Болки в колената след клекове

06.01.14
10:25

От както качих килата на клековете започнаха болки в колената.Не докато клякам, а на следващия ден или следващите 2 дни.Болките са в долната част на коляното.Клековете не ги правя пълни до долу ами до 90 градуса и не заключвам ставите в горно положение.Абе общо взето както си трябва всичко, но явно са ми много килата и не са свикнали ставите и т.н.Аз съм 72 килограма.Тренирам по програмата на Том платц 12,10,8,15 като на серията 8 повторения слагам 130-140кг зависи колко сила усещам че имам.Понякога последното повторение партниора ми помага леко.Тренирам с наколенки ама такива от левчето така че може да се каже че си тренирам без наколенки не са особено стегнати.Дали ще помогнат по стегнати ако си взема ? Давайте и други предложения от какво може да са болките и трябва ли да се притеснявам или ще свикнат ставите и боклите ще отминат как мислите ? Благодаря предварително.

06.01.14
10:48

Аз бих казал, че те болят точно, защото не пускаш до долу. Поне при мен беше така в краткия период, в който експериментирах. Когато си клякам ATG болка няма. При спирането на такава маса насред пътя го отнасят коленете. IMHO.

Болките могат да са предизвикани от отключване/откриване на стар проблем, който си имал в коленете, заради увеличеното натоварване или просто техниката, с която изпъляваш клековете не е добра (по принцип или специално за твоето тяло и пропорции).

Като за начало препоръчвам да заснемеш клековете от няколко възможни ъгли, при по-леки и по-високи тежести, и да ги качиш тук. Не че съм пример за страхотна техника, но нямаш представа какви клекове съм виждал в залата, за които хората явно смятат, че техниката им е добра, а тя е по-скоро тип “контузия, чакам те!”.

Ако на клипа се види, че техниката е добра, тогава вече може да се търси причина другаде. Но боли ли нещо, особено на ставно място от крайника, значи трябва да се взимат мерки.

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 07.01.14 05:52.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1