НВД и бирена мая- добра или лоша идея?

Здравейте! Преди 5 дни ми изписаха да пия бирена мая, поради кожни проблеми. Дозата е 3х по 2 таблетки в продължение на поне един месец, но напоследък усещам огромен апетит и съм почти убедена,че е от нея, но все пак се въздържам от прекаляване.
Въпросът ми е щом комбинирам НДВ и бирената мая, дали няма да кача мазнини, и въобще-добра идея ли е да продължавам така, или по-добре да я спра?

07.01.14
23:12

Дали ще качиш зависи от хранителните ти навици, качеството и типа храна или накратко какво и колко ще сложиш в устата си. Бирената мая няма пряка роля върху фигурата ти. Тя е нещо безвредно и това с преписването на апетита ми звучи малко плацебо...самата бирена мая е толкова бедна на нутриенти спрямо цена/количество (10-15 таблети са някакво жалко такова), че може да се каже ,че ако “гаврътнеш” цялата кутийка на екс надали ще превишиш макронутриентите набавени от една питателна закуска да речем.

Ако някой може да се аргументира как прием на около 2 грама бирена мая на ден може по-някакъв начин да помогне за преборването на кожен проблем ще го изслушам с удоволствие.

Не знам, и аз това се чудя. По принцип е за пречистване на организма, а относно повишения апетит- лекарката ме предупреди, а освен това знам за мъже, които казват, че я пият за покачване на ММ, затова напоследък леко се обърквам.

07.01.14
23:27

казано от Кристин Георгиева на 07.01.14, 23:22:

Не знам, и аз това се чудя. По принцип е за пречистване на организма, а относно повишения апетит- лекарката ме предупреди, а освен това знам за мъже, които казват, че я пият за покачване на ММ, затова напоследък леко се обърквам.

Смятай значи за какви лекари и мъже си говорим.

Честно казано като съм гледал етикета на бирената мая винаги съм се чудил как тя е станала толкова популярна и използвана добавка, при положение, че ценните съставки в нея са в изключително нищожни количества. Лично аз съм склонен да твърдя, че всеки ефект, който някой усети от нея е плацебо. Правил съм си експеримент с няколко големи кутии, пил съм по 15-20 таблетки дневно и ефекта беше точно какъвто очаквах - никакъв. Това, че ти я предписва лекар за лечение на кожен проблем означава само и единствено, че ТРЯБВА да го смениш ;)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1