Боксова круша/чувал

23.12.13
09:28

Здравейте на всички! Искам да си купя боксова круша/чувал, когато стане по-топло (април-май) и затова сега искам да ви питам някои основни неща, които трябва да знам.
Значи, аз съм на 16 години, тежа 65 кг и съм висок към 174. Ходя на фитнес, но лятото, когато ще прекарвам времето си основно на село, искам да тренирам с въпросната круша или чувал. Въпросите ми са:
- кое от двете да си взема, в смисъл какви са плюсовете и минусите на всяко?
- заслужава ли си?
- колко горе-долу струват?
- четох, че има някакви специални начини за удряне, а не просто да си го взема и да бия както ми скимне, та, тук трябва ли да питам някой, който е по-навътре в нещата, да ми обясни точно тия техники наживо?
(Знам, че има още такива подобни теми, но от тях общо взето много малко научих, затова и пускам тая.)

23.12.13
18:13

Какви са ти целите? Искаш да си направиш по-тежък удара, да научиш комбинации или целиш силова издържливост ? Или по-общо казано искаш да се научиш да се биеш?

23.12.13
20:58

Ами, просто лятото съм си на село през повечето време, и ми трябва нещо, с което да тренирам. Целта ми е и сила, и издръжливост, и да се науча да се бия. :Д В смисъл все ще има полза, стига да правя нещо като хората...

05.01.14
14:10

Нали знаеш че не можеш да се научиш да се биеш срещу един чувал, ама като гледам така по скоро не знаеш.
Сега ще ти обясня как стоят нещата.
Всместо да даваш сумати пари за круша и да я млатиш като ненормален, без да знаеш какво правиш, вземи се запиши на някое БИ (бойно изкуство). БИ не означава да даваш пари за да те бият, както повечето казват. Там ще се научиш на въпросните техники, силата също ще ти се увеличи и най важното ще играеш спаринг (не веднага, може би след 3-4 месеца), и с този спаринг ще получиш необходимия опит с който да бъдеш по самоуверен в себе си на улицата.
Помисли в това което ти казвам. Разгледай в интернет има най различни БИ, виж кое ще ти хареса най много, кое ще ти подхожда най добре на физиката ти. Можеш да комбинираш БИ + фитнес (както аз правя).

Мнението беше редактирано от Simone на 05.01.14 14:12.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1