09.01.14
14:49
Здравейте, на 22 г и тежа 46 кг, 1,59 височина. Преди година и половина чукнах 64кг, след което реших да започна да тренирам и да се храня здравословно, за да сваля 5-10 кг . С много кардио и чиста храна го постигнах, и колкото повече отслабвах, толкова повече ми харесваше и исках още, като постепенно (след около година - достигнах 44кг) реших да включа и силови упр за стягане и релеф. Вече близо 6 месеца тренирам и качих 2 кг НО ДО ТАМ, повече НИКАКВО развитие :/ , а имам още доста да чистя по областта на корема и и паласките. Коремните ми мускули се поразвиха, но са скрити под сланината .. Моля да ми дадете съвет какво още мога да направя, за да изчистя. В момента се храня само с белтъчна храна - само белтъка на яйца- сурови или варени, извара, сирене от време на време по малко, меса - пилешко, риба и телешко, обезмаслено кисело мляко. Зеленчуци - веднъж седмично- краставица и зелена салата(прибавям само оцет), плодове веднъж седмично - 1 банан преди една тренировка. Въглехидратите ми се състоят от 1-2 лъжици домашен мед на ден преди тренировка. Ям по 5-6 пъти на ден като спазвам правилото “нито гладен, нито нахранен “, а две от храненията ми от скоро се състоят само от протеин на прах + вода ( едно на закуска и едно след тренировка) . Течности - 2 литра вода на ден + към литър зелен чай . Не ползвам никакви подсладители , като и кафето съм го ограничила до 1-2 на седмица (пак без захар, а само обезмаслено прясно мляко) Моля за помощ, че започвам да се отчайвам.. :/
09.01.14
16:55
Ти си си еб*ала майката на метаболизма :) Не поемаш НИКАКВИ мазнини (а при това си жена!), ядеш зеленчуци 1 път седмично, пиеш протеин на прах, а самото ти хранене изобщо не е ок... Първо си оправи храненето, после мисли за добавки. Въглехидрати не поемаш НИКАКВИ освен 2 лъжици мед - бърз въглехидрат.... не знам какво очакваш да се случи :) нормално да се намираш в това положение. Да не говорим колко е вредно да караш само на белтъчна храна дълго време. Предполагам (даже съм 99% убедена), че си отслабнала с глад и ядеш под калориите, които са ти необходими. Затова и си свалила кг като мярка, но мазнините ти стоят. И ще продължат да стоят, докато не започнеш да се храниш правилно.
Извод:
1) започни да се храниш със зеленчуци - защо 1 път седмично ???
2) започни да си набавяш източници на полезни мазнини - зехтин, маслини, авокадо, ядки, сусамов тахан - защо си ги изключила ТОТАЛНО ? За да гориш мазнини, трябва и да поемаш такива. Отделно така ще си разбишкаш хормоните, че тлъстините по корема ще ти бъдат най-малкия проблем
3) не можеш да караш постоянно на ниски въглехидрати. Ако не искаш да наблягаш на тях - недей, но недей да ги ограничаваш ТОТАЛНО. Няма да надебелееш, ако 2-3 пъти в седмицата ядеш кафяв ориз, варени картофи, броколи - комплексни въглехидрати, а не бързи като мед и банани.
4) Плодовете не хапят.. няма лошо да ядеш плод, просто не прекалявай. Но не ги изключвай тотално. Грейпфрутите например са перфектен вариант при желание за редуциране на телесни мазнини.
5) яйцата - с жълтъците! В жълтъка се съдържа най-полезното от яйцето
По начина, по който ти се храниш в момента, си забавяш метаболизма. Можеш да си причиниш сериозни здравословни проблеми, замисли се.. попрочети малко из сайта дневници, статии.. и ще се убедиш сама. Не знам по колко грама ти е протеинът на ден, но ми се струва повече, отколкото ти е необходим. Той спира да се обработва от организма и едно, че си даваш парите на вятъра за добавки, второ, че не може да се усвои и от там - натоварваш си бъбреците
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 09.01.14 17:03.