казано от Vintage на 09.01.14, 12:44:
Деба,спец за борката тия дни ще снимам тяга след набирания,дори кръста и левия крак ме поболяват още ама спец за него :*
е така на мазното с двоен надхват,ако иска и с мазга ш’си намажа ръцете :@ :D :D
“Умниче” ако и ти не си разбрал искам само набиранията да ми снимаш ... ама да ги видим колко ще ги направиш? Нема и толко гаранция
Какво да направя?я пак че не разбрах нещо?
Моеш си направиш труда да ми влезнеш в дневника,преди няколко седмици пусках клип на набирания с тежест,та да видиш че не говоря празни приказки.
казано от Vintage на 09.01.14, 12:48:
Какво да направя?я пак че не разбрах нещо?
Моеш си направиш труда да ми влезнеш в дневника,преди няколко седмици пусках клип на набирания с тежест,та да видиш че не говоря празни приказки.
Лелеее .............. не не знам вече на китайски ли да ти говоря? Кажи ми как ще разбереш просто нормални набирания раменен надхват без тежест, без халки, без въже, без парашут, без обръч около кръста ти???
Днес намерих якото филмче за възрастни в нета. Избхабих един пакет салфетки на него и сега не мога и едно набиране да направя. Тру стори!
казано от CarnalK на 09.01.14, 14:26:
Днес намерих якото филмче за възрастни в нета. Избхабих един пакет салфетки на него и сега не мога и едно набиране да направя. Тру стори!
С една ръка! Ти пък... :D
09.01.14
17:23
Остави овчия той е хейтърляк. По-добре да бъдеш мразен, от колкото да мразиш ;)
казано от lordinov на 09.01.14, 17:03:
То пък,я направи максимална 12ка с тежест,но на последните 2-3 повторения с толкова усилие че да риташ на 2-3 тласъка докато докоснеш гърдите/изкараш брадата и спусни бавна негативна,повтори го още 3 пъти да видим дали ще си свеж.
Борката имаше шанс да спечели стабилна сума от Джеймс и мен ама нещо насра :(
Сиг му е отказала предмишницата от писане и затва
09.01.14
17:30
казано от Борето на 09.01.14, 17:00:
Еми то след такива серии 12 ; 9 ; 9 ; 8 то все едно нищо не си правил.Нормално е да нямаш никаква умора нито в ръцете нито в гърба и после да си прави каквато искаш тяга.
Борето, ако тролиш ти правя евалата... ама това ме съмнява. По-скоро ми изглеждаш като тесногръд лостаджия, който не прави крака, защото е играл футбол на времето и чиято физика изглежда по немощна от половината девойки в офиса ми. То бива палячовщина бива, ама чак толкова..вземи се осъзнай малко... Не знам как са ти дали щампа “Борето е сред най-доверените потребители във форума”.... По-скоро “...сред най-големите бутафорници във форума”.
На няколко пъти даваш мнения за тягата, сподели тяга правиш ли изобщо? На базата на какъв опит/знания реши, че си капацитет да даваш такива съвети. Гладиаторските ти тренировки на лостовете ли те надъхват така?
Заради такива всезнайковци като тебе трябва да върнат казармата. Да те строяват със задвратници 3 пъти дневно.
казано от Vintage на 09.01.14, 17:26:
То пък,я направи максимална 12ка с тежест,но на последните 2-3 повторения с толкова усилие че да риташ на 2-3 тласъка докато докоснеш гърдите/изкараш брадата и спусни бавна негативна,повтори го още 3 пъти да видим дали ще си свеж.
Сиг му е отказала предмишницата от писане и затва
Абе да те питам ама съвсем сериозно - ти имаш ли грам акъл бе човек? Имаш ли?Колко 100 пъти да ти повтарям едно и също и ти пак се правиш на приятно разсеян?! Насрал си се ти и Джеймс ... 100 пъти ви повторих едно и също вие и двамата се правите на приятно разсеяни ... арее иди си изпий млякото
казано от Владимир на 09.01.14, 17:30:
казано от Борето на 09.01.14, 17:00:
Еми то след такива серии 12 ; 9 ; 9 ; 8 то все едно нищо не си правил.Нормално е да нямаш никаква умора нито в ръцете нито в гърба и после да си прави каквато искаш тяга.
