Свинска история на дърти години

Темата е заключена.
Прескочи до:

07.01.14
14:35

казано от Oceanborn на 07.01.14, 14:34:

Просто ми стана любопитно, исках да свържа някой неща от профила му с определена зодия и планети и някои навици.

Астрология - царицата на точните науки :D

Мнението беше редактирано от Storm на 07.01.14 14:37.

казано от Oceanborn на 07.01.14, 14:34:

Просто ми стана любопитно, исках да свържа някой неща от профила му с определена зодия и планети и някои навици.

Ако не е тайна - кои по-точно? :)

07.01.14
14:47

Чревоугодничество, мързел, инат, отпускане, стереотипно мислене или по-скоро невъзможност за разчупване извън това което познава индивида. Невъзможност за изпитване на пълно удоволствие от живота. Гледам ги повече по тежките планети като Сатурн, Уран, Нептун, Юпитер ( макар,че за него съм най-несигурна в кой дом ще е). Марса му определено е търпелив,защото той досега отнесе много критики, но устоя. Определено има много силно акцентиран Сатурн като органичение, възможно е да е в първи дом, макар,че картите които съм разглеждала ( например Стинг ) винаги дават Сатурн в 1 дом именно като тласък. Интересна е и връзката с майката,защото виждам,че тук се търси сигурност.Както и идеализираната представа за жената и какъв трябва да е образа й.

Въпреки това, описанието и външния вид отговаря и на Телец или много земни елементи, от които могат отново да дойдат мързела и чревоугодничеството.

Няма как да позная каква е зодията без той да ми е казал, затова си разигравам варианти, но като цяло,както казах по-горе, архетипа ми е ясен. Асцендента дори повече ме интересува,защото именно той отговаря за външния вид и израза към външния свят.

Мнението беше редактирано от Oceanborn на 07.01.14 14:49.

07.01.14
14:50

казано от Oceanborn на 07.01.14, 14:47:

Чревоугодничество, мързел, инат, отпускане, стереотипно мислене или по-скоро невъзможност за разчупване извън това което познава индивида. Невъзможност за изпитване на пълно удоволствие от живота. Гледам ги по Сатурн, Уран, Юпитер ( макар,че за него съм най-несигурна в кой дом ще е). Определено има много силно акцентиран Сатурн като органичение, възможно е да е в първи дом, макар,че картите които съм разглеждала ( например Стинг ) винаги дават Сатурн в 1 дом именно като тласък. Интересна е и връзката с майката,защото виждам,че тук се търси сигурност.Както и идеализираната представа за жената и какъв трябва да е образа й.

Въпреки това, описанието и външния вид отговаря и на Телец или много земни елементи, от които могат отново да дойдат мързела и чревоугодничеството.

Няма как да позная каква е зодията без той да ми е казал, затова си разигравам варианти, но като цяло,както казах по-горе, архетипа ми е ясен. Асцендента дори повече ме интересува,защото именно той отговаря за външния вид и израза към външния свят.

Оле, майко!

Това ми напомня една сцена от последния сезон на “The Big Bang Theory”. Ленард и Шелдън чакат на опашка в аптеката, когато Шелдън вижда водещ на детско научно предаване отпреди години и започва да му досажда. В опита си да го “откачи” от човека, Ленард му предлага:
- Let’s go mocking the people in homeopathy department. You love it!

Та така и тук, само че с астро”логия”. :D

07.01.14
14:56

Чревоугодничество, мързел, инат, отпускане, стереотипно мислене или по-скоро невъзможност за разчупване извън това което познава индивида. Невъзможност за изпитване на пълно удоволствие от живота. Гледам ги повече по тежките планети като Сатурн, Уран, Нептун, Юпитер ( макар,че за него съм най-несигурна в кой дом ще е). Марса му определено е търпелив,защото той досега отнесе много критики, но устоя. Определено има много силно акцентиран Сатурн като органичение, възможно е да е в първи дом, макар,че картите които съм разглеждала ( например Стинг ) винаги дават Сатурн в 1 дом именно като тласък. Интересна е и връзката с майката,защото виждам,че тук се търси сигурност.Както и идеализираната представа за жената и какъв трябва да е образа й.

