Защото като качество хранатата ти не е лоша ,но ми се струва ,че количеството е много ,но това е мое мнение :)
казано от Кремена Владимирова на 05.01.14, 20:56:
Нямам определен период. Надявам се в рамките на една година да постигна трайни резултати!
Качени са за около 2 години,когато започна проблема с жлезата. Да, проблема не е за подценяване!
Защото като качество хранатата ти не е лоша ,но ми се струва ,че количеството е много ,но това е мое мнение :)
И аз имам подобно чувство, добре си забелязала, затова се старая да я намалям или по-скоро ще увелича тренировките, но нека мине 1 месец. Засега има резултати, както се казва бавно, но славно. Аз за никъде не бързам, чудеса не очаквам, това което най-много искам е да се чувствам добре.
05.01.14
21:07
В последните 2 менюта аз не виждам много храна...
съвсем нормално хранене. По-добре да се нахраниш и да не се тъпчеш периодично с разни боклуци.
Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 05.01.14 21:09.
05.01.14
21:22
Храненето ти си е в съвсем нормални количества, изобщо не е много
Аз съм точно на ръба да си мисля,че храненето ми е много. Това което усещам в последните дни е,че апетита ми се притъпи, тоест, преди имах страшен апетит и ядях доста повече, а сега някак си от 10-12 хапки сякаш се наяждам. Опитвам се максимално да се храня на принципа: един юмрук месо/яйце/риба, 2 юмрука зеленчук, тук-таме ядки ( не съм някакъв страшен фен ) и повечко вода.
Не съм от хората които си броят калориите в интерес на истината и се съмнявам,че ще го правя и в бъдеще, просто “слушам” вътрешния глас. Наслаждавам се на храната и обичам хубавото вино.
За десерт най-често пия кафе с мляко и пуша по някоя друга цигара ( не съм страстен пушач ).
Много обичам да закусвам и без закуска не мога. Тя ми е най-важното хранене и на нея мога много да се отпусна :)
Благодаря ви за коментарите!
Мнението беше редактирано от Oceanborn на 05.01.14 21:45.
Гутен морген :) Успешна на всички!
1/Закуска: половин пържола ( от вечерята вчера ), 1 варено яйце, малко гуакамоле, едно еспресо с малко мляко, вода 2-3 чаши.
Тъкмо търся рецепта за броколи и карфиол на фурна, но се чудя какво месо да слагам. Май ще са само с яйца :)
2/ Обяд: много вкусен!!! Пънчета от тиквички на фурна, пълнени с киноа, амарант, домати и чесън. Остана доста от сместа за плънката с киноато и другите неща и ще се дояжда с кеф. Месо нещо не ми се ядеше на обяд....
3/ Вечеря: 200 гр. сьомга, 1 чери домат ( бяха 3,но не ме изкефиха и не ги изядох) , киноа и амарант с домати и тиквичка, 2 чаши вода, 2-3 глътки бяло вино
Днес се изложих с 2 трюфелови бонбона, но мисля,че не е фатално...
Мнението беше редактирано от Oceanborn на 07.01.14 16:38.
Привет,
днес имам много добро настроение, може би защото утре съм на тренировка :)))
Закуско-обядвах: плескавица и киноа, вода и малко чия
Вечеря: свинска пържола ( недоядена ), чия и зеленчуци на тиган.
Днес си набавих ( че ми бяха свършили ) киноа, чия и годжи-бери и съм доволна :)
Мнението беше редактирано от Oceanborn на 07.01.14 23:10.
07.01.14
15:03
казано от Oceanborn на 06.01.14, 12:09:
3/ Вечеря: 300 гр. сьомга, 1 чери домат ( бяха 3,но не ме изкефиха и не ги изядох) , киноа и амарант с домати и тиквичка, 2 чаши вода, 2-3 глътки бяло вино
Ако сьомгата е тази от снимката, просто няма начин да ме убедиш, че това е 300 грама :)
казано от Adriana Dacheva на 07.01.14, 15:03:
казано от Oceanborn на 06.01.14, 12:09:
3/ Вечеря: 300 гр. сьомга, 1 чери домат ( бяха 3,но не ме изкефиха и не ги изядох) , киноа и амарант с домати и тиквичка, 2 чаши вода, 2-3 глътки бяло вино
Ако сьомгата е тази от снимката, просто няма начин да ме убедиш, че това е 300 грама :)
Всичко меря на око, не съм я претегляла да ти кажа :). Според теб колко е? Това е половинката на един котлет от сьомга, а аз избрах най-малкия. Не знам от снимката как се вижда, но аз знам какво имаше в чинията :)
07.01.14
15:32
Месото като не е готвено е по-голямо. Това е към 150-200 гр. Особено рибата много се свива при готвене. Спокойно може да си хапнеш още едно такова парче... : )
07.01.14
15:38
МАКС 200 грама, даже според мен е по-скоро към 150 :) Просто доста дълго време си мерех храната, а специално котлетите от сьомга често присъстват в менюто ми, затова те питах:) Това е към 150-180 грама по мое мнение. Казвам го, ако правиш г-д някаква условна калкулация на храната, да го имаш предвид:)
Благодаря ви!
