10.01.14
13:25
Винаги в такива моменти се сещам за Печена тиква на Елин Пелин. Вярно, не е целина, но идеята е същата :D
— Всъщност, ако има нещо, което най-много да обичам на света, то е печена тиква — почна да размишлява той, като вървеше с наведена глава по улицата. — Ям ги като прасе. Но да им не е пустото име такова! Тиква! Звучи някак просташко, дявол да го вземе! Глупешко, селяндурско нещо! Ще кажат: тоя и тоя яде тиква — махни го — човек без култура, простак, с една дума — свиня. Някога ще ида в село, само тикви да се отям! Далече от хората!
10.01.14
13:32
Напишеш ли кервиз (или керевиз? срещал съм го и по двата начина, не се наемам да кажа кой е верният... :) ), губиш всякакви шансове за кариера и респект в градО :D
Аааайде философския кръг “Мисъл” пак се развихри! :D Не знам за Елин Пелин,ама има един народен израз,който гласи,че някой хора са “на всяка манджа мерудия”.
Ето ви малко инфо и другия път не ми спамете дневника неподготвени. Ще се направя,че не съм ви чела. И ви давам постове на хора,които се занимават с готвене, така,че да ми казвате,че източника не е добронадежден!
http://www.uti.bg/show/videoDetail/id-205.html
https://bg-bg.facebook.com/bonappeti/posts/10150522305391348
P.S. Каквото пише в дневника, това пишеше в менюто. Като не ви харесва, ще ви дам телефона на ресторанта да се обадите и да им направите гневна забележка!
Мнението беше редактирано от Oceanborn на 10.01.14 15:31.
казано от slavko на 10.01.14, 15:38:
Ти си новата форумна жертва...enjoy:)
Абе то да пишеше нещо полезно от което да черпя инфо, а то само глупости, които нямат връзка с темата, :D:D
BTW, чувствам се поласкана (blush)
Мнението беше редактирано от Oceanborn на 10.01.14 15:46.
Добре де, Оушън, в съм цитирал професор ст.н.с. I степен, ти - Ути Бъчваров.
Айде да си поговорим за авторитети :D
10.01.14
15:56
казано от Oceanborn на 10.01.14, 15:27:
Ето ви малко инфо и другия път не ми спамете дневника неподготвени.
От информацията в двата линка аз разбрах, че говорим за едно и също растение в крайна сметка, но различните негови части имат различни наименования в кулинарията. В този смисъл хората се оказаха много добре подготвени. :)
При такива дискусии е хубаво участниците да уточняват гледната точка на мненията си. Науката често е много различна от това, което сме свикнали да възприемаме за правилно. Споменавал съм няколко пъти, че плодът на ягодата е орехче, та... да не давам още примери. :) Кулинарията е интересна и разнообразна материя, но не е наука.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 10.01.14 15:57.
казано от Петър на 10.01.14, 15:54:
Добре де, Оушън, в съм цитирал професор ст.н.с. I степен, ти - Ути Бъчваров.
Айде да си поговорим за авторитети :D
А трябваше, уважаеми! Простено ти е,че не си се сетил за Бате Ути :D. Все пак той е първият!
казано от Кольо Пияндето на 10.01.14, 15:56:
казано от Oceanborn на 10.01.14, 15:27:
Ето ви малко инфо и другия път не ми спамете дневника неподготвени.
От информацията в двата линка аз разбрах, че говорим за едно и също растение в крайна сметка, но различните негови части имат различни наименования в кулинарията. В този смисъл хората се оказаха много добре подготвени. :)
При такива дискусии е хубаво участниците да уточняват гледната точка на мненията си. Науката често е много различна от това, което сме свикнали да възприемаме за правилно. Споменавал съм няколко пъти, че плодът на ягодата е орехче, та... да не давам още примери. :) Кулинарията е интересна и разнообразна материя, но не е наука.
