Сърцето ми прескача по време на тренировка - нормално ли е?

05.01.14
13:35

Здравейте. Забелязвам, че по време на тренировка ако веднага след тежка серия докато още съм задъхан пия вода и сърцето ми прескача. Това случвало ли се е на някой от вас и опасно ли е? Напоследък започнах да забелязвам, че сърцето ми започна да прескача значително по-често от преди (откакто тренирам тежко). Ходил съм на ЕКГ-та и прочие преди 4-5 години и тогава ми казаха, че съм перфектно здрав.

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 05.01.14 13:50.

05.01.14
14:38

Отиди на кардиолог който да ти направи ехограф и да ти чуе внимателно сърцето. Може да не ти се затваря някоя клапа напълно и да връща кръв, аз имам същия проблем и сега търся начини да го коригирам. Преди само ми прескачаше, но когато започнах да тренирам сериозно получавам сърцебиене след всяка тренировка.

Мнението беше редактирано от Georgi Atanasov на 05.01.14 14:42.

05.01.14
15:10

Най вероятно са екстрасистоли, преди и аз имах, прочети в нета за тях. Ако са те, може да ти липсва някой минерал.

05.01.14
18:25

И преди съм имал период, в който ми е прескачало сърцето, но сякъш това не се бе появявало от 3-4 години. А сега в последния месец ми се случи 2-3 пъти, та за това пуснах тема дали и вие имате подобни оплаквания от тренировките.
А конкретно по време на тренировка имах предвид примерно вчера, когато правих мъртва тяга и веднага след серията едвам си поемам въздух, тоест знаете за какво говоря... и като пусна щангата веднага тръгна да пия вода и сякъш ми прескача сърцето. Аз по някакъв начин свързвам това, с факта, че съм задъхан и като пия вода може би спирам притока на въздух в момента и не съм сигурен дали е точно прескачане на сърцето или следствие на факта за въздуха, който споменах.

05.01.14
18:48

На мен пък ми прескача само и единствено като започна да бягам .... и като бягам бързо и като ми прескочи един път и направо, ще падна от пътеката.... ужасно е

05.01.14
20:40

Направи си холтер и вело тест, ако има проблем там няма как да не се прояви.

05.01.14
20:49

казано от aleks на 05.01.14, 20:40:

Направи си холтер и вело тест, ако има проблем там няма как да не се прояви.

+1

10.01.15
16:31

и аз като тренирам се появят екстраситоли,ЕКГ холтер всичко е ОК.кардиолог ми вика”и аз ги получавам и така”.И аз не можах да разбера опасно ли е като тренирам да ми се появяват.Но мисля че не.Наистина някой минерал  може да е в недостатък за организма.При мене магнезия беше на долната граница пих МАГНЕРОТ сякаш след като го изпих за около 20 дена за малко спряха,но после пак започнаха да се появяват.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1