Борето, ако тролиш ти правя евалата... ама това ме съмнява. По-скоро ми изглеждаш като тесногръд лостаджия, който не прави крака, защото е играл футбол на времето и чиято физика изглежда по немощна от половината девойки в офиса ми. То бива палячовщина бива, ама чак толкова..вземи се осъзнай малко... Не знам как са ти дали щампа “Борето е сред най-доверените потребители във форума”.... По-скоро “...сред най-големите бутафорници във форума”.
На няколко пъти даваш мнения за тягата, сподели тяга правиш ли изобщо? На базата на какъв опит/знания реши, че си капацитет да даваш такива съвети. Гладиаторските ти тренировки на лостовете ли те надъхват така?
Заради такива всезнайковци като тебе трябва да върнат казармата. Да те строяват със задвратници 3 пъти дневно.
Не позна в нито едно отношение!Което показва ти колко си тесногръд и невежа в познаването!Затова отгатването си го остави за себе си
09.01.14
17:43
казано от Борето на 09.01.14, 11:38:
казано от Vintage на 09.01.14, 11:35:
Тва с предмишницата не е вярно,тва че ти е слаб хвата е твой проблем.Ако наистина хвата те ограничава в набиранията ...тъжно
Искам да те видя как правиш 30-40 набирания и предмишницата ти не е изморена и напомпана.И след тази серия набиране до отказ още 2-3 по 16-17 набирания и да ти видим “здравата” предмишница.
П.С. сметни колко големи са ти мускулите на гърба, които участват в набирането и колко предмишницита.Сметни сега кой мускул ще “изгори” по-бързо ... тъжно е че не знаеш това ;)
Каква предмишница ве лек,каква предмишница,мога над 30 набирания в надхват,цял ден да правя набирания и да се уморя до такава степен че да правя със зор 5 набирания (смятай колко набирания ще съм направил,ще ти подскажа,близо 800-хиляда ;) ,говоря за примерен период от 2-3 часа само набиране ) и с тая предмишница в края ако се хвана само да вися пак ще вися 1-2 минути,акво напомпване , какво изпускане те гони ,я подръж 300кг и после си дръж собствените 80 кила на лоста да видиш дали няма да се държиш че да ти писне да си във въздуха,а ръцете дори няма да са под напрежение.
09.01.14
17:56
казано от Борето на 09.01.14, 17:30:
Сиг му е отказала предмишницата от писане и затваАбе да те питам ама съвсем сериозно - ти имаш ли грам акъл бе човек? Имаш ли?Колко 100 пъти да ти повтарям едно и също и ти пак се правиш на приятно разсеян?! Насрал си се ти и Джеймс ... 100 пъти ви повторих едно и също вие и двамата се правите на приятно разсеяни ... арее иди си изпий млякото
Ей, митичния син на Хермес и Афродита, казах ти - 100 от теб срещу 1100 от мен. Условия - каквито ти си искаш. Накрая мерим по топката за тенис и динамометъра ;)
Не ми обяснявай колко съм се насрал, че да не те издиря предварително и да ми се насереш в ръцете ;)
казано от James Hinks на 09.01.14, 17:56:
Сиг му е отказала предмишницата от писане и затваАбе да те питам ама съвсем сериозно - ти имаш ли грам акъл бе човек? Имаш ли?Колко 100 пъти да ти повтарям едно и също и ти пак се правиш на приятно разсеян?! Насрал си се ти и Джеймс ... 100 пъти ви повторих едно и също вие и двамата се правите на приятно разсеяни ... арее иди си изпий млякото
Ей, митичния син на Хермес и Афродита, казах ти - 100 от теб срещу 1100 от мен. Условия - каквито ти си искаш. Накрая мерим по топката за тенис и динамометъра ;)
Не ми обяснявай колко съм се насрал, че да не те издиря предварително и да ми се насереш в ръцете ;)
Ти не ми обяснявай глупости!100 пъти ти повторих едно и също ти само се правиш на приятно разсеян.Емии ти си този, който дава на задна ..
А и нали знаеш нещо .. “Който меч повдига от меч умира” , така че недей да ми разправяш за издирване и глупости ;)
09.01.14
18:04
Тейче хвата въобще не трябва да те лимитира,знаеш ли кога ме е предавал хвата?Когато съм имал тежка, обемна тяга, в много серии и предварително предмишницата ми е била уморена от някаква активност,тогава при това рядко,иначе никога не съм изтървал тежест на тяга. Правил съм серия тъч ен гоу тяга (тоест без почивка на хвата) със 200кг от 10 повторения и след като стигна отказа на тягата(не на набиране,а на тяга,брутален отказ с огъване) съм държал лоста прав 10-20 секунди етей просто за хват.Тейче твоя хват просто е много слаб.
