10.01.14
20:26
Пак ми се струва, че дърпаш с ръцете, вместо с гърба на набиранията.
казано от Херцог Трън на 10.01.14, 20:26:
Пак ми се струва, че дърпаш с ръцете, вместо с гърба на набиранията.
и с двете дърпам
10.01.14
20:34
Всичко е наред, просто нямаш стаж. Продължавай да тренираш набиранията и кофите и след 1 година ще си №1….
казано от Vasil Stoianov на 10.01.14, 20:34:
Всичко е наред, просто нямаш стаж. Продължавай да тренираш набиранията и кофите и след 1 година ще си №1….
И аз това викам. Мерси за съвета. Доста ме мотивира.
10.01.14
20:47
казано от `~1! на 10.01.14, 20:36:
има само един маалък проблем, а той е, че не можеш да постигнеш всичко на веднъж и да имаш: сила във всичките движения, красиво и хармонично тяло и да си милионер )))))))))
казано от Vasil Stoianov на 10.01.14, 20:47:
казано от `~1! на 10.01.14, 20:36:
има само един маалък проблем, а той е, че не можеш да постигнеш всичко на веднъж и да имаш: сила във всичките движения, красиво и хармонично тяло и да си милионер )))))))))
За сега най-важно е първото. Другите ще им мисля по-нататък.
храната
5 цели варени яйца - 230г, 90г луканка, 120г пълн.хляб, 1-2-3л.мед, мусака, 2 банана, 2 портокала, някви вафли (не съм ги ял в училище, спокойно!)
малко е!
Не си свикнал още на движенията, ще ги правиш по-добре с времето, само че спри да си въртиш главата, като се набираш. Погледа да е напред.
казано от Владислав на 10.01.14, 23:05:
Не си свикнал още на движенията, ще ги правиш по-добре с времето, само че спри да си въртиш главата, като се набираш. Погледа да е напред.
еми гледам се на огледалото дали се набирам правилно
На кофичките като се гледаш отстрани може да видиш как имаш едни 15см разстояние между ръцете където си се хванал за успоредката и точката където са гърдите като пускаш надолу.Гледай да скъсиш дистанцията, така че точките където са ти гърдите и ръцете да съвпадат или поне да има максимум 5см разстояние.
От там ти идва и клатенето
11.01.14
03:50
“има само един маалък проблем, а той е, че не можеш да постигнеш всичко на веднъж и да имаш: сила във всичките движения, красиво и хармонично тяло и да си милионер )))))))))”
Как да не може, тоя познаваш ли го?
11.01.14
11:16
“Височина 175 см
Тегло 90 кг
Мазнини 24 %”
Гледам, че другите са доста тактични в менията, което е подходящо поведение към по-чувствителни хора, но знам, че ти си веселяк и обичаш екшъна. :D Не съм разглеждал целия ти дневник, не знам какви са ти целите, но някой казвал ли ти е досега да направиш нещо за редуциране на теглото? Че ти си по-дебел от мен когато започнах да отслабвам, бе момче (181 см, 88 кг)! Според моето некомпетентно мнение, ако си прилично оформен, на твоите години би трябвало да си около 75 кила при тоя ръст. Ето например твоят идол - Лординов е висок 180-1-2-3 и е 83 кг. Правилно е човек да се учи от успелите (макар, че и от неуспелите може да се черпи мъдрост и знания), защо просто не се обърнеш към него за съвет, защото горната част ти изостава много и във фигурата ти визуално доминират бедрата и дупето. Тягата и клека с тежест са мързеливи упражнения откъм динамика, за 16 годишен е по-естествено да си пъргав, като сърничка, и да си чевръст, като маймунка. :P
казано от `~1! на 10.01.14, 23:06:
еми гледам се на огледалото дали се набирам правилно
Няма кво да гледаш, не е кой знае ква философия набирането. Гледай си напред.
казано от Debel Lebed на 11.01.14, 11:16:
“Височина 175 см
Тегло 90 кг
Мазнини 24 %”Гледам, че другите са доста тактични в менията, което е подходящо поведение към по-чувствителни хора, но знам, че ти си веселяк и обичаш екшъна. :D Не съм разглеждал целия ти дневник, не знам какви са ти целите, но някой казвал ли ти е досега да направиш нещо за редуциране на теглото? Че ти си по-дебел от мен когато започнах да отслабвам, бе момче (181 см, 88 кг)! Според моето некомпетентно мнение, ако си прилично оформен, на твоите години би трябвало да си около 75 кила при тоя ръст. Ето например твоят идол - Лординов е висок 180-1-2-3 и е 83 кг. Правилно е човек да се учи от успелите (макар, че и от неуспелите може да се черпи мъдрост и знания), защо просто не се обърнеш към него за съвет, защото горната част ти изостава много и във фигурата ти визуално доминират бедрата и дупето. Тягата и клека с тежест са мързеливи упражнения откъм динамика, за 16 годишен е по-естествено да си пъргав, като сърничка, и да си чевръст, като маймунка. :P
К’ви сърнични, к’ви маймунки е човек? Аз искам да съм силен като горила и дебел като мечка. :D
11.01.14
11:59
казано от `~1! на 11.01.14, 11:46:
Аз искам да съм силен като горила и дебел като мечка. :D
Значи комбинация от Лординов и Лорд Трън. Тогава се посъветвай и с двамата. :P
11.01.14
12:16
Преди всичко: разни хора - разни идеали...