Много добре го каза, в този ред на мисли много правилно съм написала селъри,вместо целина,защото съм яла точно “оная другата част” на растението... А това,че тук някой хора са доста дребнави е въпрос на възпитание, не на гледна точка :)
казано от Валентина Солакова на 10.01.14, 13:20:
Интересен дневник,доста се доближава до мен и ще съм благодарна,ако пишеш по колко и какви добавки пиеш в съответните дни :)
Привет, благодаря! Всеки ден пия селен, цинк, омега 3, витамин С, витамин Д, магнезий. След тренировка магнезий задължително, приемам го вечер. Спорадично пия биотин. Забравих и Б-комплекс. Всичко е на NOW.
Днес имахме тренировка, всичко мина идеално, след нея злоупотребих с един бонбон Милка :). След нея бях на масаж, пих едно еспресо с мляко, а сега хапвам 2 чаени лъжици чия, докато се приготвим за вечеря - лаврак с крем от артишок и салата от пресен спанак.
Мнението беше редактирано от Oceanborn на 11.01.14 21:55.
11.01.2014
1/ Закуска: една филия ръжен хляб с овесени ядки и сьомга, 2 кафета с мляко и една чаша вода
2/ Обяд: Шкембе чорба, едно кюфте с половин домат и малко печена чушка
3/ Към 15 часа: агнешка супа, мляко с какао, билков чай, минерална вода
4/ Вечеря: 30 гр. сьомга, пресен спанак с чери домати и чесън на тиган в зехтин, едно парченце шоколад Линдт с уасаби
Днес много ми се спеше целия ден ( има причина за което ) и бях доста отпаднала. Като цяло нямах някакво желание за въглехидрати, въпреки това,че ми се спеше.
12.01.2013
Станах много късно и ми беше лошо. До момента ядох зеленчуци на тиган с прошуто и масло, пих 2 чаши вода и хапнах едно парче шоколад.
Вечеря: 1 филия немски ръжен хляб с овесени ядки, 30 грама масло, 80 гр сьомга, 8 маслини мамут, една лъжица горчица, 5 парченца сушен домат, малко сушен кокос, 3 чаши вода
Мнението беше редактирано от Oceanborn на 12.01.14 19:32.
Добро утро! Днес съм с една идея по-добре,но тренировката ще е чак в Петък като се възстановя. Оказа се,че съм се натровила с лекарство. Както и да е.
За закуска мисля да измъдря 2 яйца на очи в кокосово масло, малко прошуто, любимия домат, малко горчица.
П.С. Ммммммм,обичам кокосово маслоооооо
Вечерята беше броколи на пара с малко зехтин и горчица. Нищо особено. Като цяло не съм гладна изобщо, макар че ако постоя още малко будна ще опутоша нещо :)
Лека :0
Мнението беше редактирано от Oceanborn на 14.01.14 00:10.
14.01.2013
Почвам да се самообвинявам - храната ми е малко, дори ми стана лошо. Днес поради тази причина съм 61,6 кг, предимно предполагам вода и т.н.
Закуска: 2 яйца с прошуто и домати.
Обяд: бях навън и нямаше какво да измисля, хапнах половин чабата,запечена с домат, кашкавал, мед и горчица и маслини. Беше доста бейби чабата, затова се престраших. Изпих едно късо макиато и една минерална вода.
Вечеря: Свинска пържола с броколи
Мнението беше редактирано от Oceanborn на 14.01.14 22:55.
казано от Oceanborn на 10.01.14, 19:01:
казано от Валентина Солакова на 10.01.14, 13:20:
Интересен дневник,доста се доближава до мен и ще съм благодарна,ако пишеш по колко и какви добавки пиеш в съответните дни :)
Привет, благодаря! Всеки ден пия селен, цинк, омега 3, витамин С, витамин Д, магнезий. След тренировка магнезий задължително, приемам го вечер. Спорадично пия биотин. Забравих и Б-комплекс. Всичко е на NOW.