Не изтъквам нищо,нито че вдигам кой знае кво,нито че моа се набирам, а факта че при едни подобни като тези постижения /каквито ти нямаш и няма и да имаш скоро сиг./ предмишницата дори не е фактор.Вече ако имаш 350 тяга и си с къси пръсти тогава може хвата да тъ създаде проблем,но за 20-30 набирания за 30-40 секунди на 80кг собствено тегло,хвата въобще не трябва да го мислиш.
09.01.14
18:05
Междудругото аз съм съгласен човек за 1100 кинта,имам нужда от малко пари за залата ми:Д:Д само кажи условията , набиране на хавлия, тяга (надхват или смесен?) и какво беше? или дай на лично
казано от lordinov на 09.01.14, 18:05:
Не ми обяснявай колко съм се насрал, че да не те издиря предварително и да ми се насереш в ръцете ;)Междудругото аз съм съгласен човек за 1100 кинта,имам нужда от малко пари за залата ми:Д:Д само кажи условията , набиране на хавлия, тяга (надхват или смесен?) и какво беше? или дай на лично
Аз ще ти кажа щото той дори не е разбрал.Ти даже няма нужда и да се състезаваш а просто ще прибереш парите.Става дума за следното:
“Коя мускулна група ще откаже първа при набиране до отказ от 4-5 последователни серии, при която всяка е до отказ с раменен надхват на лост с максимална почивка 1:30мин?Предмишниците или гърба?” Нека да ги направи пред теб и след това трябва някакво упражнение за предмишница да видиш колко ще му е активна или уред за стискане не помня как се казваше.
Ако мишницата му е гръмнала и не може да приложи минимум 50% от силата си в началото прибираш парите.
Само дето сигурно съм го повторил около 15 пъти буквално ама накрая все се прави на неразбрал.Така че няма да ти се отдаде възможност да прибереш 1100лв за заличката ти
09.01.14
18:55
Тая голяма надежда, че темата ще роди няколко клипа на макс набирания, за което преди врънках Лординов без успех! :D А ако има и бонус клипове с макс висене на лост ще съм на седмото небе! (sun)
казано от Борето на 09.01.14, 18:13:
“Коя мускулна група ще откаже първа при набиране до отказ от 4-5 последователни серии, при която всяка е до отказ с раменен надхват на лост с максимална почивка 1:30мин?Предмишниците или гърба?”
Айде и аз тролът да се набутам в хранилката. :D Ако една серия до отказ е примерно 20 набирания при секунда горе, секунда долу трябват 40 секунди за серията. За отказ на предмишницата трябват поне 1 минута и 40 секунди толкова си спомням, че се задържах като млад по физическо, към 60 кила тегло и не можех 5 набирания. Може и да греша, но искам да кажа, че предмишницата няма да се изцеди на макс заедно с макс набиранията. Единствният шанс да си прав е нейното възстановяване да е по-бавно от гърба или ръцете и при петата серия да сдаде преди тях.
Мнението беше редактирано от Debel Lebed на 09.01.14 18:56.
Боре, осъзнаваш ли, че поведението ти е много феминистично? Цялото това обясняване, дребнавост, буквализъм, желание винаги да се наложиш на другия, да е твоя последната дума и т.н. са типични черти на жена с коефициент на интелигентност под средния... Стегни се малко!
казано от Петър на 09.01.14, 19:11:
Боре, осъзнаваш ли, че поведението ти е много феминистично? Цялото това обясняване, дребнавост, буквализъм, желание винаги да се наложиш на другия, да е твоя последната дума и т.н. са типични черти на жена с коефициент на интелигентност под средния... Стегни се малко!
Петре според много хора поведението ми би се определило като последователно и логично, ясно и категорично.Типични черти на един зрял мъж.Нямам желание ВИНАГИ да се налагам над другият.Но когато вярвам в това, което говоря заставам зад думите си.Черта, която за съжаление много хора я нямат.И после някакви такива индивиди почват да ми говорят за казарма и такива неща.И цялото това обяснение нямаше да е нужно ако хората тук във форума разбираха и от първият път.Аз лично щях да съм много благодарен и щастлив ако не се налагаше да повтарям едно и също по 15 пъти.
П.П. Както виждаш пиша ти съвсем разумно, логично и без да се заяждам с теб или обиждам.Една черта, която за съжаление много от присъстващите в този форум я нямат.
