06.01.14
13:15
Здравейте искам да попитам когато правих мъртва тяга нещо се секнах в долната част на трапеца .Вече минаха 3 седмици и продължава да ме боли когато се напъна да вдигна тежко
06.01.14
13:18
и също ако може да попитам почти на 16 съм тренирам свободна борба от 4 години и заедно с нея фитнес от 2 .Висок съм 175 176 и съм 82 кила имам около 23 24 % подкожни мазнини .Мерките ми са мишници 36 бедра 59 талиа 88 89 см .Искам да попитам дали да продължавам да покачвам маса или да почна да изчиствам с HIIT или нормално кардио .Тренирам по програмата ФСТ-7 защото точно на ръцете и прасеца искам да наблегна ползвам суроватка казеин аминокиселини и Креатин и змб6 но вече привършват приемам около 250 300 грама протеин на ден склонен съм към умазняване
БЛАГОДАРЯ ЗА ОТГОВОРИТЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО
А като те боли защо се напъваш да вдигаш тежко , а не си дадеш известно време почивка!?
07.01.14
10:31
еми защото няма как да почивам тренирам всеки ден
а от понеделник до петак по два пъти сутринта фитнес а вечерта борба и
07.01.14
10:32
ако може и на вториа въпрос да ми отговорите
казано от razer чиликов на 07.01.14, 10:31:
еми защото няма как да почивам тренирам всеки ден
а от понеделник до петак по два пъти сутринта фитнес а вечерта борба и
E как очакваш да ти мине ? При контузия обикновено се спират тренировките и се почива . Отделно - не се притеснявай , за 1 седмица спиране на тренировки няма да загубиш нищо , дори е хубаво от време на време да се взима почивка .
Мнението беше редактирано от Пенев на 07.01.14 19:31.
07.01.14
22:08
няма как да почивам тренера иска да тренираме почти всеки ден и пак да попитам ако може и на вториа въпрос да ми отговорите
12.01.14
00:08
ще може ли да ми се отговори на втория въпрос :)
Ами този тренер щом толкова ви дава зор,явно се занимаваш сериозно.Ако качиш още килограми няма ли да си излезеш от категорията?Според мене трябва и до него да се допиташ.Пък и това как ще изглеждаш си е твой личен избор-всеки си се харесва различно и си има различни преоритети...някои хора искат да трупат размер без значение за омазняването,други искат релеф на първо място и нисък процент подкожни мазнини на всяка цена.Всичко си зависи от твоя личен преоритет.Колкото до контузията-ако не ти пречи на нормалните тренировки си тренирай,пък ако продължава да те боли след още 1-2 седмици,по-добре ходи на доктор,на масаж или с 1 дума потърси някаква професионална помощ.Все пак ти си преценяваш каква е болката и до-колко е сериозно.Общо взето и двете ти питания са си твой личен избор и само ти можеш да решиш как да процедираш.Казаха ти хората да починеш за някакво късо време...щом не можеш,няма как с магия някой да ти оправи болежките от разтояние,колкото и да иска.
14.02.14
22:57
А ти на тренера ти казал ли си му за травмата. Щото аз съм тренирал класическа борба преди доста години ,ама тренерът имаше много сериозно отношение към травмите.
Убеден съм че ще те освободи поне от НЯКОИ упражнения.
С контузен трапец къв борец ще си извинявай. Това е все едно без врат.