Тренировка за гърди

Здравейте,имам въпрос относно тренировката за гърди , дали има значение и всъщност колко е препоръчително да се правят упражнения за покачване на мускулна маса , 2,3,4,5 според вас колко е най-оптималния вариант ? Понеже при мен от доста време се вижда застой точно в тази мускулна група. Благодаря Ви за времето !

11.01.14
23:43

От чисто бодибилдинг гледна точка, особено за начинаещи, според мен трябва да се правят преси само с дъмбели (от време на време лежанки с лост, но не доминиращи). Прави полулег с дъмбели 4 тежки серии, лег с дъмбели 4 тежки серии и флайс с дъмбели на горна или долна лежанка (редуваш) 3х6-8 (тежкият флайс много дава, но трябва да си изключително внимателен)

От 3 години тренирам , в момента тренировката ми за гърди е

1.Лежанка полу-лег - 3х10
2.Дъмбели полу-лег 3х10
3.Дъмбели лег 3х10
4.Обратен лег дъмбели 3х10
5.Кофички 3х10
Ако има пропуски или неточности съм отворен към критики : )

аз правя по 3 максимум 4 упражнения по 4 серии и съм доволен, например:
1.Полулег с дъмбели
2. Хоризонатален лег с дъмбели
3.Кофички с тежест
4. Пек дек
всичко м/у 6-10 повторения

12.01.14
01:10

казано от Мартин Кожухаров на 12.01.14, 00:03:

Ако има пропуски или неточности съм отворен към критики : )

По-скоро има излишъци.
Като брой упр. това е достатъчно:

1. Лежанка полулег
2. Дъмбели от лег
3. Кофички

Моята тренировка изглежда така:
Лег - 12,10,8,5, отказ;
Горен лег - 4х10;
Флайс - 4х12;
Кофички - 4х12;
Пуловър с дъмбел - 4х10;
И съм доволен от резултата.

Да , това ми е като цяло въпроса , как е по-добре , 3 упражнения или 5 примерно ? Защото докато при някои 5 вършат чудесна работа при други явно трябва да се намалят.

12.01.14
13:17

Броят на упражненията сам по себе си е маловажен.

12.01.14
13:47

Трябва да търсиш прогрес във всека тренировка и резултата нема да се забави.

12.01.14
14:53

казано от Мартин Кожухаров на 11.01.14, 23:35:

Здравейте,имам въпрос относно тренировката за гърди , дали има значение и всъщност колко е препоръчително да се правят упражнения за покачване на мускулна маса , 2,3,4,5 според вас колко е най-оптималния вариант ? Понеже при мен от доста време се вижда застой точно в тази мускулна група. Благодаря Ви за времето !

Защо вместо да правиш по 100 упражнения за гърди не пробваш да направиш примерно десет серии хубави кофи?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1