Извинявай, ама да ми кажеш кога е най-подходящо да започна лунната диета? телец съм. Кръвна група А+ Довечера ще хапна боб с наденица и ще ти пусна снимка да видиш какво пише на боба.

07.01.14
14:57

казано от Boby_ на 07.01.14, 14:50:

Оле, майко!

Това ми напомня една сцена от последния сезон на “The Big Bang Theory”. Ленард и Шелдън чакат на опашка в аптеката, когато Шелдън вижда водещ на детско научно предаване отпреди години и започва да му досажда. В опита си да го “откачи” от човека, Ленард му предлага:
- Let’s go mocking the people in homeopathy department. You love it!

Та така и тук, само че с астро”логия”. :D

Няма място за сравнение между хомеопатия и астрология драги. Не си запознат с материята и предполагам си от хората които “не вярват” в нея и я смятат за пълна глупост. Това е разбираемо, но не може всички да сме толкова “навътре”. Ако знаеше колко много може да ти помогне, сигурно щеше да се захванеш, но като цяло мъжете са тотално скептични и да си призная по-добре. Вещерството отива повече на нас жените :)

А ти продължавай с “The Big Bang Theory”  :D

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 07.01.14 15:02.

07.01.14
14:59

казано от Oceanborn на 07.01.14, 14:29:

включих се, защото виждам как един човек си мисли,че прави нещо добро за себе си, а в същото време прави абсолютни глупости и на всичкото отгоре не само,че не си признава, но и продължава да държи на своето.

Успех!

Значи реши, че ще послушам теб, след като много по-опитни от теб не послушах? Не бъди наивна. По-вероятно e ти мен да послушаш, отколкото аз теб. :D
Мерси, успех и на теб!

07.01.14
14:59

казано от CarnalK на 07.01.14, 14:56:

Извинявай, ама да ми кажеш кога е най-подходящо да започна лунната диета? телец съм. Кръвна група А+ Довечера ще хапна боб с наденица и ще ти пусна снимка да видиш какво пише на боба.

Хал хабер си нямам от лунна диета. Сори. И между другото, шегата ти,макар и неуместна е готина :)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 07.01.14 15:03.

07.01.14
15:01

казано от Debel Lebed на 07.01.14, 14:59:

Значи реши, че ще послушам теб, след като много по-опитни от теб не послушах? Не бъди наивна. По-вероятно e ти мен да послушаш, отколкото аз теб. :D
Мерси, успех и на теб!

ХАХАХАХАХАХАХХАХАХХАХАХАХХАХАХАХАХ!!!

Не съм казала да слушаш мен!! Напротив! Говорех за другите,които ти пишат.

Аз да слушам теб?  :D:D:D:D

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 07.01.14 15:03.

Чудя се и дали не е добре да се насочиш към специализирана помощ, но ще се въздържа да го препоръчам засега...

П.П. Аз съм Рак, затова ми беше интересно.

07.01.14
15:06

казано от Debel Lebed на 07.01.14, 13:56:

..
Много пророци се навъдихте... пепел ви на езика! :D Признавам само един пророк - времето! ;)

Амин!. Никой тук (или поне аз), не ти мисли лошото... :) За жалост обаче превенцията на тези проблеми не се прави само с пожелания... дано финдаменталните закони/правила, не важат за теб :)

Мнението беше редактирано от Bobcho Bobev на 07.01.14 15:09.

07.01.14
15:06

Невъзможност за изпитване на пълно удоволствие от живота.

Я, а аз се мислих за хедонист с моето перманентно състояние на блажено мързелуване, избягване на неприятните неща и акцентиране върху удоволствията.

KA

07.01.14
15:10

Тук става все по забавно : ) Лебед-а не мой го пипнете, ни се пука ни се мърда и му дреме яко ..

07.01.14
15:11

казано от Debel Lebed на 07.01.14, 14:59:

казано от Oceanborn на 07.01.14, 14:29:

включих се, защото виждам как един човек си мисли,че прави нещо добро за себе си, а в същото време прави абсолютни глупости и на всичкото отгоре не само,че не си признава, но и продължава да държи на своето.