Аз лично не мога и нямам нерви да меря храни и да калкулирам грамажи и калории. Просто не ми се занимава и да ви кажа честно не ме и интересува. Всичко при мен е на око и ям колкото ми се яде. Даже тази порция вчера ми дойде в повече, имайки предвид,че не изядох всичките чери домати, а само един, рибата и киноата с тях. И като пия и повечко вода...съвсем се издувам.
Обаче после не се сдържах и ядох слънчогледови семки докато гледахме филм :))))
В повечето време се насилвам да ям, откакто отново започнах НВ-ВМД апетита ми падна драстично, а преди можех да ям много. Имам наблюдения,че при мен количеството храна има значение,защото когато преям веднага се издувам като плондир. Много вероятно е да имам ” leaky gut syndrome’ - синдрома на течащите черва, при който е нарушена обмяната в самите черва, а не в стомаха. Доста често се свързва с проблемите на щитовидната жлеза, заради нарушената обмяна и метаболизъм. Оттам следва яко подуване, газове, задържане на течности, запек и куп други аксесоари.
Поради тази причина гледам да ям по-малко, да пия повече вода и приемам лактобацили и ензими от време на време.
Като цяло не се ограничавам от храната и нямам намерение да гладувам и да правя тъпи диети. Това знам,че не работи и не само - прецаква всичко. Знам го и го изпробвах отдавна... Хранене му е майката :)
07.01.14
20:45
:) :) Първите 2 месеца на високофибресто, високопротеиново, че даже и високомазнинно хранене се сваля яко талаш от млечните, хлебните, за захарните и джънковете да не говорим. Тъй че това е късмета на начинаещия :Д Ако си струва реално броене, може би не е баш в началния период. :) Иначе браво за постоянството :) :) :) УспеХ!
казано от fire.is.my.nature на 07.01.14, 20:45:
:) :) Първите 2 месеца на високофибресто, високопротеиново, че даже и високомазнинно хранене се сваля яко талаш от млечните, хлебните, за захарните и джънковете да не говорим. Тъй че това е късмета на начинаещия :Д Ако си струва реално броене, може би не е баш в началния период. :) Иначе браво за постоянството :) :) :) УспеХ!
Не мисля да броя да ти кажа. Нито сега, нито никога. Просто за мен лично няма смисъл. Благодаря ти за куража! Старая се да съм максимално постоянна!
Добро утро на всички или добър ден :)
Вчера преди да си легна се замислих колко по-добре се чувствам със всеки изминал ден, макар,че последните дни не съм тренирала и това ме направи още по-оптимистично настроена към всичко което правя. Още повече,че в цялата работа вкъщи сме двама и освен,че се храним заедно и тренираме заедно - така се мотивираме един друг :)
1/Закуска: 2 варени яйца, прошуто към 150 гр, вода, киноа и около 10 бразилски ореха. Забравих - 1 чаена лъжица чия.
Килограми: 61,6
Тренировката мина леко,като се има предвид,че тренера не дойде, но все пак не се скатахме :). Ще го изпотим в Петък. Чувствам се страхотно. Направих си експеримент и 2 часа след тренировката не пих вода и не ядох нищо - дойде ми страхотна енергия и не ми падна кръвното!!!
2/Вечеря: наслада за душата. По-вкусно скоро не бях яла. За загрявка салата домати,патлаждан и чушки с чесън и лук и много зехтин, 2 чаши червено вино и малко суров суджук от дивеч. Кулминацията дойде в огромна тава дивечово месо, а именно: яребици, наденици от диво прасе и сърна, гургулички и доста лук,сливи,стафиди. Ужасна вкусотия. Не издържах и за десерт хапнах домашна торта,но след тренировката мисля,че мога да си го позволя.
Утре ще качаи снимка,че сега е късно и ме мързи!
Мнението беше редактирано от Oceanborn на 09.01.14 01:20.
08.01.14
16:35
Хареса ми дневника ти, с изключние на г-жа Заядливост, на която като й видах “здравословното” хранене се чудя дали случайно не са я приели в болница, че се е изгубила и не пише повече...