казано от Борето на 09.01.14, 19:19:
Аз лично щях да съм много благодарен и щастлив ако не се налагаше да повтарям едно и също по 15 пъти.
П.П. Както виждаш пиша ти съвсем разумно, логично и без да се заяждам с теб или обиждам.Една черта, която за съжаление много от присъстващите в този форум я нямат.
Нямам намерение да се заяждам (както и да пиша друг пост след този) - просто ти споделям странично впечатление. Мъжкото поведение се отличава с категоричност, авторитетност, твърдост и балансираност - т.е. казваш едно нещо и не се налага да го повтаряш. Та помисли това, което съм ти подчертал в червено кой го казва повече - майката или бащата.
Мнението беше редактирано от Петър на 09.01.14 19:31.
казано от Debel Lebed на 09.01.14, 19:30:
С най-добри чувства го казвам. Вярата я остави за жените, мъжът трябва да борави с фактите и разума, за да е по-хубав животът.
Това към мен ли го казваш?Щото ако аз не боравя с факти и разум, то тогава не знам кой ....
09.01.14
19:46
казано от Петър на 09.01.14, 19:11:
Останах с впечатлението, че няколко човека се опитват да му обяснят едно и също нещо, че дори и хватът му да не е кой знае колко силен и впечатляващ, ако изпълни набирането стриктно, както трябва, независимо с какъв хват, ще е абсолютно неизбежно първо да сдадат багажа латисимусите, но той си ръси бросайънса и си знае неговото. Аз съм със слаб хват, но когато правя откази със собствено тегло или с допълнителна тежест, винаги след последното повторение мога да вися на лоста поне още 10 секунди. По този начин разбирам, че не съм използвал синергистите до толкова голяма степен и че те не са били виновникът за невъзможността за продължаване на серията.
Аз лично, веднъж направих грешката да влезна в спор с този индивид и реших никога да не я повтарям. Петър се е изказал толкова точно, че чак не е истина.
казано от Петър на 09.01.14, 19:30:
казано от Борето на 09.01.14, 19:19:
Аз лично щях да съм много благодарен и щастлив ако не се налагаше да повтарям едно и също по 15 пъти.
Нямам намерение да се заяждам (както и да пиша друг пост след този) - просто ти споделям странично впечатление. Мъжкото поведение се отличава с категоричност, авторитетност, твърдост и балансираност - т.е. казваш едно нещо и не се налага да го повтаряш. Та помисли това, което съм ти подчертал в червено кой го казва повече - майката или бащата.
Аз и не твърдя, че се заяждаш.Това се отнасяше за други хора, но както и да е.
Иначе аз не виждам къде мнението ми не е категорично както казваш и балансирано.Това, че съм повторил едно нещо 15 пъти не е по моя вина.Обикновено е характерно за жените да не разбират от първият път като им кажеш нещо.
09.01.14
20:12
казано от Борето на 09.01.14, 18:13:
казано от lordinov на 09.01.14, 18:05:
Не ми обяснявай колко съм се насрал, че да не те издиря предварително и да ми се насереш в ръцете ;)Междудругото аз съм съгласен човек за 1100 кинта,имам нужда от малко пари за залата ми:Д:Д само кажи условията , набиране на хавлия, тяга (надхват или смесен?) и какво беше? или дай на лично
Аз ще ти кажа щото той дори не е разбрал.Ти даже няма нужда и да се състезаваш а просто ще прибереш парите.Става дума за следното:
“Коя мускулна група ще откаже първа при набиране до отказ от 4-5 последователни серии, при която всяка е до отказ с раменен надхват на лост с максимална почивка 1:30мин?Предмишниците или гърба?” Нека да ги направи пред теб и след това трябва някакво упражнение за предмишница да видиш колко ще му е активна или уред за стискане не помня как се казваше.
Ако мишницата му е гръмнала и не може да приложи минимум 50% от силата си в началото прибираш парите.
Извинявам се, че навлизам между шамарите, но това, какво ще ти откаже зависи от мускулната композиция. Писах по-горе за децата и СГ примера. Ето ако аз се набирам, а аз се набирам, първо ми свършва динамиката, не мога да се набера и вися като черво. И това е за всяка серия. Да, предмишниците болят доста, вдървяват се, но държат или при мен поне е така. Всичко се тренира и във всяке един момент може и така и така да стане, от зор. Но факта е факт, че има хора с силна по природа предмишница още от раждането- мускулна композиция с повече бавни влакна, които издържат на статическо натоварване за разлика от бързите влакна, които са за динамична работа..... И двамата имате право, защото сте различни по строеж на мускулни влакна в предмишницата........дрън-дрън и т.н....
