Началото

Привет на всички.

Аз съм на 15 години и миналия понеделник започнах да тренирам фитнес редовно. Преди това съм ходил, но никога по - сериозно ( веднъж ходих за два месеца по 2 пъти в седмицата , но пък не се хранех и нямаше ефект ). Сега реших да започна наистина сериозно , като целта ми е по - красиво тяло , но и като цяло добра спортна форма .

Все още не съм си установил тренировъчна програма , като общо взето тренирам хаотично. :Д Въпреки , че пиша в раздела за хранене , бих бил благодарен ако получа съвет или директно ми кажете коя програма да изпълнявам.

За храненето - засега залагам на сандвичи с филе и кашкавал за закуска + чаша прясно мляко, в училище хапвам бургер/пица , нещо такова, за обяд - най - често пилешко с ориз , спагети или т.н. След тренировка ядки и кисело мляко , за вечеря пак пилешко или свинско месо и преди лягане отново мляко.

Тежа 68 килограма и съм висок 1.80. Искам да постигам ефект всеки ден и затова се обръщам към вас. :)

Пици, бургери и сандвичи за закуска не са добра опция, ако искаш максимален ефект и здравословно хранене. Само с тренировките няма да стане, да, виждам, че ходиш на училище, но повярвай ми - има много по-здравословни алтернативи на твоето хранене. Изчисли си един калориен баланс и гледай да приемаш калории, спрямо целите ти.

Точно затова беше постът ми , за да науча алтернативите на тези вредни храни. :)

Можеш да си носиш варени яйца в училище или друг вид приготвена храна, можеш да си вземеш едни сурови ядки от магазина - далеч по-добра алтернатива от пици и бургери. Дори е по-добре,ако държиш да ядеш нещо подобно, да си правиш у вас сандвича с пълнозърнест хляб, някакъв кашкавал или извара, краставичка.Всички тези колбаси, които продават пакетирани, са пълни с Е-та и всякакви други боклуци.
Също така гледай да имаш и  мазнини в менюто  - зехтин,ядки (сурови),авокадо,маслини, яйца, тахан

Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 13.01.14 22:11.

Aз зa училище си взимaм сaндвич ( 1 пълнозърнестa фрaнзелa,смес от извaрa,яйцa,по някогa месо,прясно зеле,домaт и кaртофи вaрени) получaвa се стрaхотно,може дa опитaш.:)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1