14.01.14
02:49
Здравейте!!!Казвам се Петър от София съм на 27 години 176 см и 118 килограма.Спрях с фитнеса преди няколко години тогава бях 92 кг.Реших отново да се върна в залата просто вече не мога да се издържам.Започнаха да ме болят колената и глезените,притеснявам се и за сърцето си.Целта ми е да върна предишното си тегло.Ще изполлзвам тази програма :
повдигане на щанга от лег - 3 серии по 10 повторения
избутване на дъмбели от полулег - 3 серии по 10 повторения
придърпване на вертикален скрипец - 3 серии 10 повторения
придърпване на хоризонтален скрипец - 3 серии 10 повторения
раменно разтваряне встрани - 3 серии по 10 повторения
трицепсово разгъване на скрипец - 3 серии по 10 повторения
бицепсово сгъване с щанга - 3 серии 10 повторения
бедрено разгъване - 3 серии по 15 повторения
бедрено сгъване - 3 серии по 15 повторения
повдигане на пръсти на калф машина - 3 серии по 15 повторения
кoремни преси - 3 серии по 20 повторения
повдигане на краката от лег - 3 серии по 20 повторения
Ще я правя 3 месеца но смятам да увелича повторенията на 12-14 с по-малки тежести.Ще добавя и кардио,но по-на татък.Първо мисля да вляза в хранителен режим и да сваля с диета около 4-5кг за месец преди да започна с всичко останало.Приемам всякакви съвети.
14.01.14
07:34
казано от Петър Петров на 14.01.14, 02:49:
Ще я правя 3 месеца но смятам да увелича повторенията на 12-14 с по-малки тежести.Ще добавя и кардио,но по-на татък.Първо мисля да вляза в хранителен режим и да сваля с диета около 4-5кг за месец преди да започна с всичко останало.Приемам всякакви съвети.
Здрасти!
Тази тренировъчна стратегия не е добра - както за целта ти, така и по принцип. С течение на времето увеличавай работните тежести и/ или добави една работна серия, но се придържай към 8-10 повторения в серия. Можеш да работиш ефективно и с по-малко от 8 повторения в серия.
Колкото до храненето - отдели временце за четене. НВД или РБД при разумен енергиен дефицит и значително увеличаване качеството на храната - това е за теб.
14.01.14
12:45
Благодаря за съвета.Ще прочета за храненето.