10.11.12
08:39
Тренирам в домашни условия - интервални тренировки, упражнения със собствено тегло и 5 кг. гири. Доста ме интересува кросфита, но мямам нужното оборудване, а съм с малко дете и не мога да отсъствам вечер, когато се провеждат тренировки по кросфит.
В Пловдив има една зала, за която не знам нищо. Не знам даже има ли човек в Пловдив, който да има сериозни познания за кросфита.
Темата беше редактирана от shindi на 16.11.12 09:43.
Здравей :) Аз също не ям месо,карам на яйца,сирене,ядки и да ти кажа доста добре се чувствам,така че може и без него :) Желая ти успех :)
ТРЕНИРОВКА 06.01.
150 СКОКА ВЪРХУ КУТИЯ - 30 СМ.
150 КЛЕКА
КАТО ВСЯКА МИНУТА ЗАПОЧВА С 7 ЛИЦЕВИ ОПОРИ
ЛИЧНО ВРЕМЕ - 16 МИН. - НОРМАЛНО ДАВАТ ЗА 10-12
07.01
видях тренировката от Веселина Иванова, но я правих с 20 кг.
10-9-8-7-6-5-4-3-2-1
щанга 20 кг.
тяга с прави крака
гребане
преден клек
бърпи
11мин.
после следното :
клек 20 кг. - 20, 15, 10
лицеви опори - 10, 10, 10
3 мин.
добавих 6 рунда 50/10 високо интензивно скачане на въже - 6 мин.
Ако работих с 30 кг. сигурно щях да пропусна въжето, но за сега нямам други тежести за лоста.
Получих въпрос на каква кутия скачам. Пиша тук отговора, може да е идея и за някой друг:
Основата е от касите в които носят прясното мляко в магазините, а отгоре плосък камък, който намерих в двора. Облепих камъка с основата, за да не мърда и това е! Високо е 30 см. за сега върши работа. С малко въображение и много боклуци в избата стават чудесни уреди.
става и за столче :D
Мнението беше редактирано от shindi на 08.01.14 18:55.
ето и друг уред мое производство (giggle)
наричат го TRX, А КОЛЕЖКИТЕ - УРЕД ЗА МЪЧЕНИЯ
08.01.
240 скока на въже
40 суинга
180 скока на въже
30 суинга
120 скока на въже
20 суинга
60 скока на въже
10 суинга
време: 8 мин. 5 сек.
пудовка - самоделна 15.3 кг. 8-)
после: 12 мин. 45/15 2 кръга
1. клийн / не го знам на бълг. / с дясна ръка - 17, 16
2. клийн с лява ръка - 17, 17
3. планкове - 21, 22
4. военна преса с дясна ръка - 12, 13
5. военна преса с лява ръка - 13, 14
6. планински катерач - 108, 107
Уж по - лека тренировка, а пак мазоли (whew)
09.01.14
14:12
Здравей !
Погледнах ти снимката на домашния TRX и си позволявам да дам няколко съвета. Гледам на снимката малкият как се е извил, трябва кръста и гърба да са прави през цялото време , иначе се получава доста неприятно товарене в кръста. Също на снимката, на която си на земята си “хлътнала” надолу, таза е ниско, трябва да държиш корема стегнат и таза горе , пак по същите причини.
Иначе браво за ентусиазма и изобретателността !
09.01.14
15:41
който има желание намира решение! силно важи за теб :)) Майните сме изобретателни люде. Тренировките изглеждат сериозни браво.
Обикновенно хората в къщи правят това http://www.youtube.com/watch?v=bafkFhkMTbM ...
Rapuncelina - Забележките се приемат. Като за първа тренировка така се получи. Хич не е лесно (whew)
Мнението беше редактирано от shindi на 09.01.14 22:43.
09.01.
30 повторения мъртва тяга - 20 кг.
30 повторения тръстер - 20 кг.
30 скока в/у кутия - 30 см.
Като свърша с едното, започвам с другото, но в началото на всяка минута правя по 3 бърпита (devil)
Време: не можах да видя, като спрях таймера изчезна, но мисля че беше за 6-7 мин. Бързо приключих, може би защото тежестта е малка. Затова продължих с:
възможно най- голям брой кръгчета за 15 мин. от следната комбинация:
- 5 повторения сумо тяга хай пул с пудовка - самоделна 15,3 кг.
- 10 повторения пръсти до пръсти
- 15 скока на кутия - 30 см.
Направих седем кръга, доста ме озори второто, защото лоста ми не е много на високо, а мазолите по ръцете доста болят.
Ама трай бабо за добри резултати!
09.01.14
22:58
С ТРХ-а ме спечели. Това е любимият ми уред. Интересни тренировки правиш предвид домашните условия (аз не бих имала нервите и нервите на съседите :Д), затова ще те следя.
Как се храниш?
П.С. Пробвай да сложиш някаква мини масичка или нещо леко високо и с вързаните крака да правиш отгоре лицеви. Гаранция за мъчение :Д Или полутопка (батут), но това не знам как се изобретява
Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 09.01.14 23:02.
