Като анаболите НО без странични ефекти!!!КОЛАСТРА!!!

05.10.06
23:06

ВИЖТЕ КАКВО НАМЕРИХ....
Атлетите и хората, които спортуват редовно, винаги търсят начини да подобрят постиженията си и да получат по-добри резултати. Според клиничните изследвания и свидетелствата на хора, които употребяват коластра, тя може би е най-въздействащата природна субстанция, открита до момента, която може да помогне на атлетите да постигнат мечтаните от тях резултати. Много боди-билдъри и фитнес експерти твърдят, че именно коластрата е най-ефективното средство за изграждане на здрави мускули, което някога са употребявали – при това без да прибягват към незаконните (и опасни) стероиди.
В “Железният мъж” (списание за сериозни бодибилдъри) Даниел Шон подчертава, че IGF-1 (инсулино-подобен фактор на растежа), открит в коластрата, има забележително по-добър анаболен ефект от всяко известно досега вещество, дори и стероидите.” IGF-1 е в състояние “сам по себе си да осъществява мускулен растеж”, пише Стив Шваде, редактор на списанието “Мускули и фитнес” в броя от м. май 1992г. “Кравешката коластра има по-висока концентрация на IGF-1 от човешката”, продължава той, “и неговата структура е почти идентична. Човешкият и кравешкия IGF-1 се различават само по 3 от 67-те аминокиселини, които изграждат веригите на IGF-1 молекулите. Заради тази еднаквост кравешкия IGF-1 е толкова ефикасен, колкото и човешкия.“
Последните изследвания показват, че коластрата намалява разпадането на протеините и стимулира транспортирането на глюкозата в мускулите. Това означава, че мускулите използват по-пълноценно горивото, с което разполагат. Когато става дума за метаболизма на мазнини, растежните фактори в коластрата правят възможно използването на енергия от мазнините, вместо от въглехидратите. Това не означава, че можете да ядете повече тлъстини, но определено означава, че тялото ви ще изгаря повече мазнини, вкл. натрупани от въглехидратите или протеините, с които се храните, и ще произвежда енергия по-ефективно. Според Шваде, “в крайна сметка растежните фактори в коластрата увеличават скоростта на протеиновия синтез и намаляват протеиновия катаболизъм (разграждането на белтъчините), което води до увеличаване на чистата мускулна маса, без съответното увеличаване на мастните натрупвания.”
Отново, Даниел Шон от “Железният мъж”: “Кратко и ясно, IGF-1 е алфата и омегата на анаболните пептидни фактори на растежа. От къде можете да го получите? Само от коластрата!”
Като човек, който тренира редовно, аз бях свидетел на удивителни подобрения, откакто започнах да вземам коластра. Мога да вдигам по-големи тежести по време на тренировки и прибавям допълнителни по-бързо от преди. Възстановявам се по-лесно след “серия” и мога по-бързо да се заема със следващото упражнение. Чувствам прилив на енергия, докато преди да започна да пия коластра усещах умора час или два след тренировка. И резултатите се подобряват – панталоните ми стават все по-широки, а блузите и саката – все по-тесни! И всичко това – без никакви големи промени в диетата ми.
Напоследък бяха проведени повече изследвания с атлети. През май 1996г. д-р Едмунд Бърк, пишейки за “Новости в науката за храненето”, съобщава за изследване, направено с участието на финландския олимпийски ски-отбор. “Атлетите тренираха изключително много и нивата на тяхната креатин-киназа се измерваха през седемдневен период. Креатин-киназата е изключително важен вътреклетъчен мускулен ензим. Ако се открие в кръвта, това е индикатор за клетъчно-мускулна повреда. Затова, когато след тренировка креатин-киназните нива в кръвта се увеличат, това е знак за значително мускулно травмиране и претрениране. В сравнение с членовете на отбора, пиещи плацебо, атлетите, които консумирали коластра, показали креатин-киназни нива в кръвта почти наполовината четири дни след силни тренировки.” В допълнение те казали, че чувстват по-малко умора и нямат мускулна треска, а тяхното представяне очевидно се подобрило.
В тази статия д-р Бърк разказва, че коластрата подобрява също издръжливостта на атлетите. Коластрата повишава асимилацията на храна през червата и по този начин засилва ефективността от увеличаване на въглехидратите и аминокиселините. Също така, растежните фактори в коластрата помагат да се “запечатат” язвите и гастритите, които намаляват усвояването на храната. И така това, което се случва, когато приемаме коластра е, че повечето от хранителните вещества от храната, която поглъщаме, могат да се оползотворят като енергия за тренировки, независимо дали те са за сърдечно-съдовата и сърдечно-съдовата система, или за изграждане на мускули. Ползите от коластрата са велика новина за онези от нас, които тренират редовно, но не виждат резултатите, които искат. Ще се видим във фитнеса!
Многото растежни фактори, открити в коластрата, спомагат за възстановяване на тъканите, увеличават метаболизма на тялото и възможността му да изгражда здрава мускулна тъкан, балансират нивата на глюкозата в кръвта и в мозъка, и даже възстановяват ДНК и РНК. Коластрата съдържа инсулиноподобен растежен фактор (IgF), който стимулира клетъчния растеж и възстановяване, трансформиращ растежен фактор (TgF) алфа и бета, който улеснява синтеза и възстановяването на РНК и ДНК и възстановяването на мускулната тъкан при атлетите; и епителен растежен фактор (EGF), който стимулира нормалния растеж на кожата и лигавиците на храносмилателната, дихателната и пикочо-половата системи.

