04.01.14
17:24
Ииии най-сетне се реших да почна втория ми дневник, което се дължи не само на започването на новата година, а и на промените, които настъпиха след прекратяването на първия. Няма да пиша дълги обяснения какво съм правила през времето, което мина, а ще бъда много кратка.
Като начало мога да кажа, че проблема ми с хормоните почти изчезна. Не ползвам абсолютно никакви медикаменти и да чукна на дърво, дори настинка не съм хващала. Просто спрях да ги пия и чаках докато организма ми не се оправи от самосебе си.
Относно храната осъзнах, че проблема ми беше в прекалените количества, т.е. липсата на баланс. Също така от доста време насам ограничавам въглехидратите за сметка на мазнините. Имам в предвид, че спрях да ям картофи, ориз, хляб и вместо това наблягам на ядки. Често ги включвам в менюто си, което впрочем не е кой знае какво. Иначе казано- месо, яйца, извара, риба, ядки и сезонни плодове и зеленчуци.
Тренировките се превърнаха в бягството ми от света и проблемите. По време на семестъра нямах почти никакво време, но все пак не пропусках. Схемата беше проста- кръгови тренировки, кратки, интензивни, рано сутрин преди да ми почне деня. Сега съм по-свободна и вече втори месец ходя във фитнеса, където тренировките коренно се промениха от преди: кардио правя 1/2 пъти седмично, тренирам 5 пъти в седмицата (всеки ден отделна мускулна група), като правя упражненията с килограми, които да ме натоварят. С две думи тренирам за маса. И да си кажа честно за толкова кратко време резултатите са на лице.
Целта ми в момента е следната: чрез воденето на дневника да мога да запазя контрола над себе си в моменти, когато съм под силен стрес, да имам по-добра дисциплина и това се отнася не за тренировките, а за храната. А и имам нужда да разпускам и освен тренирайки го правя и тук, където научавам и доста полезни неща :)
По-късно ще опиша храната и тренировката днес (sun)
04.01.
Тренировка: ръце
1.Трицепсово разгъване на горен скрипец 4х8@25
2.Френско разгъване с щанга от лег 4х8@15; 17.5
3.Кик-бек 4х8@5; 7.5
1.Бицепсово сгъване с щанга 4х8@15
2.Бицепсово сгъване на долен скрипец 4х8@20
3.Чуково бицепсово сгъване 4х8@7.5
Правих упражненията в супер серии , комбинация бицепс-трицепс, тъй като са решили, че ще сменят работното време на фитнеса и... трябваше да побързам. Като се прибрах направих около 20 лицеви опори с акцент трицепс... имах още енергия.
Храната:
Няма да пиша храната като закуска, обяд и вечеря, а общо, тъй като не следвам график. Просто ям, когато огладнея.
* (coffee) с мляко
* ябълка с много канела + 2 чаши чай
* 2 яйца + около 100 гр сирене
* 50гр микс ядки
* 1 цяло пилешко бутче + зелева салата
вода : около 4 литра
05.01
Тренировка:
Днес трябваше да ми е почивния ден, но реших да ида малко да се поразмърдам :D Покрай празниците ми се пообърка графика и лекичко наваксвам. Нищо особено:
15 стречинг
30 мин кардио ( направих 5 км, но не си давах зор да ги взимам за време)
корем: 4х15
коремни преси с тежест (10кг)
повдигане на краката от стенд
коремни преси под наклон
извивания встрани с диск (15кг)
Храна:
10:00 кафе с мляко, ябълка, 1 л фъстъчено масло
15:30 2 яйца (омлет) + 60гр извара и 40гр сирене (смес)
16:30 2 чаши зелен чай + портокал
19:30 пилешко с грах + около 200 гр кисело мляко (домашно, вкъщи си го подквасихме)
06.01
Сънят ми почти го нямаше миналата вечер иии определено си оказа влияние, колкото и да се опитвах да се държа.
Тренировката: гърди
*повдигане на дъмбели от лег 4х8@10 [Тук определено можех повече... поне с 12.5, но ми ги бяха заели, а 15ката ми идват тежки. ]
*повдигане на щанга от полулег 4х8@20/25 [това упражнение е ново в програмата ]
*файс с дъмбели 4х8@7.5 @5 [като последната серия беше дроп серия до отказ]
*пулоувър с дъмбел 4х8@12.5
И за финал 25 мин тичане- когато имам нужда да се разтоваря психически само това ми помага, а днес определено имах нужда.
Между другото подочух, че 5km run ще се опитат да организират и в Пловдив такива съботни кросчета, та чакам с нетърпение! Аз ще бъда една от първите и вероятно най-редовните (sun) Просто умирам за такива събития!
Храна:
12:00 кафе с мляко
12:30 принцеса (кашкавал,шунка,домати,чушки) - язък, че съм в УХТ.... мн съм разочарована от местата за хранене в тоя университет. Дет се вика само анализите на храните ще им правя аз :D
15:30 (coffee) + 50гр орехи (сурови)
16:30 2 чаши чай + 1 портокал + 1 шепа ядки микс
19:30 1 жълтък и 3 белтъка + 65гр извара с 35гр сирене (смес) + 20/30мл прясно мляко = на омлет
1 грейпфрут
вода: около 4 литра
07.01
Определено се наспах миналата вечер- заспах в 10 без 15 :D и станах 7:30.