Относно количеството храна и аз не мисля, че ти е много. Единствено мисля, че 3 дена не са достатъчни за тренировка, но може би ми се струва така, понеже съм си станал малко маниак на тая тема. Ако не тренирам, както днес ми е едно... липсва ми залата. :)
Притеснява ме и мен малко тоя суджук. Лично аз не бих си хапнал подобно нещо. :D Да, разбирам че търсиш разнообразие и да, не можем да сме абсолютно убедени в произхода на каквато и да било храна, но си мисля, че една пилешка пържола щеше да е по-добре в случая.
Хареса ми и последното ти мнение. Как усещаш, че всеки ден се чувстваш все по-добре. Много хора не вярват в силата на храната и я подценяват, разчитайки изключително много на хранителни добавки или ограничавайки се до такава степен с яденето, че научават оргазнизма си да складира мазнини, за да може да оцелее. А то всичко е много просто - игра с въглехидратите, прием на повечко ненаститени мазнини и протеин, набавяне на необходимите витамини и минерали, както и всекидневен прием на поне 2 л. вода.
Защо, обаче сте решили да махнете картофите от менюто?
Мнението беше редактирано от Ivan Vasilev на 08.01.14 16:38.
казано от Ivan Vasilev на 08.01.14, 16:35:
Хареса ми дневника ти, с изключние на г-жа Заядливост, на която като й видах “здравословното” хранене се чудя дали случайно не са я приели в болница, че се е изгубила и не пише повече...
Относно количеството храна и аз не мисля, че ти е много. Единствено мисля, че 3 дена не са достатъчни за тренировка, но може би ми се струва така, понеже съм си станал малко маниак на тая тема. Ако не тренирам, както днес ми е едно... липсва ми залата. :)
Притеснява ме и мен малко тоя суджук. Лично аз не бих си хапнал подобно нещо. :D Да, разбирам че търсиш разнообразие и да, не можем да сме абсолютно убедени в произхода на каквато и да било храна, но си мисля, че една пилешка пържола щеше да е по-добре в случая.
Хареса ми и последното ти мнение. Как усещаш, че всеки ден се чувстваш все по-добре. Много хора не вярват в силата на храната и я подценяват, разчитайки изключително много на хранителни добавки или ограничавайки се до такава степен с яденето, че научават оргазнизма си да складира мазнини, за да може да оцелее. А то всичко е много просто - игра с въглехидратите, прием на повечко ненаститени мазнини и протеин, набавяне на необходимите витамини и минерали, както и всекидневен прием на поне 2 л. вода.
Защо, обаче сте решили да махнете картофите от менюто?
Привет, благодаря за отделеното време и интереса ти към дневника ми. Радвам се,че ти харесва!
За начало започнахме с 3 тренировки ( все пак сме от 20 Декември,минали са едва 20-ина дена ), но ще ги увеличим на 4 или 5 след време. Ще започна и тичане в парка или дълги разходки,ще видя какво ще дойде :)
Суджука си е супер,защо не ти харесва? Месото вътре е напълно “еко” както се казва и няма повод за притеснение. Иначе и пилешки пържоли обичам :)
За храната си абсолютно прав! Подкрепям тена 100% и аз мисля като теб. Относно картофите, за първия “ударен” месец,в който искаме да събудим метаболизма сме махнали картофи, ориз и бобови, предполагам по-натам ще ги добавим,но отново в умерени количества. Аз така или иначе не съм им особен фен,предпочитам ориза,така че с тях и без тях, все едно :)
Добро утро или добър ден отново!
След вчерашното пиршество от вечерта, днес нямам никакъв апетит. Досега съм изпила едно кафе, хапнах 4-5 бразилски ореха и не изпитвам глад, но ще си направя нещо малко за хапване за да не ме зацепи главата. Иначе манджите от вчера още ги сънувам :)
1/ Закуска: Никакъв апетит, направих си 1 яйце, половин домат, малко маслини и бразилски орех. 2-3 чаши вода ( изворна Велинград).
Днес мисля да правя домашни упражнения за корем и малко Янда сгъвания, но ще видим как ще се справя с времето.
Един поздрав за днес, много любима:
2/ Вместо обяд: нямах никакъв апетит, ама честно. Направих една доста интензивна тренировка за корем с много повторения и без почивки и тотално го изпържих. Дойде ми още повече пауър, сега мога да ходя да тичам :). Направих си един бъркоч от 100% суроватъчен протеин, едно пакетче BCAA, една супена лъжица сурови какаови зърна, орехи, каково масло и вода. Всичко в блендера - стана супер :). Сега го джвакам и е много вкусно. Хапнах и около 150 гр. сурови белени бадеми.
Мнението беше редактирано от Oceanborn на 09.01.14 15:55.