NI

05.10.06
23:36

Склонен съм да повярвам,но пък и с моята оскъдна информация какво друго остава.Но ме интересува нека някой който е запознат повече,да каже дали се продава свободно и къде може да се открие коластрата?!

EM

06.10.06
10:53

това е типичният стил на писане във Флекс, Мускули и Фитнес, Айрън Мен и т.н. лъскави списания по света. Знаеш ли колко такива статии има за глутамина, креатина, ак и повечето добавки, дето като четеш и оставаш с впечатление че нищо друго не ти трябва.
коластрата е многократно обсъждана във форума, много хора са я пробвали, доколкото съм чел има ефект, но тук е много преувеличен.
нека някой от момчетата който е пробвал по продължително време да си каже мнениеето

06.10.06
20:39

Добре де но все пак има научна класификация на субстанциите с анаболен ефект(КОЯТО ТРЯБВА ДА Е ИЗВЪН ВСЯКАКВИ КОМЕРСИАЛНИ НАМЕРЕНИЯ)...ТАКА да приемем че на първо място са анаболните екзогенни стероди -ок Големият въпрос на този форум трябва да е кое на второ място т.е. с подобен МАКАР И НЕ ТОЛКОВА ДОБЪР  ефект но без странични ефекти.аАко почнем да разсъждаваме мисля че трябва да е в следната посока-Кой е най силния ХОРМОН с анаболен ефект-това е разстежния хормон-коя е най добрата природна субстанция която го стимулира -това е IGF-1 (инсулино-подобен фактор на растежа) КОЯТО Я ИМА САМО В КОЛАСТРАТА!!!!КАКВО ИМА ДА УСУКВАМЕ ,ДА ОТРИЧАМЕ, ДА СЕ СЪМНЯВАМЕ И НЕЗНАМ СИ ОЩЕ КАКВО...все пак щом тази коластра пази малките теленца от целия безкраен външен свят и им помага да растат -ето ви пример от зоологията който доказва силата на коластрата.

06.10.06
21:36

Сефте чувам за такова нещо. Според мен е прекалено хубаво, за да е истина. Такова нещо продава ли се свободно в търговската мрежа?

08.10.06
06:03

мисля че го има по аптеките но нека да видим аджеба този инсулино подобен фактор на разстежа какво точно представлява и как действа и тогава можем да си вземем коластра

08.10.06
10:52

[quote author=”Чорбар”]мисля че го има по аптеките но нека да видим аджеба този инсулино подобен фактор на разстежа какво точно представлява и как действа и тогава можем да си вземем коластра

коластра съм пил но сипана в гейнър. В Мега Мас 3000 я има и в Гейн Фаст 3100 също я има. На английски е Collostrum. Да ви кажа добре беше имайки предвид колко тежко тренирах тогава. Не я пиех само нея за да ви кажа обаче дали е така одбра, но има нещо вярно де

JI

08.10.06
11:05

какво представлява това нещо коластра ?

SE

11.10.06
19:37

каде може да се намери ?

14.10.06
16:17

Намерих продукти на различни фирми но не съм ги пробвал - “http://www.bgbazar.com/shops/product,5961”- тук 45 капсули са 21 лв, а тук - “http://catalog.bg/product.php?company=2059&id=2893” 120 капсули доколкото разбрах май са 83 лева.

30.10.06
14:56

http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=15512&highlight=%EA%EE%EB%E0%F1%F2%F0%E0 ето бряяяя
www.netrition.com тука има коластра на прах и хапове. аз си поръчах преди 1 седмица на прах.
п.п. Пил съм я на хапове, има ефект но определено трябва в по-големи количества да се взима.Много лесно качваш кила от нея обаче.

