Какво смятате за тази комбинация от добавки

13.01.14
10:10

Въпроса ми мисля че се подразбира от името на темата - Удачна ли е тази комбинация според вас? Целите ми са насочени с леко намаляне на подкожните мазнини в долната част на корема с минимална загуба на мускулна маса, подкожните ми мазнини преценени на око са около 12-15%. Правя доста активно кардио , играя волейбол и фитнес тренировките ми са доста активни. В общи линии са ми останали мазнини на най-трудните за сваляне места и от половин година се опитвам да ги сваля , за това ми е нужен съвета ви , бюджета с които разполагам е около 100лв + - .
http://shop.bb-team.org/pure-nutrition-black-fire?sku=2181 Black Fire   - Термогенeн фетбърнър
http://shop.bb-team.org/scitec-carni-x?sku=1703   - Л-Карнитин
http://shop.bb-team.org/pure-nutrition-100-pure-glutamine?sku=1548   - Глутамин

Темата беше редактирана от ElMatador на 13.01.14 10:10.

Глутаминът е излишен в случая.
От една страна не е много ясно дали ще има полза от него, а от друга той е добавка с много по-нисък приоритет.

Карнитинът трябва да е 5-6 g дневно.
Ако не можеш да си позволиш подобен прием, по-добре остани само с термогенния продукт.

13.01.14
11:24

казано от Кольо Пияндето на 13.01.14, 10:16:

Глутаминът е излишен в случая.
От една страна не е много ясно дали ще има полза от него, а от друга той е добавка с много по-нисък приоритет.

Карнитинът трябва да е 5-6 g дневно.
Ако не можеш да си позволиш подобен прием, по-добре остани само с термогенния продукт.

Първо - благодаря за светкавичното мнение :).
Сега по темата : до колкото знам една от функциите на глутамина е превенция срещу загуба на мускулна маса , за това сметнах че ще ми е необходим. По принцип ми е ясно че без да изгубя малко мускулна маса няма да стане , но и от друга гледна точка дву-годишните  ми усилия в фитнеса точно започнаха да се отплащат, за това се опитвам да намаля загубите до минимум. Според теб какво трябва да взимам за тази цел - ВСАА? или нещо друго?

Личният ми опит с глутамин е спорен като ефективност при самостоятелен прием, а съм срещал и данни, че самостоятелната суплементация (само с него) не е особено ефективен подход. Ако ще търсиш минимални загуби на мускулна маса - да, ВСАА е несравнимо по-добра идея.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 13.01.14 12:11.

+ един глас за БЦАА :)

14.01.14
17:05

За тези пари заложи на комбинацията Ацетил Л-карнитин + БЦАА и възможно най-евтин източник на кофеин.

15.01.14
22:07

казано от Кольо Пияндето на 13.01.14, 12:08:

Личният ми опит с глутамин е спорен като ефективност при самостоятелен прием.

x2

колкото глутамин съм изпил и едно голямо нищо :)

16.01.14
23:31

Л-Карнитин на прах от ПикКо 50лв. половин кило, ще го пиеш сумати време, и ще можеш да го приемаш в дозите, които ти препоръчват. Иначе ако си купиш от магазин, идва прекалено скъпо!

17.01.14
09:57

казано от summertime на 16.01.14, 23:31:

Л-Карнитин на прах от ПикКо 50лв. половин кило, ще го пиеш сумати време, и ще можеш да го приемаш в дозите, които ти препоръчват. Иначе ако си купиш от магазин, идва прекалено скъпо!

Преди време си взех Ацетил Л-карнитина на бълк от половин килограм и да ти кажа това нещо няма свършване макар да го пия по 4-6 гр. на ден. Според мен по-добре да се бръкне малко повече за нещо по-добро и по-реномирано отколкото да взима стоки с не много ясен произход от складове на едро.

18.01.14
17:30

Явно си почитател на маркетинговите трикове и марките. Така че, като имаш излишни пари за даване, давай ги както намериш за добре. Само да те светна, че Ацетил Л-карнитина, задължително се пие със силен антиоксидант, така че цената отива още по-далеч! А от Л-карнитина на ПикКо не съм умрял все още, и какво значи с неясен произход? Ти знаеш ли какъв е произхода на продуктите на Бълк?

29.01.14
10:17

казано от summertime на 18.01.14, 17:30:

Явно си почитател на маркетинговите трикове и марките. Така че, като имаш излишни пари за даване, давай ги както намериш за добре. Само да те светна, че Ацетил Л-карнитина, задължително се пие със силен антиоксидант, така че цената отива още по-далеч! А от Л-карнитина на ПикКо не съм умрял все още, и какво значи с неясен произход? Ти знаеш ли какъв е произхода на продуктите на Бълк?

На какво съм почитател и за какво давам парите си е моя работа. В другата тема ти отговорих за АЛК и антиоксидантите, така че цената въобще не се променя. Л-Карнитин, който не е Карнипюр си е продукт с неясен произход. Не знам произхода на бълк, както и не знам произхода на храната в магазина, но резултатите с техни продукти винаги са били доста сполучливи. А ти доволен ли си от ПикКо и знаеш ли произхода на суровините им?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1