08.11.05
11:54
Видях, че много от залите в СОФИЯ са в училища. Тъй като 60% от училищата са стандартни в БГ, може ли да ми обясните каде точно са разположени, на каква квадратура са имат ли собствени бани,съблекални и тоалетни. Допълнителни изходи ли са избивани за да се влиза в тях, и т.н. Ще съм ви много задължен така че моля обяснявайте.
08.11.05
12:38
Надявам се осъзнаваш, че искаш страшно много информация с която никой не разполага.
аз съм посещавал фитенси в училища и няма два еднакви.. има някой, които използват подземието на някое у4илище и има избит нов вход, независим от на училището - нисък таван, прозорците са високо горе точно на нивото на земята са погледнати отвън. ходил съм в друг, който е на последния етаж на едно училище. там входа е през входа на училището, качваш се на последния етаж заедно с учениците и точно над някоя класна стая вдигаш и/или изпускаш железа.
това мога да кажа от мои наблюдения, дано съм полезен 8)
08.11.05
15:21
Благодаря на Fitibaldi.
Искам да правя зала, не съм софиянец и няма да съм конкурент на вашите зали :) :), ще се радвам да ми дадете повече информация.ако познавате някой собственик на такава зала щесъм много благодарен ако ви каже дали има плюсове (като изключим ниския наем :) ), в моя град няма зали по училищата и ми е малко сложно да добия реална представа каде се помещават и какво представляват. Имат ли бани и тоалетни или ползват тези на училището, има ли отделни съблекални и т.н.
Не мисля че е много информация която искам,предполагам ходите в такива зали. Просто ги опишете
08.11.05
22:05
Еми най- често се помещават в мазетата, тъй като там е най- удобно, а и могат да се изпускат големи тежести от високо на земята. Задължително имат отделни бани, съблекални и тоалетни от тези на училището. Плюсовете са доста- нисък наем, а и доста от учениците на училището ходят там, защото им е по- удобно. А и това, че е в училище значи, че мястото е оптимално определено за квартала, т.е да не е някъде в покрайнините. Разбира се има и доста минуси. Все пак ако си решил твърдо да правиш зала, трябва да знеш че това не е никак лесно начинание, а и задължително ще трябва да дойдеш до София, да обиколиш и да взаимстваш добри идеи от различните фитнеси( било те в училища или не).
:wink:
09.11.05
15:56
Предполагам, че ще дойда до София да разгледам някоя подобна зала. От доста време съм в бранша с фитнеса и съм наясно, какво ще ми трябва и колко ще ми струва,аси и много прав за оптималното разположение за квартала.
Ами не искам да казвам от каде съм, докато не започна реализацията на идеята си, но и сам ще се досетиш в кой голям град кварталните зали са малко, тъй като са съсредоточени в радиус от 1 километър ) :) :)