Ориентиране към хранителен режим

Прескочи до:

08.01.14
21:37

казано от May Weed на 08.01.14, 18:43:

И за маратон не съм се готвила :) От друга страна, за 2 години на ВМ-НВХ, не съм усетила проблем с издръжливостта на продължително натоварване - по-скоро напредък. При мен обаче натоварванията като на автора са рядкост, не ежедневие.

Ехх :) Аз затова предложих да не се мятат подобен тип диети като решения. Мога ли спекулативно да предположа, че ти не си точно на стриктно ВМ-НВД? (Калкулирано и фиксирано дневно меню?) Като имаш предвид, че при жените прозореца за грешка е още по-тесен (тоест два бонбона в офиса, непредвиден десерт и ..вече не си на НВД)? А по-скоро да кажем...избягваш въглехидратните храни когато е възможно? 
Направи си ако искаш един експеримент - две седмици фиксирани калории от въглехидрати под 15% и двуразово кардио всеки ден (за да се доближим до ситуацията на Любо) и ела да обсъдим напредъка в издръжливостта на продължително натоварване. ;)

09.01.14
10:47

Всъщност интересното е, че маратонците (примерно) правят едни сложни зареждания с въглехидрати, но от 30-40 минута някъде разчитат предимно на собствените мазнини, същото и за плувните маратони и т.н. (източникът на енергия никога не е само един, а доминиращ) При тях, както и при всички спортове, където се изисква определена издържливост, превключването става обаче без проблеми, т.е. няма го ударът в стената.

При ВМ-НВХ се вдига наистина издръжливостта - тялото се адаптира да включва бързо на предимно мастен източник на енергия без колапса и т.н.

Но говорим за издържливост в рамките на една продължителна сесия - съвсем друго е при две три тренировки през няколко часа.

Мнението беше редактирано от Von Suthaus на 09.01.14 10:49.

09.01.14
12:04

(handshake) Той Любо ще отслабне докато ние приключим с дискусията.. :D

09.01.14
14:33

казано от Дългия на 09.01.14, 12:04:

(handshake) Той Любо ще отслабне докато ние приключим с дискусията.. :D

хахаха не точно (whew) Пияндето беше така добър да ми обясни някои неща на лична :)
А как хора до 50 въглехидрати на ден ? Аз едно 3в1 ако се объркам да изпия и половината ми вълген за деня отиде ;(

Мислих и четох тези дни и стигнах до следния извод за примерно меню:
Ставане в 7:00
Кафе/Зелен чай в 7:30
Закуска в 8:00-3-5яйца+парче сирене+половин лъжица свинска мас+чаша мляко(под въпрос)
9:00-12:00 танци
12:00-13:00 обяд или не зависи дали съм гладен може да изям една кофичка сметана или едно кисело мляко, но предполагам с висока масленост
13:00-18:00 танци като през това време ще ям някакво парче шунка/бекон+мляко(кисело или прясно)или ще си сготвя  пил. дробчета с масло(половин пакет дробчета и половин пакетче масло)+морков или 200-300 грама кашкавал;
След това някакво парче месо на тиган с мас/масло+салата, а преди лягане извара или чаша или две мляко.
Вода няма да пиша колко пия, че ще се уплашите, сладко мога да си позволя ябълка или банан, или мед.
Записал съм само първата кофеинова напитка за деня, в края стигам до 5 кафета дълги.
Това ми е деня когато започне втория семестър на 10.02, до тогава танци ще имам до 12 а през останалото време мога да се пръскам във фитнеса но не мога да си избера програма нещо.

10.01.14
10:11

Привет, това вече е другата крайност. :) Аз не съм специалист по диетите затова ти предлагам да прочетеш отново какво е писал / ти е изпратил Кольо. Ето тук можеш да си смяташ калориите по храни -  http://www.myfitnesspal.com/

10.01.14
11:15

казано от Дългия на 10.01.14, 10:11:

Привет, това вече е другата крайност. :) Аз не съм специалист по диетите затова ти предлагам да прочетеш отново какво е писал / ти е изпратил Кольо. Ето тук можеш да си смяташ калориите по храни -  http://www.myfitnesspal.com/

Казах го във връзка с част от това което прочетох в темата. Кольо не ми е казвал такова нещо. Според мен и е непосилно да го спазя дори да искам. Аз ще живея ли или не ;) ?

Когато в една тема се коментират два режима - лесно стават недоразумения.
Не е добра идея да се прави това.

Дългия визираше пълната липса на въглехидрати в идеята за режим на Почерпеният танцьор.

От друга страна около 100 g въглехидрати дневно не са чак толкова малко (съответно - ограничаващо) количество, стига да има добър контрол върху “скритите” въглехидрати:
- захар в кафенцето или чая
- Coca Cola/Fanta или натурален сок между храненията
- фрешчета и плодчета по време на работа
- щипнати солетки от съседната стая
- бонбонче(та) за рождения ден на колежката
- кексът на колежката

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 10.01.14 11:42.

Дългия на мен ли го написа това или на Любо

Кольо евентуално мога да си правя картофко варени с топено сирене или варено оризче или на фурна

10.01.14
12:55

Хъ..аз съм отговарял по визия на аватарите.. :D

Обобщено и към двамата:

1. Прочетете пак Кольо.
2. Прочетете статиите по темата.
И сте напред...с теорията.

Успех!

топеното сирене е хубаво да го избягваш, не е много полезно:)

Благодаря за отговорите. Топеното сирене го отписвам, но за майонезата какво ще кажете?

Ако трябва да избираш - давай с топено сирене... :)

Ако си я правиш ти - ок, но ако е купешка.. бих я избягвала. Можеш сам да предположиш какво има в нея :) Сега, ако говорим за някакви изключения , а не за редовна употреба, няма да умреш, ако хапнеш 1-2 пъти в месеца..но това е въпрос вече на лична преценка:) Аз лично не бих. Каква по-точно ти е идеята с топеното сирене и майонезата, в смисъл такъв, за каква употреба точно ти трябва, за да предложим евентуално някакъв по-полезен еквивалентен продукт? Просто обичаш и ти се яде или като някакъв сос, заливка за нещо..ако обичаш горчица, дижонската горчица е добра опция

Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 10.01.14 16:35.

Ами, не че не мога без топено сирене или майонеза, но и без това с това образование се чувствам като в казарма, но ако трябва и картофите или ориза да ги ям чисти, то по-добре да се беся :Д

От една страна с времето ще се убедиш, че добрата храна съвсем не е безвкусна и/или еднообразна. Има достатъчно възможни варианти, но не всички са близо до мислите ни. От друга страна всички, които купуват храна от магазина, няма как да избягат от компромисите в качеството й. Въпросът е до каква степен е компромисът...

Варените картофки стават добре с малко масло и сол (можеш да ги задушиш в масълце, ако ти се занимава), една сметанка също добре им приляга. Скоро ядох печени картофи с маскарпоне и след като в началото ги гледах много подозрително установих, че всъщност комбинацията е много добра... :)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 10.01.14 17:11.

Напълно подкрепям за картофите с маскарпоне - и на мен много ми харесва комбинацията:)

Благодаря! Сега остана само да дойде понеделник и да започна с режима, а евентуално някаква фитнес програма може ли да ми кажете имам един месец време свободно докато ми започне семестъра и мога да ходя дори и 5 дена в седмицата тъй като само до 12:00 имам танци :Д

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1