Помощ за справяне с гадна контузия :)

06.01.14
20:48

Здравейте и от мен. Като за начало малко информация за мен. Иван се казвам и съм на 19 години (без 2 месеца). Висок съм 192 см и тежа около 107 кг за момента(в основен период съм). Сега по същество. Преди около 5-6 години претърпях доста гадничка контузия.
Тогава спорта ми беше баскетбол. И на едно състезание отбора закъснява, и с пристигането играта започва. Няма никакво време за загрявка. Още в първата минута падам и си чупя подбедрицата. Операция нямаше минах само с наместване. След около 2 години забелязах нещо странно. Контузения крак ми се струваше по-къс от другия. Първоначално си мислех, че си внушавам, но стана така че отидох на преглед и след като ме прегледаха с ролетка :D установиха, че десния ми крак е по-къс от другия с 2 см. В последствие разбрах, че при падането съм си счупил карака в зоната на растеж, която се намира на около 10-тина по-високо от глезена. Това не ми беше казано на време и аз нямаше как да взема мерки за да предотвратя този дисбаланс. Той се е получил поради факта, че десния ми крак е растял по-бавно от левия, защото има една зона за растеж по-малко. И на всичкото отгоре това се случва в пубертета. Човек, когато расте най-интензивно. В последствие разбрах, че може и да има решение на проблема. Разликата да не става повече от 2 см. Отидох в Горна баня гр.София и там ми казаха, че решенията са две. Или ми режат десния крак и лека полека дърпат за да навакса с тези 2 см, или ми затварят зоните на растеж на левия крак. Реших да се възползвам от втората промоция. И така в момента имам 4 пирона около коляното на левия крак, но това не ми пречи. В момента за да компенсирам разликата в краката нося ортопедична стелка дебела 2 см. До тук единия проблем може би е решен, но има и друго. Мисля, че термина беше хиперекстензия. Десният ми крак( контузенят ) се огъва повече от левия и колената на пръв поглед изглеждат различни. После ще кача снимка. Проблеми в спорта нямам. Нито имам болки, нито скованост, нито болка при клек. Преди време четох една статия точно за тези хиперекстензии в краката, но беше отдавна и я прочетох набързо т.е нищо не запомних. Искам да се справя с хиперекстензията и да оравя разликата, защото ми казаха, че за напред може и да имам проблеми. Вместо да започна да ми се износват ставите на 60 години. На десния крак може и да започнат около 40 години, а това не е добре. Кажете на кой добър ортопед да отида и дали има смисъл да го търся в България ? Благодаря ви предварително.

07.01.14
00:39

Да пази господ! :X. Пожелавам ти късмет, настръхнах като го четох, сори брато ;/

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1