Протеин от коноп

24.06.13
23:46

Здравейте, какво мислите за този вид протеин. Пробвали ли сте?  Споделете мнения.

25.06.13
01:01

Модерация: Мнение без връзка с темата!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 25.06.13 11:55.

25.06.13
01:35

казано от Краско Грудев на 24.06.13, 23:46:

Здравейте, какво мислите за този вид протеин. Пробвали ли сте?  Споделете мнения.

Плюсове: Много по-добра алтернатива от соята, органичен продукт, добре се усвоява (съставен е от 65% едистин- много бързо усвоим протеин и 35% албумин - албуминът прилича на белтъка глобулин в кръвната плазма).
Минуси: доста скъп (2 пъти колкото суроватъчен изолат с висока чистота), много особен вкус и вид - като се разбие става сивкаво-зеленикава маса със зрънчест вид, нищо общо със стандартните инстантни протеинови формули.

Мнението беше редактирано от Solomon Kane на 25.06.13 01:35.

25.06.13
13:55

В сравнение със съроватъчния може ли да се нарече по-добър?

25.06.13
16:41

казано от Краси Грудев на 25.06.13, 13:55:

В сравнение със съроватъчния може ли да се нарече по-добър?

Не, не си заслужава, ако нямаш проблем със суроватката, като непоносимост към лактозата например, нещо което се избягва със употребата на суроватъчен изолат. Ако поради някаква причина, много държиш на растителен протеин, огледай се за грахов изолат. Последния е може би с най-доброто съотношение: цена, аминокиселинен профил, бионаличност, а вероятно и вкус сред растителните протеини.

25.06.13
16:47

казано от Solomon Kane на 25.06.13, 01:35:

много особен вкус и вид - като се разбие става сивкаво-зеленикава маса със зрънчест вид, нищо общо със стандартните инстантни протеинови формули.

Вкусът му е специфичен, ядков, но търпи подобрения.
А зрънчестия вид в разбито състояние се дължи на факта, че не е толкова преработен, колкото стандартните протеини и не се разтваря толкова добре.
Като основен минус аз виждам цената - неоправдана за култура, която е непретенциоана, вирее практически навсякъде и има приложение не само в хранителната, но и в други сфери на живота. Не намирам обяснение за ограниченото отглеждане на конопа.

11.07.13
11:05

Пробвал съм доза от този на Bulk Powders, но не ме впечатли като вкус (все пак съм свикнал да пия суроватъчен и този ми се стори малко странен). Поне на състав е най-добрият сред растителните протеини. Аз лично не бих го взел, защото не съм веган, но ако бях такъв и цената не ме притесняваше определено това щеше да бъде моят избор.

29.07.13
09:26

Става да разнообразиш с него да не пиеш само суроватка ,а примерно 1-2 пъти в седмицата си е добър вариант.

15.09.13
22:03

Чудя се какъв протеин да поръчам от бълк-а.
Каква е бионаличността им на: граховия, конопения, оризовия протеин? Питам, понеже се колебая какъв да си взема, може би и суроватъчен (82%) ще си взема за началото поне, изолата ми идва скъп, както и конопения, по скоро ще търся отнякъде семе (белено), ако е с люспата  - има ли проблем, понеже само такъв намерих на достъпна цена (6лв/кг), а го дават 50% протеин!

16.09.13
10:04

казано от hakama на 15.09.13, 22:03:

Чудя се какъв протеин да поръчам от бълк-а.
Каква е бионаличността им на: граховия, конопения, оризовия протеин? Питам, понеже се колебая какъв да си взема, може би и суроватъчен (82%) ще си взема за началото поне, изолата ми идва скъп, както и конопения, по скоро ще търся отнякъде семе (белено), ако е с люспата  - има ли проблем, понеже само такъв намерих на достъпна цена (6лв/кг), а го дават 50% протеин!

Ако ще е растителен протеин, аз лично бих взел граховият изолат, защото е 85 % протеин, разтваря се много добре и не прави проблеми със стомаха. За разлика от конопения се усвоява доста по-бързо, което го прави идеален за след тренировка.

19.09.13
21:31

Здравей, реших да пиша тук.
Moже ли да ме посъветваш относно избора на протеин и евентуално аминокиселини.

Взех си на промоция Creatine HCL, остава да реша протеин и по-натам аминокиселини.
Начинаещ съм и в двете (трен-ки и добавки).
Пробвах една доза грахов (от бълк палдерс), неувкусен, но не можах да я допия. Сега се чудя за някакъв овкусител (но без аспартами и разни химии), по принцип се стремя към здравословен начин на живот, с малкото количество. Ще пробвам с какао и канела?!
Засега се насочвам към суроватъчния 82% на Бълк, ако не го овкуся граховия (най-изгоден идва, а и е растителен), за ориза и конопа, чух че били още по-гадни.
Други идеи за протеин? Сега съм 58/170, целта ми е да кача към 5кг поне (бързо качвам килограми). Тренирам кондиционни тренировки (предимно свободни тежести, но го карам леко, поради травми в кръста и рамото).

Поздрави

22.09.13
16:17

Аз не виждам причина да се купува какъвто и да е протеин освен суроватка. Някой ако може да обясни защо трябва да  се дават излишни пари за пудра която има скоростта на усвояване на обикновена храна.

23.09.13
09:37

казано от Simpatqga на 22.09.13, 16:17:

Аз не виждам причина да се купува какъвто и да е протеин освен суроватка. Някой ако може да обясни защо трябва да  се дават излишни пари за пудра която има скоростта на усвояване на обикновена храна.

Ти ако си мислиш, че и суроватката се усвоява бързо значи си в голяма грешка. По-бързо от аминокиселини в свободна форма и пептиди няма.
Някой хора са алергични, други са вегани затова на пазара има такъв богат избор от протеини, така че всички да са доволни.

23.09.13
19:42

казано от Hvanatema на 23.09.13, 09:37:

казано от Simpatqga на 22.09.13, 16:17:

Ти ако си мислиш, че и суроватката се усвоява бързо значи си в голяма грешка. По-бързо от аминокиселини в свободна форма и пептиди няма.
Някой хора са алергични, други са вегани затова на пазара има такъв богат избор от протеини, така че всички да са доволни.

Суроватката се усвоява бавно така ли да разбирам :D за мен 30 минути е дефиницията за бързо .

Мнението беше редактирано от Simpatqga на 23.09.13 19:42.

09.01.14
16:30

Какво мислите за приема на цяло зърно коноп (небелено)?

Някакви идеи как да се овкуси грахов протеин, пробвах някакви варианти, но не особено успешни.

11.01.14
18:04

казано от hakama на 09.01.14, 16:30:

Някакви идеи как да се овкуси грахов протеин, пробвах някакви варианти, но не особено успешни.

Граховия на бълк го овкусявах със степ и беше поносимо :)

14.01.14
15:41

казано от RackCity на 11.01.14, 18:04:

казано от hakama на 09.01.14, 16:30:

Граховия на бълк го овкусявах със степ и беше поносимо :)

Аз съм го тествал няколко пъти, но най-добре се получи със стевия.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1