Успех!

Мерси, успех и на теб!

Определено, съм те подценил брутално. :))))) Не говори добре за мен, че го разбрах чак сега...

Мнението беше редактирано от Bobcho Bobev на 07.01.14 15:17.

07.01.14
15:13

казано от Oceanborn на 07.01.14, 14:57:

Няма място за сравнение между хомеопатия и астрология драги. Не си запознат с материята и предполагам си от хората които “не вярват” в нея и я смятат за пълна глупост. Това е разбираемо, но не може всички да сме толкова “навътре”. Ако знаеше колко много може да ти помогне, сигурно щеше да се захванеш, но като цяло мъжете са тотално скептични и да си призная по-добре. Вещерството отива повече на нас жените :)

А ти продължавай с “The Big Bang Theory”  :D

О, двете имат много общо - попадат под определението “псевдонаука”, както и всяка друга човешка дейност, която претендира да е наука, но не прилага научния метод. Изобщо не става въпрос за вяра в нещо. Аз и в гравитацията не вярвам, ама ето - седя си на стола, а не се рея над бюрото.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 07.01.14 15:14.

07.01.14
15:14

казано от Херцог Трън на 07.01.14, 15:02:

Чудя се и дали не е добре да се насочиш към специализирана помощ, но ще се въздържа да го препоръчам засега...

П.П. Аз съм Рак, затова ми беше интересно.

Ясно ми беше,че си Рак, иначе защо този нескрит интерес...Мерси за предложението за специализирана помощ, но си далече от истината сладур :) Все пак много си мил,благодаря ти :)

Клипчето ти ще го пропусна, не си падам по тъпизми и не искам да си губя времето :)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 07.01.14 15:20.

07.01.14
15:17

казано от Boby_ на 07.01.14, 15:13:

О, двете имат много общо - попадат под определението “псевдонаука”, както и всяка друга човешка дейност, която претендира да е наука, но не прилага научния метод. Изобщо не става въпрос за вяра в нещо. Аз и в гравитацията не вярвам, ама ето - седя си на стола, а не се рея над бюрото.

Боби, както ти казах, не си наясно с материята,затова нека не задълбаваме....Вярвай и не вярвай в каквото искаш :). Аз съм от хората, които са доста далече от строго материалното разбиране за света. Помпай мускули и се кефи на гравитацията :)

Относно хомеопатията - подкрепям те.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 07.01.14 15:20.

07.01.14
15:28

казано от Oceanborn на 07.01.14, 15:17:

Помпай мускули и се кефи на гравитацията :)

В началото първото ти мнение ми хареса. Трябваше да се ограничиш с него, а не да продължиш с квалификации на потребителите и поведенчески напътствия ;)...

07.01.14
15:40

Лебеда троли виртуозно просто! Респект. И аз го подцених отначало. (y)

А Oceanborn като я четеш ти става едно приятно, защото разбираш, че има и по-прекарани мъже по света от тебе...(в смисъл астрологически (wasntme) )

Мнението беше редактирано от Владо на 07.01.14 15:41.

Петре, според мен Юпитер ти е във 2ри дом в момента и това те кара да си агресивен към дамата...

07.01.14
16:00

Боби, както ти казах, не си наясно с материята,затова нека не задълбаваме....Вярвай и не вярвай в каквото искаш :). Аз съм от хората, които са доста далече от строго материалното разбиране за света. Помпай мускули и се кефи на гравитацията :)

Караш ме да пиша повече, отколкто заслужваш ти или астрологията.

Има няколко условия, които трябва да са изпълнени за дадена дисциплина, за да може тя да се определи като наука. Съответно ако тя не отговаря на условията, а в същото време практикуващите я твърдят, че е наука, това я класира като псевдонаука.

• Последователна е (както външно, така и вътрешно)
Астрологията противоречи на съвременната физика, биология и химия. Това не би било проблем, ако астролозите можеха да докажат, че физиците, лекарите, биолозите и химиците грешат, но те не могат.
Вътрешна последователност също липсва - дори да оставим настрана факта, че различните школи в астрологията си противоречат, то дори изводите на двама астролози от една и съща школа, базирани уж на изчисления, твърде често са различни.