Vasil Stoianov благодаря за включването, което всъщност идва много на място.Не знам как не се сетих за мускулната композиция и това, че при един може да е едно,а при друг съвсем различно.Много точно мнение и добре казано.
П.П.Радвам се, че все още се намират хора, които могат да изразят логично и смислено мнението си без да използват нападки и обидни думички и изрази.Благодаря ти, за което Vasil Stoianov , малко от малко ми върна надеждата, че има нещо смислено в този форум.
09.01.14
21:19
http://www.t-nation.com/free_online_article/most_recent/muscle_specific_hypertrophy_biceps_back_and_lower_body
In accord with their heavy usage, most forearm muscles are slow twitch dominant,
Slow Twitch (Type I)
The slow muscles are more efficient at using oxygen to generate more fuel (known as ATP) for continuous, extended muscle contractions over a long time. They fire more slowly than fast twitch fibers and can go for a long time before they fatigue.
http://sportsmedicine.about.com/od/anatomyandphysiology/a/MuscleFiberType.htm
On the topic of the lats’ muscle fiber type composition, the lats on average have an equal amount of slow and fast twitch fibers, so they respond best to medium reps.
Това пак е от статията в т-нацията.
Борка, знам че обичаш да плямпаш и плямпаш разни работи, та ти прилагам и линкове, преди да си си причинил реални контузии заради карате-клавиатурните ти умения. Няма нужда да ми благодариш, само спри да бълваш тъпизми :)
Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 09.01.14 21:20.
Как бих се радвал само, ако тоя спор беше останал в дневника ми. :D
Мнението беше редактирано от Ронката на 09.01.14 21:41.
09.01.14
23:00
По-скоро в моят дневник,който съм ти позволиш да направиш и водиш.
09.01.14
23:47
але, прос :Д ако направиш 1 серия набиранки до отказ, следва да паднеш от лоста. ти като направиш серия до отказ, падаш ли от лоста ? като направиш 5 серии до отказ - падаш ли от лоста или просто висиш и не можеш да тръгнеш нагоре ?
10.01.14
09:45
При мен също умират ръцете първи ..
10.01.14
09:47
казано от Стоил Калугеров на 09.01.14, 23:47:
але, прос :Д ако направиш 1 серия набиранки до отказ, следва да паднеш от лоста. ти като направиш серия до отказ, падаш ли от лоста ? като направиш 5 серии до отказ - падаш ли от лоста или просто висиш и не можеш да тръгнеш нагоре ?
Ти извади логика и то каква, може да пробваш докторантура в Харвард. Естествено че след набиране на отказ, ще можеш да висиш известно време, тъй като работата на мускулите за задържане на хвата е в пъти по малка от тази, да набереш тежеста. И докато се набираш тази работа за поддържане на хвата остава.
Мнението беше редактирано от kaloyan на 10.01.14 09:57.
Тя работата на хвата не се променя, без значение дали се набираш или просто висиш. Неговата функция е да те държи за лоста.
Не знам може и при всеки да е различно.Поне при мен най-голяма умора настъпва в ръцете.Вчера пак пак пробвах и направих 4 серии 25 18 17 15 и накрая най-голяма умора имаше в предмишниците, които се бяха напомпали на камък. Гърба също доста се усещаше, но не толкова.И отказа идва когато тръгна нагоре мога да се набера, но предмишниците толкова са твърди, че накрая се пускам.А да си вися на лоста мога и 2 минути, въпроса е, че като тръгна нагоре усещам още по-голямо напрежение в предмишниците заради което се отказвам да се набера.
Знам ли може и проблемът да е в гърба, но ми се струва доста странно след като накрая не чувствам такава умора в гърба колкото в предмишниците, които са станали на камък.Затова засега смятам,че отказа при мен се дължи на предмишниците.
Мнението беше редактирано от Борето на 10.01.14 12:06.
10.01.14
12:08
Афе горе в горната част на набирането, предмишниците дърпа мускулус брахиорадиалис,дето се намира на предмишницата, и при мен се е напомпвал (мускула от горната част на ръката) толкова че да боли и да не мога да се донабера, да не визираш него? И тук да става неразбирателство, щото хват = флексори на предмишницата, предмишница = много повече мускули.
Ами така като гледам на картинката това трябва да е.То това си е към предмишницата пак.
10.01.14
13:02
Боренце, какво стана с визитата ти при мен ? ;)