Ръце: Леки срещу тежки килограми?

07.01.14
15:01

Инфо: 83кг. , 35 см ръка. 185см височина
Здравейте! Тъй като ръцете ми изостават и разпитах хората как да ги тренирам се натъкнах на безброй много различни отговори.
Моля всеки , който мисли , че коментарът му ще е полезен да драсне един пост.
Та въпросът е: В момента качвам маса, ръцете ми изостават, как да ги тренирам за да пораснат повече - а) по леки килограми с повече повторения  ( до 12 )  б) по тежки кг с по малко повторения ( до 8 )  в) да има и от двете в тренировката ми.
Още по въпроса - струва ли си да ги тренирам 2 пъти седмично ( като втората тренировка ще бъде по лека ).

Благодаря предварително !
П.С. търсих подобна тема, но не намерих

07.01.14
15:03

Здравей heizen, аз никога не съм тренирал ръце, но пък от тренировките за рамо/гръб/гърди, съм направил доста обемни ръце, да знаеш от мен, килограмите трябва да са нормални, и много е важно да са БАВНИ И ЧИСТИ повторенията!

07.01.14
15:13

Тежки и чисти повторения + базови упражнения.

Мускулите реагират на различни стимули. Когато мускул привикне към един стимул - трябва да го смениш.

Иначе казано - и двете може да проработят. Ръцете реагират добре на набирания и кофички - тежко :) Оформящите(напомпващи) упражнения могат да изчакат след няколко месеца, когато си изградил някаква маса... ;)

Успех :)

07.01.14
15:33

До колко повторения да наблягам? ( 6-8-отказ? )
По колко упражнения е добре да правя ? Сега правя 4 за бицепс + 4 за трицепс.

07.01.14
15:35

Много упражнения правиш.

АЧ

07.01.14
18:07

До 3 упражнения за бицепс и трицепс, до 10 повторения, кратки почивки между сериите и яко базови ;)

07.01.14
22:11

казано от heizen на 07.01.14, 15:33:

Зависи с какво ги комбинираш.Принципно по 3 са ти достатъчни и за двете.

08.01.14
01:48

И леки и тежки килограми,почваш от леки и качваш на тежки или почваш от тежки и сваляш на леки по различни принципи.

08.01.14
14:07

За да се разбере правилно идеята на “тежко” и “леко” и на многото и малко повторения, например, в една книга на Муравьев, той разказва, как наблюдавал дни наред силов спортист, който вдигал всяка тренировка едни и същи килограми с приблизително един и същ брой повторения. След известно време го попитал, защо прави едно и също нещо всеки път, а той му отговорил, че ще продължава да вдига еднаква тежест, докато не постигне състояние, в което ще може да я вдигне лесно 10 пъти(примерно). След като постигне това, ще сложи още 5-10 кг(примерно) на щангата и ще продължи със същата процедура, докато не вдигне и тази щанга лесно 10 пъти. И отново, и отново.
Тоест, повторенията и килограмите не могат и не трябва да бъдат някакво правило. Всичко е ориентировъчно. Дадох примера, за да се придобие по-ясна представа за това, как трябва да бъдат използвани тежестите и повторенията.

казано от heizen на 07.01.14, 15:33:

2-3 упражнения на група са ти достатъчни.

Бицепс - набиране подхват (с тежест/без тежест) / сгъване с лост (прав/крив) / скотово или чуково -> набирането ти е базово, ще натовари бицепсите достатъчно, сгъването с лост ти е основно за бицепс, а скотово/чуково ползваш за изолация и “довършване”

Трицепс - лежанка с тесен хват / кофи с лакти до тялото / скрипец - лежанката и кофите са ти основни тук, скрипеца е за довършване и напомпване

08.01.14
14:15

казано от Jack на 08.01.14, 14:07:

За да се разбере правилно идеята на “тежко” и “леко” и на многото и малко повторения, например, в една книга на Муравьев, той разказва, как наблюдавал дни наред силов спортист, който вдигал всяка тренировка едни и същи килограми с приблизително един и същ брой повторения. След известно време го попитал, защо прави едно и също нещо всеки път, а той му отговорил, че ще продължава да вдига еднаква тежест, докато не постигне състояние, в което ще може да я вдигне лесно 10 пъти(примерно). След като постигне това, ще сложи още 5-10 кг(примерно) на щангата и ще продължи със същата процедура, докато не вдигне и тази щанга лесно 10 пъти. И отново, и отново.
Тоест, повторенията и килограмите не могат и не трябва да бъдат някакво правило. Всичко е ориентировъчно. Дадох примера, за да се придобие по-ясна представа за това, как трябва да бъдат използвани тежестите и повторенията.

Знам за няколко човека, трениращи по този начин. С годините, килограмите, с които започват да боравят са респектиращи.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1