Благодаря :)
15.01.2014
1/Закуска: една филия ръжен хляб с малко патешко магре
2/ Обяд: телешко филе с домат
3/ Вечеря: 8 пилешки крилца
Вода: Около 2,5 литра + тренировка днес.
Ще има измерване на мазнините в Понеделник и тогава ще се види резултата от 1 месец режим + тренировки :)
Закуска: яйце и половина ( варено ), патешко магре ( около 50 гр ), 2-3 чери домата, една супена лъжица мус от артишок, едно еспресо с малко прясно мляко и една супена лъжица сурови счукани какаови зърна
Обяд: злоупотреба с Киндер буено
Вечеря: 2 пилешки пържоли
Ох, много ми се разпокъса храненето, така добре си бях тръгнала, но нямам проблем с килата, дори напротив. Идеята обаче е,чене искам да гладувам!!!
Мнението беше редактирано от Oceanborn на 17.01.14 13:23.
17.01.2013
Закуска: излязох доста бързо от вкъщи. Хапнах един банан, половин био блокче с ядки и боровинки и изпих едно кисело мляко с ягода на ХАРМОНИКА ( уж пише био ).
По-късно: едно лате макиато и половин пълнозърнест кроасан.
Обяд: Сьомга на тиган с един томат. Ужасно вкусно стана :)))
Вечеря: салата домати, краставици и печени чушки, малко “ордьовър” с кашкавал,шунка и картофи, телешко задушено с ориз и домашно картофено пюте, крем карамел
Злоупотребата днес беше с крем карамела и отчасти с ориза и картофите, но не е фатално. Имахме супер тренировка, чувствам се чудесно :)))
Мнението беше редактирано от Oceanborn на 18.01.14 00:26.
18.01.2014
Закуска: 100 гр. сьомга на тиган, половин домат, 1 варено яйце, еспресо с малко мляко, чаша вода, 2 маслини
Около 17: кисело мляко с бъз, плодово блокче с ядки и боровинки, 2 чаши вода
Вечеря: сьомга 100гр. с киноа и тиквички, 4 ролца суши със сьомга, авокадо, 3 чаши вода
Мнението беше редактирано от Oceanborn на 19.01.14 21:14.
19.01.2014
Закуска: еспресо с мляко, една шепа сурови лешници
Обяд: салата пресни марули, телешко филе, чери домати; телешки опашки на фурна
Вечеря: скариди, салата марули и домати,десерт: 1-2 блокчета шоколад
Днес имахме тренировка в 11.30, беше супер, но ако бях закусвала добре, щеше да е още по-супер :)
Мнението беше редактирано от Oceanborn на 20.01.14 10:34.
20.01.2014
1/Закуска-обяд: варено яйце, домати, суров домашен суджук, еспресо с мляко
2/ След тренировка: суроватъчен протеин, 15 солети
3/Вечеря: 100 гр лаврак на пара
Днес имахме измервания и ще засечем точно за 1 месец какви са постиженията :). Със сигурност има 2 кг надолу де :)
Мнението беше редактирано от Oceanborn на 21.01.14 09:35.
21.01.14
11:02
казано от Oceanborn на 21.01.14, 09:33:
20.01.2014
1/Закуска-обяд: варено яйце, домати, суров домашен суджук, еспресо с мляко
2/ След тренировка: суроватъчен протеин, 15 солети
3/Вечеря: 100 гр лаврак на пара
Днес имахме измервания и ще засечем точно за 1 месец какви са постиженията :). Със сигурност има 2 кг надолу де :)
Поздравления за - 2 кг. И добави закуската до чашата с кафе и четката за зъби сутрин (не я забравяй). :)
Днес нямам закуска, излязох рано. Около обяд изпих едно капучино, хапнах към 100 гр сурови лешници. След обяд 100 гр баница със зеле, а след около час половин ръжен сандвич с яйце и бекон. Вода почти не съм пила днес, много ми е натоварено. Храната ми е ужасна и много ме е яд.
Вечеря: огромна телешка пържола на тиган, малко салата.