• Пестелива е
В науката важи с пълна сила принципът за “бръснача на Окам”. Една теория е пестелива, когато не въвежда допълнителни факти, сили или същности, които не са необходими за обяснение на наблюдаваните факти.
За да бъде астрологията пестелива, астролозите трябва да са в състояние да покажат резултати и данни, които не могат да бъдат обяснени по никакъв друг начин, освен от нова, неоткрита досега сила, която създава връзки между индивид и небесни тела, влияе върху живота на хората и зависи от точния момент на раждането. Въпреки хилядолетията, с които са разполагали, астролозите не са подксазали с нищо съществуването на подобна сила.

• Взима предвид доказателствата
В науката една теория започва живота си като предположение, което след това се подлага на проверка чрез емпирични експерименти. Ако една теория не почива на доказателства и не може да бъде проверена, то няма причина да се твърди, че тя има връзка с реалността.
Както казва покойният вече Карл Сейгън, необикновените твърдения изискват необикновени доказателства. Вече отбелязах, че астрологията противоречи на много от теориите в съвременната физика, астрономия и др, изведени теоретично и проверени емперично, като при това не привежда доказателства нито за правотата си, нито за невярността на научите твърдения. 

• Базирана на проверими, повторими експерименти, адаптивна и динамична
Всяка научна теория трябва да бъде проверима. Научните експерименти се разработват така, че да проверяват твърденията на теорията. Ако резултатите от експериментите не отговарят на теорията, то тя трябва или да бъде отхвърлена, или променена, което се случва често в науката. В астрологията обаче това не става.
Когато се появят нови доказателства и факти, научната теория трябва да е в състояние да ги обясни или да се промени, за да ги обхване. Ако това не стане, тя бива отхвърлена. Астрологията просто пренебрегва факти, когато те противоречат на принципите й.
И до ден днешен основа на астрологията са трудовете на Птолемей. Това само по себе си показва липса на всякаква динамика.

• Да е хипотетична, а не категорична.
В науката винаги се допуска възможността за грешка и невярност на твърденията. Това й дава възможност да се движи напред, като отхвърля неверните теории, без да се разпада изцяло. За разлика от псевдонауките като астрологията, при които твърденията са категорични.

Не е необходимо задълбочено познаване на астрологията, за да се стигне до извода, че тя не работи, тъй като принципите, на които тя почива, са погрешни. Мисля, че това е достатъчно на този етап.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 07.01.14 16:03.

07.01.14
16:03

В подкрепа на поста на Боби искам да кажа, че днес гледах на кафе и там ясно видях, че астрологията е менте!

Мнението на Боби отива в темата с полезните :)

07.01.14
16:23

казано от Херцог Трън на 07.01.14, 15:53:

Петре, според мен Юпитер ти е във 2ри дом в момента и това те кара да си агресивен към дамата...

Тръне, явно е объркал вратата - излял съм цялата добронамереност, на която съм способен, в поста си :D

Мнението беше редактирано от Петър на 07.01.14 16:23.

07.01.14
16:28

Само един въпрос към Oceanborn ако може.Искрено се надявам,че ще ми отговориш.
Аз съм роден на 20 юни - това предполагам знаеш е последния ден от зодия Близнаци.Ако бях роден няколко часа по-късно щях да съм зодия Рак.Аз съм абсолютно тоталната противополжност на това,което сложи като етикет по-горе на въпросната зодия.Нито съм мързелив,нито чревоугодник,инат и тн. Тоест, искаш да ми кажеш,че ако бях роден с няколко часа по-късно щях да имам съвсем различен характер и навици ли ? Не мислиш ли,че е по-важно как човек е възпитан,в каква среда е израстнал и с какви хора дружи примерно,от това кога е роден ?

Мнението беше редактирано от Intolerante на 07.01.14 17:35.

07.01.14
16:33

Само за целта на дискурса - цитираното от Боби са повече общи изисквания към едно добро научно изследване.

