Какви източници на мазнини да предпочитам за НВД?

10.01.14
16:28

здравейте, извинявам се за тъпия въпрос, но не можах да намеря нищо конкретно из другите теми. Та въпроса ми е какъв да бъде избора на мазнини при вм-нвд? Запознат съм добре със съдържанията на храните , както и със здравословното хранене като цяло, но ми бяга това... Как трябва да разпределя ненаситени към наситени мастни киселини по време на тази диета ,защото във другите постове видях,че препоръчвате доста животински продукти, а те са само наситени и малко се обърках, понеже си мислех, че ненаситените трябва да предобладават.А също бих искал да попитам кое е по-добър избор при режим за изчистване : вм-нвд или въглехидратна ротация?
Благодаря предварително

10.01.14
18:03

За режима при всеки има различен ефект важното е да си в дефицит и вече твое предпочитание дали да преобладават мазнини или въглени... Ето някой източници на мазнини : Заквасена сметана , краве масло,ядки сурови /орехи,бадеми,лешници../ ,зехтин,авокадо,кашкавал..............

Мнението беше редактирано от Master Admin на 10.01.14 18:04.

казано от Master Admin на 10.01.14, 18:03:

Ето някой източници на мазнини : Заквасена сметана , краве масло,ядки сурови /орехи,бадеми,лешници../ ,зехтин,авокадо,кашкавал..............

+яйца, маслини, сусамов тахан, свинска мас, сланина, мазните риби и мазните меса са ЗА предпочитане, НО тъй като е мазнинна диета, трябва много да внимаваш с калориите, защото много лесно се прекалява с тях. Количеството може да не е голямо, но пък е калорично. Аз бях 4 месеца на ВМ-НВД и съм доволна от постигнатото, но видях, че с млечните изчиствам по-трудно, затова махнах сметаната и маслото (масло само при термична обработка)

Ядки ! Жълтъци ! Масло ! Риба ! Заквасена сметана ! Свински вратни пържоли ! Кашкавал !

13.01.14
11:41

Благодаря ви за отговорите. А също бих искал да попитам дали това примерно меню е подходящо с около 2200 ккал/ ден , тренирам 6 пъти седмично фитнес , понеделник четвъртък и събота правя интервални тренировки по около 25 минути , всеки ден тренирам корем и в неделя почивам, на 15 години съм около 80 кг с около 12% мазнини. Та ето го и менюто :
Закуска 1: 250 гр извара + 30 гр био хляб с трици
Закуска 2: 100 гр сурови фъстъци
Тренировка
Обяд : 100 гр бял ориз , 200 грама пилешко / свинско месо + салата без зехтин
Следобедна закуска : 125 гр извара + салата със зехтин
Вечеря : омлет от 5 яйца , 125 гр извара и салата
Тренировка за корем
На училище съм само първа смяна и нямам възможност да тренирам корема заедно със другите части на тялото в залата и затова го правя вкъщи вечер.
Благодаря предварително

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1