боэа - има ли смисъл

28.06.04
09:58

някой знае ли нещо повече за бозата.качвам маса и смятам,че може и да върши работа,но не знам нито по колко да пия,нито дали трябва да пия.какво полезно садържа?пробвал ли е някой-споделете.

28.06.04
11:08

http://www.mirolm.hit.bg/Boza.htm
Тук има инфо за бозата. Според мен в период за маса е добре, особено за след тренировка. Пий по половин литър и след половин час хапвай протеин или шейк. За ектоморф ще е екстра.
Успех

28.06.04
16:31

благодаря ти за отговора.мисля да я редувам с киселото мляко-ям 2 бурканчета мляко на ден,а сега може и да пробвам в някой дни да ги сменям с боза - за разнообразие.видях,че мога да си я приготвям и сам,което не вярвам да направя,но възможно ли е да сложа в брашното и сеово брашно - това ще качи белтъка доста.

28.06.04
16:53

Химическия състав на бозата  е следният:вода 87,96г% сухи в-ва 12,04г%,  мазнини 0,41г%, пепел0,27г%, белтъци1,2г%, алкохол0,16г%,въглехидрати9,58г%. Освен това бозата съдържа в променливи неголеми количества витамини от група В( В1,В2,В6, противопелагрен и др.) 100г боза доставя на организма 45 калории. Това е почти като при киселото мляко,само че с повече въглехидрати - качвам маса.Аминокиселините също са повече.Опитвам се да разнообразя менюто.За последните три месеца качих 11 кг.,но сега съм в застой и търся решение.

DO

28.06.04
17:34

аве и аз бях чувал че бозата е полензна ма чак ся като прочетох повечко видях кооолко е полезна аз ся сам в период за релеф иначе след някои друг месец здраво буза:)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1