За да съществува научна дисциплина се изисква да има самостоятелен обект на изследване (не засягам страничните критерии като признание от научната общност и полезност, методология) - при астрологията няма доказателства, че подобен съществува, освен твърдението на самите астролози, че звездите влияят на съдбата ни.

Мнението беше редактирано от Von Suthaus на 07.01.14 16:34.

07.01.14
16:37

казано от Boby_ на 07.01.14, 16:00:

Не е необходимо задълбочено познаване на астрологията, за да се стигне до извода, че тя не работи, тъй като принципите, на които тя почива, са погрешни. Мисля, че това е достатъчно на този етап.

Само с извода не съм съгласен. Астрологията работи, даже и пари изкарва :D, манипулирайки с човешките слабости.

07.01.14
16:44

казано от Intolerante на 07.01.14, 16:28:

Аз съм роден на 20 юни - това предполагам знаеш е последния ден от зодия Близнаци.Ако бях роден няколко часа по-късно щях да съм зодия Рак.Аз съм абсолютно тоталната противополжност на това,което сложи като етикет по-горе на въпросната зодия.Нито съм мързелив,нито чревоугодник,инат и тн. Тоест, искаш да ми кажеш,че ако бях роден с няколко часа по-късно щях да имам съвсем различен характер и навици ли ? Не мислиш ли,че е по-важно как човек е възпитан,в каква среда е израстнал и с какви хора дружи примерно от това кога е роден ?

И аз искам да се включа в тази дискусия.. даже предлагам да се направи цяла тема, защото има какво да се каже. В офиса имаме един колега, който също е голям поклонник на звездите и сме спорили доста пъти на тази тема.. Това което го бях попитал, на няколко пъти, и всеки път избягваше въпроса ми. Ето го и въпроса.. Познавам двама братя, еднояйчни близнаци, родени с няколко минути разлика един от друг.. Как така тогава.. тези двама души са пълни противоположности, в всяко едно отношение освен външния вид .. очевидно.? За тези няколко минути, планените и луните не са сменили в огледални положения или каквото ще да е, за да станат толкова различни, като характери, начини на мислене, интереси и тн. и тн...
Интересно ми е просто да чуя мнението на Oceanborn, за да разбера мнението на звездите по този въпрос..

07.01.14
16:51

казано от Петър на 07.01.14, 15:28:

Помпай мускули и се кефи на гравитацията :)

В началото първото ти мнение ми хареса. Трябваше да се ограничиш с него, а не да продължиш с квалификации на потребителите и поведенчески напътствия ;)...

Съжалявам,но не съм тук, за да се харесам на някого. Какво е трябвало и какво не, аз го преценявам за себе си.

07.01.14
16:52

казано от Херцог Трън на 07.01.14, 15:53:

С Юпитер във втори дом няма да има агресия, а щеше да има много кинти :). Не го уцели :)))

Извинете, г-жа Очевидна, следващият път ще маркирам кога Ви взимам за мезе....(дано не се наложи да обяснявам и този идиом...) :)

Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 07.01.14 17:16.

07.01.14
17:22

Естествено,както всеки голям астролог,така и Oceanborn игнорира въпроса ми.Като не можеш да отговориш и да дадеш разумно обяснение просто го напиши,а не се прави че не си го видяла.

07.01.14
17:24

Караш ме да пиша повече, отколкто заслужваш ти или астрологията.

Има няколко условия, които трябва да са изпълнени за дадена дисциплина, за да може тя да се определи като наука. Съответно ако тя не отговаря на условията, а в същото време практикуващите я твърдят, че е наука, това я класира като псевдонаука.

• Последователна е (както външно, така и вътрешно)
Астрологията противоречи на съвременната физика, биология и химия. Това не би било проблем, ако астролозите можеха да докажат, че физиците, лекарите, биолозите и химиците грешат, но те не могат.
Вътрешна последователност също липсва - дори да оставим настрана факта, че различните школи в астрологията си противоречат, то дори изводите на двама астролози от една и съща школа, базирани уж на изчисления, твърде често са различни.