В случая споделям мнението на Debel Lebed. Хубаво е човек да бъде физически силен... но често това е неизползваемо в практиката и ежедневието извън залата. Разбира се, че 300 kg тяга, лежанка или клек са впечатляващ факт и сериозно постижение, но... ако човек не е в състояние да стои 1 минута на един крак полуприклекнал, има силно ограничена мобилност на ставите, не може да направи поне средно рязък старт при спринт и трудно улавя подхвърлена встрани от него топка - за какво ниво на здравословност и полезност говорим? Това ли се цени и оцелява в Природата?
Различните хора имат различно усещане за спорт и се радват на различни по характер резултати. Голяма част от непрофесионално спортуващите, обаче, не са в състояние (нямат адекватна система от критерии и знания) да преценяват правилно резултатите и целите си. Просто размисли... това не е упрек - отдавна нямам амбиции да изправям всички криви пръчки в гората. Имам достатъчно трески за дялане по самия себе си.
Разни хора - разни идеали. Нищо лично.
11.01.14
14:05
Или по друг начин казано, учи! ))
казано от Vasil Stoianov на 11.01.14, 14:05:
Или по друг начин казано, учи! ))
Какво да уча?
11.01.14
14:18
На набирането главата назад, тегли гърдите към лоста.
казано от Debel Lebed на 11.01.14, 11:16:
Че ти си по-дебел от мен когато започнах да отслабвам, бе момче (181 см, 88 кг)!
Не, не е по-дебел. За разлика от теб, той има мускули и сила (успява да дръпне “дебелото” си тяло 10 пъти на лоста).
Ти ако гледаш само теглото, а не композицията на тялото, сигурно ще кажеш, че аз съм за дебелариум (168 см./80 кг.).
А че краката са му по-развити е факт, но това се дължи на начина му на трениране (наблягане на клек и тяга) и на малкия му стаж. Бедрата като едни от най-големите мускули в тялото, винаги дърпат бързо, стига да се тренират сериозно, докато горната част изисква повече усилия и време.
П.П. Набирането също изисква практика, и аз доста време се набирах повече с ръце, хем имах години стаж. Трябва да се стремиш да стартираш движението с гърба, а ръцете само да доиздърпат тялото. Изпъчването на гърдите и погледа нагоре - това помага.
Мнението беше редактирано от Петко К на 11.01.14 14:23.
11.01.14
16:20
казано от Петко К на 11.01.14, 14:21:
Не, не е по-дебел. За разлика от теб, той има мускули и сила (успява да дръпне “дебелото” си тяло 10 пъти на лоста).
Ти ако гледаш само теглото, а не композицията на тялото, сигурно ще кажеш, че аз съм за дебелариум (168 см./80 кг.).
А че краката са му по-развити е факт, но това се дължи на начина му на трениране (наблягане на клек и тяга) и на малкия му стаж.
Принципно съм съгласен с теб за композицията на тялото. При теб по-тежката мускулна композиция е резулта на много години с тренировки, но се съмнявам Ронката за половин година да е постигнал такава плътност. Дори на клиповете си му личи сланинка около корема, бузки на лицето, омазняване на ръцете, вероятно и бедрата, седалището и прасците също са му мазни. И на мен ми е интересно, като направя халките ще пробвам набирания, но съм на по-малко тегло, трябва да видя някаква тежест. Преди около две години правих 12 но бях около 77 кг. Сега може да сравним само лицевите. :D
Негова работа си е какво ще развива, малък е и най-вероятно през годините ще си променя решенията.
Мнението беше редактирано от Debel Lebed на 11.01.14 16:22.
Лебеде, тренирам от година и половина. Иначе да, факт е, че съм доста дебел и това се дължи на храната, която ям. Но пък за сега това хич не ме притеснява. Лошото е, че набиранията и кофите страдат, но ще се оправят по-нататък.
Не се напрягай братле,много си си добре даже.Продължавай да си тренираш и бъди търпелив,всичко се постига с желание и упоритост.
