08.01.14
19:53
Здравейте , може би това ще ви прозвучи доста идиотско и странно но при мен е факт!
Например, днес ще правя гръб. Изпълнението на повторенията ще е , Дърпам тежестта с малко по бърза от нормалната скорост и пускам с бавна скорост, при така изпълнени повторения , след това имам винаги мускулна треска на другия ден, не тежка но имам мускулна треска.
Ако ги правя по този начин, дърпам тежестта с нормална скорост и пускам тежестта с нормална скорост , на другия ден нямам никаква мускулна треска.
Защо така? :)
Движейки тежеста с по-голяма скорост, генерираш повече мощност от мускулите, и съответно активираш по-голям процент от бързите мускулни влакна. Също така можеш да ползваш и по-големи тежести (макар че, ти не си споменал какви са тежестите в двата случая).
Отделно забавената негативна част на движението има доказано травмиращ (в положителния смисъл) ефект върху мускулните влакна и натоварва повече нервната система.
08.01.14
20:59
Сега опитай бавно да дърпаш, подконтролно, само с нужният мускул и бавно да пускаш. В крайната точка не отпускай до край, а бъди в напрежение и пак повтаряй......20-30 сек. е времето и пиши как е !)))
08.01.14
21:11
Ще пробвам бавно с голяма тежест да правя 8ци
Днес направих тяга 4х160кг, но бавно , няма как да го изпълня бързо :D
Vasil Stoianov, по между другото аз по тоя метод направих маса в гърдите!
1 година 2 пъти в седмицата лицеви упори с 20кг на гърба , по 10 повторения, много бавни!
Мнението беше редактирано от Stefan Lakov на 08.01.14 21:14.
09.01.14
01:50
Легът е много готин и навсичко отгоре по залите се цени! Има доста хора, които тренират само него и бицепса, но за начинаещ тия 10 серии няма ли да ти дойдат много? Има прекрасни упражнения, които можеш да ползваш за допълване на лега: лег с тесен хват, раменна преса, кофи.
Кво мислиш?
Мнението беше редактирано от Angel Gyaurov на 09.01.14 01:50.
09.01.14
00:09
Какво мислите ако се прави само хоризонтален лег например 10 серии лег 6-8 повторения и другата мускулна група която тренирам крака...?
Защото до сега винаги съм правил само лицеви упори с тежест и съм развил гърдите на прилично ниво.
09.01.14
09:55
Ми не съм от най най начинаещите от 5-6 години насам тренирам , но като цяло повече , рамо /гръб/трапец/врат/крака
Мнението беше редактирано от Stefan Lakov на 09.01.14 10:00.
09.01.14
10:44
По това, което обясняваш, че си тренирал с лицеви и питаш дали да правиш 10 серии по 6-8 лег, изглеждаш супер начинаещ. Та за по-добри съвети можеш да си напишеш какво си тренирал, как тренираш, колко тежиш и колко вдигаш и не на последно място какви са ти целите? Да направиш 10 тежки серии е голяма утрепия. Аз ти предложих упражнения допълващи лега, които не изискват допълнителни уреди.
09.01.14
11:07
Ами тренировките са ми нещо такова
За гърди лицеви с 20-25кг тежест /крака правя Български клек (само)
Рамо,трапец,врат, само с лост
Гръб , гребане/чукчета/мечка/набирания/тяга
Това ми е тренировката , доста ми харесва и не мисля да е сменям, но просто мисля да премахна лицевите и да сложа 10 серии лег , че рамото ми гърба ми дърпа по добре, защото ги тренирам хард, и например тяга 150, 4ка, пробвал сам лег, 120, еденица с ЗОР.
Като цяло искам да съм повече масивен и леко релефен, с здрав гръб,рамо,крака,гърди,врат
Въпроса е в храната , като цяло моят ген е такъв че качвам много бързо килограми , за седмица и 4 дни качих 5кг, малко в корем и доста в гръдна обиколка , разбира се не релеф, но аз няма да ставам бодибилдер за да се чистя
09.01.14
15:54
При положение, че макса лег ти е 120, предполагам че можеш да направиш 10 серии по 6-8 с около 80 килограма. Ако ти е кеф няма проблем да тренираш така, но дори по-добри резултати можеш да постигнеш с 1-2 или 3 тежки серии с повече кила и 2 допълващи движения. Ще се натовариш повече, за по-малко време, ще се измориш по-малко и ще включиш повече спомагащи лега мускули, което ще ти донесе ползи в реалния живот. И това важи за всички базови движения.
09.01.14
17:31
Може да ги намаля до 6 , защото 6 ми е любимо число, 6 тежки серии
09.01.14
20:34
казано от Data 66 на 09.01.14, 11:07:
, за седмица и 4 дни качих 5кг, малко в корем и доста в гръдна обиколка , разбира се не релеф, но аз няма да ставам бодибилдер за да се чистя
Това малко ми се струва невъзможно ако не си на стероиден цикъл,пък и да си.
Освен да си се измерил с кубинки ,шуба и пълен стомах ,а защо не и нещо в ръката като дъмбел или пудовка примерно.
09.01.14
23:07
Не, гледаме животни , имаме прасета,кокошки и на ден мога да ям по 1 кг месо без проблем стига да искам
09.01.14
23:31
Пич не исках да се заяждам ,просто ми стана смешно това за 11 дена 5 кг.Не знам дали това е възможно при някой ,но ако е така това ще е водна задръжка на поне едно 80% от мускулната маса.
И + това има значение ,кога се мериш ,примерно ако е преди да си ходил да акаш,или като си се наял стабилно не са реални резултати и т.н.
Успех иначе. :)