• Пестелива е
В науката важи с пълна сила принципът за “бръснача на Окам”. Една теория е пестелива, когато не въвежда допълнителни факти, сили или същности, които не са необходими за обяснение на наблюдаваните факти.
За да бъде астрологията пестелива, астролозите трябва да са в състояние да покажат резултати и данни, които не могат да бъдат обяснени по никакъв друг начин, освен от нова, неоткрита досега сила, която създава връзки между индивид и небесни тела, влияе върху живота на хората и зависи от точния момент на раждането. Въпреки хилядолетията, с които са разполагали, астролозите не са подксазали с нищо съществуването на подобна сила.

• Взима предвид доказателствата
В науката една теория започва живота си като предположение, което след това се подлага на проверка чрез емпирични експерименти. Ако една теория не почива на доказателства и не може да бъде проверена, то няма причина да се твърди, че тя има връзка с реалността.
Както казва покойният вече Карл Сейгън, необикновените твърдения изискват необикновени доказателства. Вече отбелязах, че астрологията противоречи на много от теориите в съвременната физика, астрономия и др, изведени теоретично и проверени емперично, като при това не привежда доказателства нито за правотата си, нито за невярността на научите твърдения. 

• Базирана на проверими, повторими експерименти, адаптивна и динамична
Всяка научна теория трябва да бъде проверима. Научните експерименти се разработват така, че да проверяват твърденията на теорията. Ако резултатите от експериментите не отговарят на теорията, то тя трябва или да бъде отхвърлена, или променена, което се случва често в науката. В астрологията обаче това не става.
Когато се появят нови доказателства и факти, научната теория трябва да е в състояние да ги обясни или да се промени, за да ги обхване. Ако това не стане, тя бива отхвърлена. Астрологията просто пренебрегва факти, когато те противоречат на принципите й.
И до ден днешен основа на астрологията са трудовете на Птолемей. Това само по себе си показва липса на всякаква динамика.

• Да е хипотетична, а не категорична.
В науката винаги се допуска възможността за грешка и невярност на твърденията. Това й дава възможност да се движи напред, като отхвърля неверните теории, без да се разпада изцяло. За разлика от псевдонауките като астрологията, при които твърденията са категорични.

Щом си седнал да пишеш толкова, значи си е заслужавало! Никъде не съм определяла астрологията като наука, това определение си го дал ти и ти сам се бориш против него! Аз лично се ползвам от нея достатъчно дълго и достатъчно успешно, за да знам дали ‘работи’ или не. Затова ти казах,че няма смисъл да отваряме темата надълго и нашироко, но все пак това което си написал е доста полезно.

Относно нея, факта,че е на повече от 5000 години и е вървяла ръка за ръка с астрономията и медицината е достатъчен за да се заключи,че ползи от нея има и че тя работи. Астрологията е нещо което е разбирано по различен начин в различните географски ширини и това е логично, след като хората следват различни традиции. Видове астрология има бол, както има и видове религии и както има видове под-религии ( християнство - католици, православни и т.н.). Мога да кажа,че и до ден днешен астрологията се използва от хора на висши постове, крале и кралици ( включително в Англия и до ден днешен ) и дава доста добри прогнози.

Въпроса е за каква астрология говорим - тази която четеме всеки ден във вестника или астрологията, която е базирана на изчисления? Ако говорим за глупостите, които пишат във вестниците или в книгите на Алена, това не е астрология. Това е забавно четиво за идиоти. Ако обаче един човек се е занимавал дълго време с нея и има опит в изчисленията, искам да ти кажа,че много добре може да я използва за прогностика. Такива хора обаче са много малко, на фона на тези които мислят,че знаят каква е материята на астрологията.

Аз лично познавам една такава жена, която всяка година ми прави хороскоп по месеци и до момента ( от 4 години насам ) не е сбъркала нито един път, като в тази прогностика включвам смърт на близък, купуване на имот, учения, срещи и раздели и т.н. В една моя връзка, която вървеше по мед и масло, тя ми каза,че идната година ще има обрат и раздяла. Това беше невъзможно. Същият месец който тя беше посочила последва раздялата и то съвсем неочаквано за мен. Имам и други проби, като например купуването на жилището ми.

Астрологията не е само слънчев знак. Тя е асцендент, домофикация, градуси, меридиани и “сработване” на планетите.
Аз не съм човек на точните науки и в частност математиката и химията особено. Използвам астрологията за собствени цели успешно и както казах, вярвам в нея.