казано от The Reem на 11.01.14, 17:17:
Не се напрягай братле,много си си добре даже.Продължавай да си тренираш и бъди търпелив,всичко се постига с желание и упоритост.
Благодаря, приятел!
11.01.14
17:21
Всъщност закръглен си, но не бих казал, че си дебел. Даже, съдейки от клиповете, не бих ти дал повече от 82-83 килограма. В крайна сметка е важно ти как се чувстваш в кожата си. Ако ти доставя удоволствие - тренираш за сила, за тяло, кондиция или каквото ти е кеф. Лично според мен, проблемът в тренирането ти е, че първо се опитваш да “попиеш” всичката възможна информация на фитнес тематика и това те обърква. Второ прекалено много бързаш, заучаването на техники, натрупването на маса и сила си изисква време. Не казвам, че не трябва да тренираш тежко, но тренирай умно. Колкото до набиранията ще ги научиш, няма къде да бягат. За кофите, като оставим на страна клатушкането, те съветвам да не се пускаш чак толкова до долу, че не е добре за раменете/лично мнение/. За кофичките пробвай след като се изправиш на успоредката, да изпънеш тялото, да кърстосаш и свиеш краката и да приведеш главата към гърдите, като присвиеш и горната част на тялото/ако търсиш натоварване на гърдите./Ако искаш пробвай и виж как ще се получи.
Мнението беше редактирано от Иван Марков на 11.01.14 17:22.
казано от Иван Марков на 11.01.14, 17:21:
Всъщност закръглен си, но не бих казал, че си дебел. Даже, съдейки от клиповете, не бих ти дал повече от 82-83 килограма. В крайна сметка е важно ти как се чувстваш в кожата си. Ако ти доставя удоволствие - тренираш за сила, за тяло, кондиция или каквото ти е кеф. Лично според мен, проблемът в тренирането ти е, че първо се опитваш да “попиеш” всичката възможна информация на фитнес тематика и това те обърква. Второ прекалено много бързаш, заучаването на техники, натрупването на маса и сила си изисква време. Не казвам, че не трябва да тренираш тежко, но тренирай умно. Колкото до набиранията ще ги научиш, няма къде да бягат. За кофите, като оставим на страна клатушкането, те съветвам да не се пускаш чак толкова до долу, че не е добре за раменете/лично мнение/. За кофичките пробвай след като се изправиш на успоредката, да изпънеш тялото, да кърстосаш и свиеш краката и да приведеш главата към гърдите, като присвиеш и горната част на тялото/ако търсиш натоварване на гърдите./Ако искаш пробвай и виж как ще се получи.
И на теб благодаря, Ванка. Ще пробвам другия път като правя кофички.
храната за днес е почти никаква
200г свинско филе, 2 чинии мусака, 200г пълнозърнест хляб, ябълки, бейк ролс (от няколко дена насам си го хапвам ей така по малко между храненията, но днес изядох цял пакет)
... и изпих 4 буркана домашен сок от сливи ...
Днес имам лека мускулна треска на гърба (латисимуса) и това ме навежда на мисълта, че не съм дърпал само с ръцете вчера.
казано от `~1! на 11.01.14, 22:00:
200г свинско филе, 2 чинии мусака, 200г пълнозърнест хляб, ябълки, бейк ролс (от няколко дена насам си го хапвам ей така по малко между храненията, но днес изядох цял пакет)
Днес имам лека мускулна треска на гърба (латисимуса) и това ме навежда на мисълта, че не съм дърпал само с ръцете вчера.
Ако намалиш бейк ролс-а, махнеш ябълките и хляба и увеличиш свинското филе по 4 на порцията която си ял, ще е супер :) Помня,че ти беше писал,че не можеш да ядеш много месо и т.н. и често се съобразяваш с това какво се готви у вас и когато имаш възможност и време ( и желание ) си носиш храна от вас в училище. Но все пак, ябълките и бейк ролса определено можеш да ги махнеш, пък и хляба не ти е чак толкова важен ми се струва :)
Не мога да ти видя видеата и снимките,махнал ли си ги?
казано от Debel Lebed на 11.01.14, 16:20:
казано от Петко К на 11.01.14, 14:21:
А че краката са му по-развити е факт, но това се дължи на начина му на трениране (наблягане на клек и тяга) и на малкия му стаж.Принципно съм съгласен с теб за композицията на тялото. При теб по-тежката мускулна композиция е резулта на много години с тренировки, но се съмнявам Ронката за половин година да е постигнал такава плътност. Дори на клиповете си му личи сланинка около корема, бузки на лицето, омазняване на ръцете, вероятно и бедрата, седалището и прасците също са му мазни. И на мен ми е интересно, като направя халките ще пробвам набирания, но съм на по-малко тегло, трябва да видя някаква тежест. Преди около две години правих 12 но бях около 77 кг. Сега може да сравним само лицевите. :D
Негова работа си е какво ще развива, малък е и най-вероятно през годините ще си променя решенията.