За храненето тъпря много критики от роднини и познати, затова по-добре да не изпадам в подробности - със сигурност и тук ще получа такива.
В общи линии ям това което ми се яде, като съм изключила от менюто си: хляб, бяла захар, месо и др. производни, баници, кифли и др. такива. Но ако ми се прияде - ям! Рядко ям - банани, ориз, картофи, пълнозърнест хряб.
Не се храня разнообразно и с богата храна и вероятно това е причината да имам моменти, в които силата не ми достига. В такива случаи разнообразявам храненето и пия желязо - за анемията. Месоядните ще ме нападнат, че анемията е защото не ям месо, но просто не го обичам.
Пробвала съм с хранителни режими, но нямам време да приготвям храна специално за мен, а и повечето са с месо или скъпи продукти, които също изискват време да ги намериш и приготвиш. Тук сигурно работещите майки с 1-2 деца ме разбират.
Това е! Не съм интересна от към хранене :)
10.01.
Кросфит Тотал
Комплексът се състои от изпълнението на следните три движения:
Класически клек с щанга - 20 кг. - 70 бр.
Раменна преса с щанга от стоеж - 20 кг. - 20 бр.
Мъртва тяга - 20 кг. - 120 бр.
Сумата от най-добрите постижения във всяко движение е CrossFit Total, т.е. целта е максове на трите движения.
Прочети повече: http://www.bb-team.org/crossfit/4178_crossfit-total#ixzz2q1DBJuTc
после 10 мин. табата 45/15
редувах скачане на въже с бърпита с лицева опора
11.01.
КФ комплекс Момо
5х10 бр. скокове от клек
5 рунда :
7 лицеви опори
8 Руски суинга - 15.3 кг.
4х10 бр. скокове от клек
4 рунда :
7 лицеви опори
3х10 бр. скокове от клек
3 рунда :
7 лицеви опори
2х10 бр. скокове от клек
2 рунда :
7 лицеви опори
1х10 бр. скокове от клек
1 рунда :
7 лицеви опори
Прочети повече: http://www.bb-team.org/forums/viewthread/49971/P1840#ixzz2q6RbXsti
време: 16 мин.
после 3 пъти следните 2 упр. на TRX-a
колене към гърди+крака в страни
лицева опора+колене към гърди
и 3 пъти по 10 сек. L-стоеж на другия домашен уред - еквалайзер
12.01.
1 част :
Суинг до вертикала 15,3 кг. 3х15 през 30 сек.
2 част :
4 кръга:
10 напад десен крак с 15,3 кг. в рак позиция дясна ръка
10 пуш преса с 15,3 кг. дясна ръка
10 напад ляв крак с 15,3 кг. в рак позиция лява ръка
10 пуш преса с 15,3 кг. лява ръка
10 гребане с 15,3 кг. дясна ръка
10 гребане с 15,3 кг. лява ръка
10 лицеви опори
3 част :
3 кръга:
10 бърпи
10 снача дясна ръка с 13,1 кг. от земя ( не със залюляване в суинг )
10 снача лява ръка с 13,1 кг. от земя ( не със залюляване в суинг )
Прочети повече: http://www.bb-team.org/forums/viewthread/49971/P1840#ixzz2qCTj83G2
Вчера почивах. Всичко ме болеше. Тази седмица ще го давам полека.
2 кръга 45/15:
1. Въже
2. Динамични опори
3. Скок в/у кутия
4. Ренегатско гребане с гири х 5,2 кг.
5. С гири от лег до седвало положение-прави ръце
6. Въже
7. Хип тръстери-с редуване на крака
8. Дяволски скоци
9. Сдранични преси-дясно
10. Странични преси-ляво
20 мин.
после 4 х 60/15 - 5 мин.
Моя си комбинация: с 2 х 5,2 кг. гири в ръцете-търкалям по гръб-изправям с отскок-бърпи-отскок-клякам-избутвам с ръце догоре.
Всички свижения се повтарят непрекъснато 1 мин. Казвам му силово кардио(muscle)(u)
15.01.
3 рунда х 7 = 21 мин. 45/15
въже
планкове от платформа
напад с пудовка - д. кр.
напад с пудовка - л. кр.
бърпи
от седнало положение, крака във въздуха, гири / 5,2 кг. / в ляво-дясно - за корем
японска опора
после табата 8 рунда = 4 мин.
въже и клякане
Спускане ляво-дясно от платформа
бърпи без лицеви опори със скок с високо колене
въже
синг с пудовка
бърпи с лицеви
динамични скоци
прескачане на пейка с ръце на пейката
планкове
х 3 пъти 50/15 - за 26 минути
после 8 рунда 20/10 - за 4 минути
клякане и въже
Нямам време да пиша, но тренирам, а и от началото на годината 3 пъти се разболях от вируси покрай колежките и децата. Тренирах, но ми беше трудно. При голяма отпадналост не тренирах. Сега съм добре, дано да приключих с болестите за тази година. Такова нещо не ми се беше случвало, но явно трябва да засиля имунната система. За капак получих и алиргична реакция, но лошото мина. Сега чакам хубавото време и хубави тренировки.