27.06.04
21:35
Misleh da pi6a w temata biceps , no tuk stawa wupros za rucete kato cqlo predmi6nica biceps i ramo.Ta kakwa e rabotata rucete mi sa malki za gurba mi.Kakwo iskam da kaja .Kakwoto i da prawq za grub rucete mi plamwat a gurba mi e studen.Stignah do izwoda 4e rucete mi sa slabi (uprajneniqta gi prawq prawilno) i kakwo stawa gurba mi izostawa zaradi rucete.Ta moje li nqkoj da mi predloji programa za rucete za powe4e sila (nqmam ni6to protiw i masa) za da urawnowesq polojenieto za6toto taka ni6to ne stawa
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 14.04.11 11:51.
28.06.04
00:26
ми каде забравяш трицепса
аз бих ти казал само една прави по по-малко повторения и прави повече базови урапжнения
прави със свободни тежести (и скрипец може )
касмет!!!
28.06.04
00:26
Какво разбираш под “пламват”. Повечето ако не и всички упражнения за гръб товарят бицепс и предмишница. Това е неизбежно. Аз нямам особенно големи разлики и изоставащи групи, но въпреки всичко при тренировки за гръб, бицепсите ми се товарят доста. Същото е и когато правиш гърди или рамо. Там неизбежно товариш трицепса.
Ползвай фитили. И още нещо, това, че гърбът ти е “студен” незначи, че не си направил добра тренировка. Бих ти препоръчал още за гърба да изпълняваш повторенията много бавно, със задържане посредата на повторението. Дай някакви мерки-ръце, гръб, височина и тегло. Как разбра, че гърбът ти изостава?
grub 100 ruka 34 180 nqkude ne moga da ti kaja s to4nost kilogrami 73 -74 .Ami kazwam towa za6toto predi gurba go use6tah mnogo powe4e.Kakwo imam predwid plamwat kato prawi6 koremni presi nali use6ta6 zatoplqne za6toto se pulni s kruw muskula.
[quote author=“Mr. Muskul”]Ползвай фитили.
С тяхна помощ ще можеш да съсредоточиш вниманието си върху гърба, а не върху ръцете. Ще ти подобрят техниката и ще разбереш какво не правиш правилно. Тогава може и да ги махнеш.
28.06.04
17:39
Мда фитилите са важни. Особенно като започнеш да правиш с големи килограми. Аз в момента също имам нужда от фитили защото ми се изплъзват ръцете от лоста. Най-кофти е обаче ако няма, кой да ти помага да седнеш.
moje li da poqsnite kakvo sa fitili.4e iskam da dam edno savet4e ama da ne stava vapros pak za tiq fitili
Фитилите са ивици от плат (подобни на презрамка за сак, раница, чанта, колан за кимоно), които се прехвърлят около китките и лоста (добре е някой да ти го покаже или да го видиш на снимка, трудно се обяснява как) и укрепват хвата.
Когато правиш гръб трябва да се стремиш да правиш упражненията без почти да ти работят бицепсите, ръцете са само куки. Аз лично почти не ги товаря, но това става постепенно с времето аз докато свикна и разбера как става тоя номер :)...
Варианта за фитилите е добър, но не прекалявай защото хвата ще ти отслабне. Аз фитили ползвам само като правя с голями тежести, тяга и чукчета. Заучи упражненията намали ако трябва тежеста. Не е добре ако ти се товарят ръцете много...
pi4 qsno mi e 4e ne trqbwa da izpolzwam bicepsite mnogo , wuprosa e kak da stane towa s fitilite malko neudobno (trqbwa da moli6 nqkoi da ti pomaga )
Никой няма да молиш всеки си слага фитилите сам! Аз вече ги слагам за секунди буквално :) Просто трябва да им свикнеш.