Убеждавам се ,че в дамските дневници винаги е по интересно!Отплесва се човек от килограми ,килограми ,трисети и т.н. и се разведрява!А уцели ли и клип на Металика ,просто няма как да не погледне отново и отново ...
Поздрави! (y) (rock)
казано от sapuna на 09.01.14, 15:37:
Убеждавам се ,че в дамските дневници винаги е по интересно!Отплесва се човек от килограми ,килограми ,трисети и т.н. и се разведрява!А уцели ли и клип на Металика ,просто няма как да не погледне отново и отново ...
Поздрави! (y) (rock)
ХАхахах, има нещо вярно! Освен това в дамските дневници има най-много глупости :))) Поздрави и на теб и давай в същия дух!
09.01.14
16:21
Странно приложение на ВСАА :)
Какао и диня са доста екзотичен вкусов тандем!
казано от CarnalK на 09.01.14, 16:14:
Аз поздравявам тематично ;)
Хахахаххаа, тази песен съм я мяркала преди мноооого години! Мерси :)
Мнението беше редактирано от Oceanborn на 09.01.14 16:32.
казано от Кольо Пияндето на 09.01.14, 16:21:
Странно приложение на ВСАА :)
Какао и диня са доста екзотичен вкусов тандем!
Честно да си призная отдавна исках да го преборя това пакетче ВСАА,защото ми се моткаше из кухнята дълго време и накрая го преборих :). Получи се много вкусно в интерес на истината и много засищащо. Въпреки това, по-добро от истинската храна няма!
Когато случайно мернах Киро Скалата как се храни в ББ, направо останах потресена, това е болестно състояние неговото!
Доброютро :).
Вчера леко преядох. Признавам си. За първи път от много време дори ядох десерт и малко хляб ( в тази комбинация). Но не съжалявам,защото имахме супер повод, а и сега се премерих и няма проблемации :)
Какво хапнахме:
Първо салата от октопод и селари, с малко рукола, малко сьомга. С тях хапнах 1 филия хляб на тост с масло ( нямаше как с тая сьомга...). След това гъши дроб с праскова и малко боровинки ( около 200 гр ). Една чаша бяло вино. Разделихме си един десерт панакота, може би такава не съм яла и в Италия, беще супер! Накрая едно лимончело и злоупотребих, като изядох 5 бисквити с корнфлейкс и стафиди. Пих доста вода, около 4 чаши и накрая коремам и се изду. Което беше хубавото е,че ходих до едното място 3 или 4 пъти, което ми “заговори”,че метаболизма и храносмилането работят.
Сега четейки менюто ми от вчера и като знам какви бяха количествата, всъщност не съм преяла толкова,колкото си позволих хляба и сладкото и това е кофтито, но както казах, всичко беше толкова вкусно,че не съжалявам.
Имам едно наблюдение и от храната и от тренировката ми вчера - коремната стена е станала по-твърда, еластична и се прибира много по-лесно след хранене и тоалет,отколкото преди. Не стои отпусната и това много ме радва. Сънувах,че съм направила такъв корем,че като го стегна, мускулите прозират под кожата. :D:D
И между другото, от идния тренировъчен цикъл, увеличаваме със сигурност тренировките на 4 седмично ( и в Неделя ).
Мнението беше редактирано от Oceanborn на 10.01.14 11:30.
10.01.2013
1/Закуска: едно варено яйце, половин домат, орехи, малко ябълка, 2 чаши вода и едно еспресо с мляко
2/Обяд: малка пилешка пържола, крем от артишок с мента и босилек, домат.
Мнението беше редактирано от Oceanborn на 10.01.14 16:03.
10.01.14
12:35
Салата от селари? :D Явно целина звучи прекалено народно :)
казано от Херцог Трън на 10.01.14, 12:35:
Салата от селари? :D Явно целина звучи прекалено народно :)
Селърито е малко по-различно от целина. Дали е различен вид или само сорт не знам, но не е едно и също.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 10.01.14 12:43.
Аз си мисля, че е едно и също
http://www.marica.bg/селъри-е-познатата-ни-целина-news174921.html
10.01.14
13:04
Селъри (celery) е целина на английски. И от известно време наблюдавам тенденция хората да добавят селъри, а не целина. Това е като стикерите на голфовете - поне 30 к.с. отгоре :)
Редакция : Да, Петър ме е изпреварил :D Така става като напишеш мнението и се отплеснеш :)
Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 10.01.14 13:06.
10.01.14
13:15
А представяш ли си да напишеш кервиз(ако си от село като мен) ;) :D
Веднага ниско долу ти слиза позиционирането в обществото и особено в хай-лайфа... :D :D :D
Интересен дневник,доста се доближава до мен и ще съм благодарна,ако пишеш по колко и какви добавки пиеш в съответните дни :)