FI

01.11.06
13:48

[quote author=”Чорбар”]Кой е най силния ХОРМОН с анаболен ефект-това е разстежния хормон-

Грешка. Това е инсулина.

05.11.06
11:43

[quote author=”Чорбар”]Кой е най силния ХОРМОН с анаболен ефект-това е разстежния хормон-коя е най добрата природна субстанция която го стимулира -това е IGF-1 (инсулино-подобен фактор на растежа)

в това което написа няма НИЩО вярно. Вземи прочети още на тази тема преди да правиш такива безсмислени изказвания.

06.11.06
23:44

[quote author=“emergency_bg”]това е типичният стил на писане във Флекс, Мускули и Фитнес, Айрън Мен и т.н. лъскави списания по света. Знаеш ли колко такива статии има за глутамина, креатина, ак и повечето добавки, дето като четеш и оставаш с впечатление че нищо друго не ти трябва.
коластрата е многократно обсъждана във форума, много хора са я пробвали, доколкото съм чел има ефект, но тук е много преувеличен.
нека някой от момчетата който е пробвал по продължително време да си каже мнениеето

абсолютно подкрепям това мнение точно така си е ама точно :)

08.11.06
11:25

Коластрата не се продава свободно поне не и в лицензиранит аптеки. има я в други продукти не е в малко съдържание аз имам познат дето ми я доставя от 1 фирма на капсули ама почнах да я пия преди 2 дена и още не знам дали ще има ефект като получа някъв резултат ще пиша. Иначе тя е пълна с разни съставки които карат тъканите да растът и казват че имала мускулорастежен стимулант ще видим какво ще стане.

16.11.06
15:48

абе пичове аре някой който си е зел тука от софия да каже откъде я е купил тая коластра щото от тоя сайт дето shano го даде -http://www.bgbazar.com/shops/product,5961 тея нещо не ми донесоха поръчката,пък аз повече от такива сайтове няма да поръчвам щото те не си изпълняват уговорката и затова ако я някой я е намерил на пазара да пише..

09.01.14
15:21

Модерация: Непозволено съдържание! Моля, спазвайте правилата на форума!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 09.01.14 15:22.

11.01.14
22:08

Коластрата си е много добра добавка и това дори няма нужда да се коментира, ползите от нея са много !
Хубаво е някой да сподели мнения за различните марки, защото на пазара има не малко такива и не мисля, че всички ще са с еднакво качество. Под статия във сайта - http://www.bb-team.org/articles/2860_kolastra имаше интересни коментари и ще цитирам един:

Много е важно за коластрата в кои часове след отелването на кравата се взима. В първите 12 часа е най-голяма концентрацията на IGF фактори. Кравата произвежда 36 литра коластра, телето избозава между 12-16 литра, останалото не се ползва. Коластра не се продава по аптеки и т.н. затова, когато купувате коластра се поинтересувайте за произхода в кои часове е взета и къде е произведена. Аз ползвам, бих казал, една от най-добрите коластри от първите 12 часа и е произведена в Германия, под строгия контрол на Фрезениус институт и само от крави от Германия, Австрия и Швейцария, това също е много важен момент, 95% от коластрата идва от Нова Заландия и се взима най-рано след 24-я час. Уникална добавка за трениращи, за възстановяване, за мускулна маса, уникална профилакткиа, не се боледува, просто имунната система действа безотказно и адекватно.

Това е интересно за часовете в които се взима коластрата и не всяка фирма показва тази информация за продуктите си. Ако някой е разучавал кои са по качествените продукти нека сподели !

11.01.14
22:43

Мисля, че открих за коя марка е говорил човек, който цитирах и със сигурност става въпрос - “LR Health & Beauty Systems” в гугле ще намерите сайта. Тази фирма поне за България ако не се лъжа предлага продуктите си чрез мулти левъл маркетинг. Инак знам, че и много фирми за хранителни добавки които имат и коластра и NOW също предлагат, но въобще не знам кои са по хубави и кои по изгодно, а със сигурност няма как да са еднакви !

13.01.14
17:57

Някой друг, най- добре такъв, който я е ползвал, ща разкаже ли малко повече за тази Коластра? Как действа, има ли ефект, по колко и кога се пие и такива неща. Че се зачетох в Гугъл и там повечето от намерените теми бяха във форуми за майки, които дават Коластра на бебетата и малките си деца... което така не ми се връзва много с концепцията за бодибилдинг. :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1