Тренировка: крака
1.Клякане с щанга 1х15@20,2х12@30, 3х10@35, 4х8@37.5, 5х5@40 [не съм сигурна, че така както съм го написала се разбира какво съм направила - 5 серии са общо, като с всяка следваща дигах кг-те и бутах повторенията. Определено мога да ги правя с повече, но предпочитам постепенно да увеличавам килограмите,защото краката са ми силни,но кръста ми има нужда да заякне още.]
2.Лег преса 4х8@70
3.Бедрено разгъване 1х10@20,3х8@25 [тук също усещам, че имам сила за повече кг, но пък ми се напрягат доста колената и за това гледам да ги пазя ]
4.Римска тяга 1х10@20, 3х8@30
5.Бедрено сгъване 4х8@30
6. Повдигане на пръсти на лег преса 1х10@70, 2х10@80, 3х10@90, 4х10@90
Храна:
8:00 Супер вкусната закуска: 65гр извара + 30гр мед (1л) + 20гр фъстъчено масло , (coffee)
12:30 40гр микс от ядки + (coffee)
16:00 салата (марули) , едно пилешко бутче (цяло- горно и долно) , 50гр шоколад
И толкова за днес. Мисля да не ям повече, защото след последното ядене се почувствах доста претъпкана.
От няколко дни една колежка ме навива да ходим на йога и доста се позамислих за това. Днес ходихме да проверим едно йога студио “Сатям”, но на пълен късмет. Някой може ли да ми препоръча някое студио из Пловдив? Малко е общ въпроса, но аз си нямам никаква представа, никога не съм се занимавала с йога и честно казано нямам и познат, с който да се консултирам. Единия ми вариант е тук, а другия да се поровя из нета и просто да попитам на още някое място, но пак ще е на абсолютно случаен принцип. (nlove7)
Edit: Ммм няма да ям друг път :D с мъж като моя това е невъзможно... та + 1 пилешко крилце, 1 малък грейпфрут
Мнението беше редактирано от mimzityy на 07.01.14 20:55.
08.01
Тренировка :
Вкъщи си спретнах една кръгова... тренировчица :D Тя беше по скоро да се раздвижа, защото се чувствах много схваната.
3кръга:
първата част на този комплекс-без суинг-а.
100 скока на въже
10 бърпи (пълни с лицевата опора)
във фитнеса : рамо
Раменна преса с щанга 4х8@15
Раменна преса с дъмбели 4х8@7.5
Повдигане на ръцете напред 4х8@5
Повдигане на дъмбели встрани при наклон напред 4х8@5
Храната:
6:15 50гр извара+15гр мед+10гр фъстъчено масло
12:30 85гр пилешко филе +150гр лютеница (едросмляна)
16:00 2 жълтъка + 3 белтъка , около 100гр сирене (развали ми се кухненската везничка ;( )
17:00 фурми (tmi) - ще ги отказвам, че като си взема едно пакетче цялото го изяждам
20:00 около 100гр кисело мляко (домашно)+ една малка ябълка (настъргана) + 1 шепа ядки(натрошени) с много канела
Мнението беше редактирано от mimzityy на 09.01.14 10:03.
09.01
Тренировка: гръб
1.Придърпване на вертикален скрипец с широк хват 1х12@15, 1х10@20, 1х8@25, 1х8@30
2.Придърпване на долен скрипец 1х10@20, 3х8@30
3. Мъртва тяга 1х10@20, 1х10@ 25, 1х8@30, 1х6@35
4.Придърпване на вертикален скрипец зад врат 4х8@25
5.Придърпване на вертикален скрипец с тесен хват (пред гърди) 4х8@20
6.Гребане с дъмбел 3х10@10
7.Хиперекстензии 3х8 @5
Храна: Тук мога да кажа само , че днес цял ден съм гладна като вълк и не знам на какво се дължи това :D
1. 11:30 2 яйца + 1 л овесени ядки и малко масло + 200мл прясно мляко с канела
2. 13:00 още 2 яйца направени на палачинка с течен шоколад (тука дори и съвестта ми не ме спаси :D )
3. 15:30 грейпфрут
4. 17:30 половин купичка мляко с ориз
Не знам какво се случва... хем съм издута хем ми се хапва (tmi)
13.01
Не съм писала няколко дни, тъй като бях затрупана от ангажименти :( Събота и неделя не съм тренирала, малко почивка си дадох.
Днес направих една доста голяма разходка на гребната и отделно във фитнеса реших да направя кардио само. Чувствам се подпухнала, сякаш съм качила и не мога да преценя мускул ли или мазничко :D Та потичах около 40 мин, направих 3 серии по 10 повторения лицеви опори и още толкова коремни преси и това беше.
Храната:
7:30 кафе с мляко + 1 шепа фъстъци
10:30 още едно кафе с мляко + 50гр бадеми
15:00 една бира
17:00 1 ред шоколад
19:00 2 яйца + 50 гр извара с 30гр сирене (смес) + половин филийка пълнозърнест хляб; 1 л фъстъчено масло
Не съм доволна от храната си... един ден хапвам много, на другия малко направо баланса ми отиде подяволите. В събота вечер празнувахме със закъснение Иванов ден, та и там малко се изложих, но все пак не прекалих.
Захващам се по сериозно, защото така както излизат нещата извън контрол никак не ми харесва :(