Друг е въпроса кой какво намира за истинно и неистинно в живота. И последно - “доказаните’ науки не са съвършени и в тях има много изключения от правилата. Да вземем например медицината - има множество случаи, в които един “отписан” човек, по всякакви медицински и научни показатели успява да оживее.

Имам един въпрос конкретно към теб по този казус - ако лекарите кажат на един човек,че му остават еди-колко-си дена живот, защото е болен от рак на панкреаса например ( и това е неоспоримо,защото изследванията показват,че еди-какви-си клетки в тялото му правят еди-какво-си според най-новите и добри апарати и тестове и за него няма шанс ) , а той самият реши,че не е болен от рак и се чувства добре и живее още 20 години - къде в този случай науката доказва себе си като ТОЧНА и ИСТИННА?

И още нещо в което искам да те поправя - астрологията отдавна не се базира на тези остарели методи които си цитирал по-горе и тя е много динамична и променлива! През всички тези години в нея са променени много неща, още повече след като е доказан хелиоцентричния модел на въртене на Земята! Променяни са и зодии ( в момента има 13-та такава ), променя се и според календара.

07.01.14
17:35

казано от Intolerante на 07.01.14, 16:28:

Аз съм роден на 20 юни - това предполагам знаеш е последния ден от зодия Близнаци.Ако бях роден няколко часа по-късно щях да съм зодия Рак.Аз съм абсолютно тоталната противополжност на това,което сложи като етикет по-горе на въпросната зодия.Нито съм мързелив,нито чревоугодник,инат и тн. Тоест, искаш да ми кажеш,че ако бях роден с няколко часа по-късно щях да имам съвсем различен характер и навици ли ? Не мислиш ли,че е по-важно как човек е възпитан,в каква среда е израстнал и с какви хора дружи примерно от това кога е роден ?

Не е нужно веднага да спамиш темата, след като не съм ти отговорила след 5 секунди. Не кисна по цял ден в тази тема за да следя какво ще напишеш и да бързам да ти дам отговор веднага.

На първо място, аз не съм написала,че хората от зодия Рак са чревоугодници, инати и еди-какви-си. Аз направих лично предположение коя зодия е Лебеда, според това какви индикации дава чрез написаното от него. Напротив - всички хора са различни и има 100 000 000 вида Раци и 1000 0000 0000 0000 вида хора на тази Земя. Никога не съм твърдяла,че ВСИЧКИ от еди-коя-си зодия са такива, такива и такива. Познавам хора от моята зодия, които са моя пълна противоположност и нямаме НИЩО общо по какъвто и да е критерии.

Последният ден на зодия Близнаци е 21.06, на някой места 20.06, но зависи от часа на раждане. Ти както и 99% от хората не познаващи астрологията, смятате,че тя и зодиите са само слънчевия знак, в случая Близнаци. Напротив! Една астрална карта има още 1000 неща включени в нея,които ти няма как да знаеш разбира се.

Това какъв човек си, зависи от много неща и за мен астрологията или по-скоро подредбата и хода на планетите в нечия карта предразполага или ограничава индивида за определени неща. Когато се направи една астрална карта, тя може да ни помогне да разберем много за себе си и за хората около нас, в какво сме добри или не, какво ни е дадено даром и за кое трябва да работим, къде можем да сгрешим, къде и кога можем да рискуваме и т.н.

Конректно на въпроса ти ще ти отговоря така - и да се беше родил 1 минута по-късно или една минута по-рано, отново щеше да си различен от това което СИ в този момент. Разбирай го както искаш!

07.01.14
17:36

Лудница, тука ще се чете утре с кафето...:D :D :D

07.01.14
17:36

казано от Von Suthaus на 07.01.14, 16:33:

Само за целта на дискурса - цитираното от Боби са повече общи изисквания към едно добро научно изследване.

За да съществува научна дисциплина се изисква да има самостоятелен обект на изследване (не засягам страничните критерии като признание от научната общност и полезност, методология) - при астрологията няма доказателства, че подобен съществува, освен твърдението на самите астролози, че звездите влияят на съдбата ни.

