Добър ли е хранителния ми режим, за покачване на чиста мускулна маса?

Ще дам пример с днешното си меню, а въпроса ми е, дали се храня правилно 58 кг съм 7кг мазнини, с подобно хранене да ли мога да намаля мазнините, знам не са много но искам да ги позаместя с мускулна маса. А ето го и примерното ми меню, тоест от днес.
Закуска:2 гр нес кафе разтворени в 150 мл пълномаслено мляко и подправени с  12 гр мед, 99 гр типов хляб намазан с 15 гр краве масло, демек по 5 гр на филийка 60 гр свински пушен бут, 55 гр краве сирене, 6 маслинки и един банан около 90-100 гр.
Обяд: Две пилешки кълки, без костите и хрущялите около 90 гр със около 150-170 гр ориз запечени на фурна с водичка, без запръжка, 300 гр слата от домати краставици, малко сол, 10 гр зехтин и 40 гр натрошено сирене. Една филийка хляб 33 гр типов и 40 гр фурми без костилка.
След Обедна закуска, 50 гр печен бадем с малко сол и 2 средно големи мандаринки.
Вечеря: 3 кюфтета 55 гр броя от смесена кайма на скара с гарнитура от 200 гр картофена салата, подправена със сол малко лимонов сок, чубрица и зехтин около 10 гр, 200 гр салата от домати със около 30-40 гр краве сирене и една филийка хляб 33 гр типов.
Лично аз мисля, че се справям, ям много пресни плодове и зеленчуци, здравословни източници на мазнини като бадеми, краве масло и зехтин, не прекалявам с порциите. Не ям джънк фоод и всички негови подобия. Но все пак искам да чуя и вашето мнение. Благодаря ви предварително. :)

бадемите са по-полезни сурови и без сол :) Каймата е ок,ако си сигурен в източника на месото иначе не е много ясно какво има в нея, колбаси в опаковка от рода на шунки,бут и тн са пълни с консерванти и сЕкви Е-та. Лично аз не ги намирам здравословни. Най-важното е да си в дефицит и ще сваляш.

Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 11.01.14 20:53.

Благодаря ти за отговора, ще подобря някой неща в храненето, които ме посъветва. :)

11.01.14
21:44

казано от Adriana Dacheva на 11.01.14, 20:51:

Най-важното е да си в дефицит и ще сваляш.

Друг е въпроса на 58 кг(или 65,така написано не е много ясно) какво ще им сваляш,при положение че не си някоя заблудена девойка,ами млад мъж на 21 години,ама както и да е.Освен ако целта ти не е физика на недохранен сомалиец,тогава си тръгнал в правилната посока.
Иначе съм съгласен с написаното относно храната,просто помисли над горните редове.

11.01.14
21:51

То хубаво, ама много малко бе. Егати мишите порции :D Блажено завиждам , ако могат да заситят някой.

защо ти е да сваляш като си 58 килограма, увеличи храната, тренирай и покачвай мускули, няма смисъл от релеф след като нямаш маса, на която да стои добре

Мнението беше редактирано от Владимир Димитров на 12.01.14 00:09.

Ами аз си тренирам 5-пъти седмично в къщи от скоро. Правя лицеви опори, кофички, кофички на пейка, набирания с различен хват и подхват, напади, клекове и повдигания на пръсти. Днес например ми беше ден за трицепс и правих 3х8-6 полу кофички на пейка, 3х8-6 едностранно разгъване с дъмбел зад глава и 3х8-6 трицепсови лицеви опори тип тригълник, после правих 3х20 коремни преси, 3х20 едно упражнение гледах го в нета за долна част е, сядам на стил захващам се за него и си придърпвам коленете към лицето, много напомпва и извивки в страни 2х20.

12.01.14
21:27

Една твоя тренировка трябва да е 15-20 минути макс. Обема на тренировката и факта,че тренираш с лично тегло някак си не ми се връзват с целта ти.

Ще дам пример с днешното ми меню
Закуска:3 цели яйца по панагюрси с настъргано върху тях 45 гр сирене, щипка сол за вкус и също две щипки червен пипер за вкус и заляти с една плочка около 22-23 гр разтопено краве масло , 1 филийка и половина типов хляб и 50 гр сушени боровинки.
Обяд:185 гр пилешка пържола от бут с кожата, две кюфтета на скара от чиста телешка кайма, 450 гр салата от домати подправена с ябълков оцет и около 25 гр зехтин, 1 филийка и половина типов хляб и 50 гр сушени боровинки.
Вечеря: Една питка кашкавал от 245 гр, 450 гр салата от домати подправена с малко ябълков оцет и 25 гр зехтин, 1 филийка типов хляб и 400 гр кисело мляко 4% масленост. Целта ми е чиста мускулна маса. Моля за вашите мнения. Благодаря ви предварително! :)

Мазнините ми се струват доста.. имаш 3 цели яйца, 25 гр краве масло, пилешки бут с кожа, 245гр кашкавал, някакво сирене сутринта, и 50гр зехтин. Не знам каква ти е целта, смятал ли си калории и разпределения на някакви макрота (условно), но.. на първо четене така ми се струва освен ако не си на ВМ-НВД :)

Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 11.04.14 08:34.

10.04.14
23:55

казано от Adriana Dacheva на 10.04.14, 23:13:

Мазнините ми се струват доста.. имаш 3 цели яйца, 25 гр краве масло, пилешки бут с кожа, 245гр кашкавал, някакво сирене сутринта, и 50гр зехтин. Не знам каква ти е целта, смятал ли си калории и разпределения на някакви макрота (условно), но.. на първо четене така ми се струва

ха ха

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1