05.01.14
21:21
Здравейте! Аз съм момче (млад мъж :D) на 23 години. Имам две основни запитвания към Вас:
1. Първо (и основен проблем :D ) - през лятото на 2012 получих една неприятна контузия, която все още ме мъчи. Ходих на фитнес и при една тренировка за гръб стана белята. Точно накрая на тренировката реших да направя малко кофички, правих колкото мога и взех да се изморявам, но си казах: “няма да спирам”... напънах се и изпитах страхотна болка в плешката. От тогава си я нося тази контузия. Едно важно пояснение за тази травма: именно това лято беше страхотна жега и тогава имах УЖАСНИЯ навик да стоя пред компютъра гол от кръста нагоре и до мен да бъде пуснат вентилатор (даже го стопирах към мен) и именно в тази област (лявата плешка) е болката. Ходих 2 пъти при различни чакръкчии и двата пъти почти едно и също - след сеанса около 1 месец ми беше много чувствително мястото (стараех се да не вдигам тежко в този период), но после започнех ли да тренирам (и то леки тренировки) болките се появяват. Направиха ми и рентгенова снимка - нищо не изледна на нея. Ходих и на физиотерапия за 1 седмица, нищо не ми помогна, даже по време на процедурите много ме болеше въпросното място. Въпроса ми е какво да правя - да опитвам с друг чакръкчия, ортопед? Моля дайте съвет.
2. Второ запитване :D Приятелката ми ме пита за някакво упражнение за стягане на бедрата - вътрешна част. Ако може да поясните или да дадете линк за някое видео. Става дума за тренировка със собственото тяло, а не във фитнес.
Благодаря много за вниманието и дано вземете насериозно въпросите.
Темата беше редактирана от Александър Панайотов на 05.01.14 21:28.