19.11.13
17:30
Болят ме китките след натоварване.. като вдигна нещо над 5 килограма ме заболява ръката от китката до лакътя..мисля си че са пренатоварени от тренировките за бицепс и стоенето пред компютъра +4 часа на ден..как мислите колко дена почивка ще ми е нужна, да ги превързвам с нещо или някакви упражнения за китки ще ми свършат работа..?
За да спреш болката помага да натиснеш някоя стена веднага след серията. Докато посвикнеш ще те болят така ръцете - не качвай рязко тежестите.
19.11.13
19:56
Ти само бицепс ли тренираш ?
21.11.13
09:38
Правенето на едноставни еднотипни упражнения продължително време не води до нищо хубаво ;)
21.11.13
16:27
ами в момента тренирам само за ръце (бицепс, трицпес, рамо, без предмишницата) мисля обаче че е от тренировките за бицепс понеже правя бицепсово сгъване с дъмбели (20кг) и от там се натоварват доста китките, а знам че компютъра изморява ръцете затова споменах и работата на компютъра.. преди това правих гърди (лежанка+лицеви опори) с една дума все упражнения които натоварват китките..забравих да спомена, че и на “доктор” бях.. някакъв ортопед който не знае от какво ме болят ръцете.. изписа ми диклофенак + диклак.. те нали са обезболяващи поне болката би трябвало да изчезне, а тя вместо да изчезне се появи и лека, тъпа болка която се усеща постоянно и при натоварване се увеличава като стига до лактите
Мнението беше редактирано от Пешо Запалянкото на 21.11.13 16:30.
04.12.13
05:41
Най-вероятно възпалено сухожилие, ама как да си решиш проблема е голяма мистерия. Само с почивка надали ще стане или поне при мен не стана.
13.01.14
19:23
Тендовагинит , бурсит , възпале нерв , много са вариантите но най-вероятно е някое от първите 2. За най-сигурно отиди на ортопед-травматолог да ти обясни за какво иде реч.