Има много научни изследвания по темата. Астрологията е напълно отхвърлена от съвременната наука и обявена за псведо-наука именно поради този факт,който си изложил по-горе. Това обаче не означава,че много хора не се възползват от нея и от информацията която тя дава. А тя наистина може да каже много за един човек.

07.01.14
17:37

казано от Debel Lebed на 07.01.14, 16:37:

Само с извода не съм съгласен. Астрологията работи, даже и пари изкарва :D, манипулирайки с човешките слабости.

Изкарват пари такива като Алена и Лещански, дето обикалят ТВ предаванията и говорят глупости.

07.01.14
17:44

казано от Debel Lebed на 07.01.14, 16:37:

Изкарват пари такива като Алена и Лещански, дето обикалят ТВ предаванията и говорят глупости.

А другите дават пари и се пенят по форумите.

Ха сега кой е тариакта и кой е ахмака?

07.01.14
17:46

Направо ми стана жал за Боби тука ;( Все едно гледам Доукинс или Хитчинс на дебат в Алабама баси. Язък за труда...

07.01.14
17:57

казано от The average joe на 07.01.14, 16:44:

И аз искам да се включа в тази дискусия.. даже предлагам да се направи цяла тема, защото има какво да се каже. В офиса имаме един колега, който също е голям поклонник на звездите и сме спорили доста пъти на тази тема.. Това което го бях попитал, на няколко пъти, и всеки път избягваше въпроса ми. Ето го и въпроса.. Познавам двама братя, еднояйчни близнаци, родени с няколко минути разлика един от друг.. Как така тогава.. тези двама души са пълни противоположности, в всяко едно отношение освен външния вид .. очевидно.? За тези няколко минути, планените и луните не са сменили в огледални положения или каквото ще да е, за да станат толкова различни, като характери, начини на мислене, интереси и тн. и тн...
Интересно ми е просто да чуя мнението на Oceanborn, за да разбера мнението на звездите по този въпрос..

Идеята за отделна тема е супер :).

Аз не мога да съм “проводник” на мнението на звездите по този въпрос, дори да ми се иска. Не съм астро капацитет, за да те зарина със информация и да те впечатля, но ще ти кажа от астрологична гледна точка няколко неща по въпроса.

В астрологията при изчислението на астралната ( натална ) карта голямо значение има ЧАСА на раждане. В случая да кажем,че при тези хора разликата е  от 5 до 15 минути ( средно ). Това означава,че влизат в различен градус и планетите им попадат под различна комуникация една с друга. Единият може да е 19’ Близнаци, другият да е 23’ Близнаци ( в зависимост от разликата във времето ).

Това се нарича “изгряващ” знак - или слънчев знак, знака на зодията. Това също променя картата, променяйки аспектите на планетите една към друга ( тригон, съвпад, опозиция и т.н. ). Има значение и домофикацията. Ако една планета попадне в различен дом от този на другия близнак, това също е от значение ( най-вече 1 и 12 дом - началото и края ).

Има значение и движението на планетите - при единият тежките ( бавни ) планети като Плутон, Уран и Нептун може да попадат в друг дом или да правят други аспекти с останалите планети, предразполагащи към различно поведение.

Има много голямо значение и на каква географска ширина е роден човек ( не говоря за твоя случаи с близнаците ). Един човек, роден на 21.03.1990 година в София, България в 6:05 часа ще е различен от един човек роден в Кейптаун, Южна Африка в 6:05 часа.

Двама души, дори да са родени в един ден, един месец, една година и един час, дори в една държава, един град и една болница НЯМА да са еднакви в хороскопа си. Аспектите и ъглите в хороскопа се променят непрекъснато, те са в едно огромно движение на градуси, декани и минути. Реално погледнато, на тази Земя е невъзможно двама души да се родят в точно един и същи момент.

Освен астрологията, нека не забравяме,че хората се различаваме по етнос, местожителство, природна среда, семейство и приятели, образование, материална среда и куп други неща. Не може с характеристиките от един хороскоп да изчерпаме профила на един човек.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 07.01.14 19:19.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1