Лебедче, ти защо не отидеш на състезание по лицеви, нали са твойта гордост :D:D. Пък и пояса ще ти помогне да си по-раздвижен така...:D:D
казано от Oceanborn на 11.01.14, 22:05:
Ако намалиш бейк ролс-а, махнеш ябълките и хляба и увеличиш свинското филе по 4 на порцията която си ял, ще е супер :) Помня,че ти беше писал,че не можеш да ядеш много месо и т.н. и често се съобразяваш с това какво се готви у вас и когато имаш възможност и време ( и желание ) си носиш храна от вас в училище. Но все пак, ябълките и бейк ролса определено можеш да ги махнеш, пък и хляба не ти е чак толкова важен ми се струва :)Не мога да ти видя видеата и снимките,махнал ли си ги?
Мога да махна ябълките (макар че не виждам какво им е лошото) и бейк ролса, но не мога да увелича филето (днес можех да го направя де, но ми се стори много сухо и изядох само 200г). Ако ги махна без да сложа нищо в замяна калориите стават малко следователно ще свалям (не го искам).
Видеата не съм ги махнал, как ще не може да се видят? Снимки нямам.
Мнението беше редактирано от Ронката на 11.01.14 22:15.
казано от `~1! на 11.01.14, 22:13:
казано от Oceanborn на 11.01.14, 22:05:
Ако намалиш бейк ролс-а, махнеш ябълките и хляба и увеличиш свинското филе по 4 на порцията която си ял, ще е супер :) Помня,че ти беше писал,че не можеш да ядеш много месо и т.н. и често се съобразяваш с това какво се готви у вас и когато имаш възможност и време ( и желание ) си носиш храна от вас в училище. Но все пак, ябълките и бейк ролса определено можеш да ги махнеш, пък и хляба не ти е чак толкова важен ми се струва :)Не мога да ти видя видеата и снимките,махнал ли си ги?
Мога да махна ябълките (макар че не виждам какво им е лошото) и бейк ролса, но не мога да увелича филето (днес можех да го направя де, но ми се стори много сухо и изядох само 200г). Ако ги махна без да сложа нищо в замяна калориите стават малко следователно ще свалям (не го искам).
Видеата не съм ги махнал, как ще не може да се видят? Снимки нямам.
Идеята ми е,че е по-добре калориите ти да идват от филето ( ако е наистина качествено,разбира се),отколкото от бейк ролса и ябълките. Както сигурно знаеш,приеманите калории не са еднакви. 100 калории от баница не са като 100 калории от хубаво месо :). Пиша го с цел да те стимулирам да подобряваш храната си възможно на макс. Ако не можеш да увеличиш филето, по-добре да не го ядеш тоя бейк ролс, а например да го заместиш с някой хубав зеленчук под ръка, дори салата - домати, печени чушки, лук - сигурна съм,че такава салата можеш да си направиш без проблем и при всички положения можеш да добавиш към нея и някакво хубаво сирене и зехтин. В това ще дойде разликата, че калориите от бейк ролса ще се натрупат в кофти мазнини ( поради кофти съдържанието на бейк ролса ), а тези от салатата ще се използват на 100% ефективно от организма ти и ще са ти много полезни за целите. Изобщо всякакви боклуци като този, зрънчовци, шоколади,ваФли, чипсове, общо взето вече 90% от нещата в хранителните магазини не стават за хранене.
Нямам против ябълките, но за мъж като теб,който иска сила и добра кондиция по-добре да ги замени с хубава пържола :)
Сега ще проверя видеата, може аз да съм объркала нещо...
Мнението беше редактирано от Oceanborn на 11.01.14 22:25.
казано от `~1! на 11.01.14, 22:24:
Благодаря ти за изчерпателния отговор!
Моля, успех ти желая! Помисли за храната!
Мнението беше редактирано от Oceanborn на 11.01.14 22:40.
11.01.14
22:35
Какво е това негативно отношение към ябълките ?
казано от ARM STRONG на 11.01.14, 22:35:
Какво е това негативно отношение към ябълките ?
Ми предпочитам месо пред ябълки просто...Btw, не мога да видя видеата, пише ми,че нямаш публикувани такива.
Мнението беше редактирано от Oceanborn на 11.01.14 22:38.
То месото и ябълките са съвсем различни неща. не екато да са взаимнозаманими. като му се ядат ябълки да си яде ябълки.