Все пак, резултатите излязоха и се вижда,че има напредък надолу, но все още има какво да се желае :))))
Мнението беше редактирано от Oceanborn на 21.01.14 22:03.
21.01.14
17:06
Къде си направи измерванията?
казано от Adriana Dacheva на 21.01.14, 17:06:
Къде си направи измерванията?
Направи ми ги треньора ( KETLOT ) с калипер в залата :). Защо? Да дойда до JK да се замеря викаш? :D
21.01.14
21:57
Не, да дойда аз беше идеята хаха :) Хареса ми, че са те измерили по повече показатели, затова ми стана интересно къде :)
казано от Adriana Dacheva на 21.01.14, 21:57:
Не, да дойда аз беше идеята хаха :) Хареса ми, че са те измерили по повече показатели, затова ми стана интересно къде :)
Хахахха, пиши на KETLOT да те премери набързо :)
22.01.2014
1/Закуска-обяд: почти цяла пилешка маринована пържола и много малко салата. Ужасно ми се гади и установихме,че това се дължи на киселини. От утре започвам Нексиум на гладно всяка сутрин.
2/ По-късно: доядох малко от пържолата, хапнах една шепа лешници.
3/Вечеря: една купа пилешка супа, хапнах много малко от месото и малко сирене. Малко по-късно изпих една чаша бяло вино с около 100 грама грана падано ( сирене ).
Днес злоупотребих с една суха паста, просто като я видях и се сетих за детството :). Не мисля,че е проблем,но това че имам позиви за повръщане и не ми се яде ми става все по-голям проблем. Ще взема Нексиума утре и ще видя дали ще съм по-добре и как ще ми е апетита.
Днес се измерих и бях 61,20 кг. Като кила не съм мръднала,но не сме тренирали тези дни преди ските и малко ми е тегаво. Като цяло се чувствам отпаднала и това мисля се дължи на цикъла гадене и липса на апетит—-> лошо хранене——> недостатъчно енергия.
23.01.2014
Закуска: 2 яйца, малко сланина, половин телешка пържола, 1 домат,2 чаши вода. Всичко това около 13 часа. В момента нямам никакъв апетит,ще хапвам към 18.30, ако ми се дояде преди това за обяд щ си направя един домат с нещо...
Хапнах към 18.30 - огромна салата марули,рукола, козе сирене, круша, мед, за основно гъши дроб с ябълки. Супер ми е :)
Мнението беше редактирано от Oceanborn на 23.01.14 21:00.
24.01.2014
1/Закуска към 12: едно варено яйце, 80 гр сьомга котлет на тиган, 60 гр ръжен хляб с овесени ядки, 2 супени лъжици хумус, една чаедна лъжица пюре от артишок, 2 чаши прясно изцеден портокалов сок, еспресо с малко мляко. До обяд около 2-3 чаши вода.
2/ Обяд: Около 16.30 хапнах един боровинков мъфин с овесени ядки и изпих едно капучино ( имаше бита сметана, признавам :). Изпих и 500 мл вода.
3/ Вечеря: един домат, една печена чушка, една супена лъжица бит каймак, супа от морски дарове - октопод, калмари, скариди.
Липсват ми тренировките, а заради ските почваме на 12.02. Ще видя какво да измисля за спорт утре, или ще е домашна тренировка или някакво леко тичане в парка. За Неделя мислим ски на Боровец, но всичко зависи от времето и дали ще има ски :)
казано от Oceanborn на 24.01.14, 21:14:
1/Закуска към 12: едно варено яйце, 80 гр сьомга котлет на тиган, 60 гр ръжен хляб с овесени ядки, 2 супени лъжици хумус, една чаедна лъжица пюре от артишок, 2 чаши прясно изцеден портокалов сок, еспресо с малко мляко. До обяд около 2-3 чаши вода.
Хумуса на закуска не влияе добре на социалния живот. ;) :D
казано от Маргарита Манева на 24.01.14, 22:04:
казано от Oceanborn на 24.01.14, 21:14:
Хумуса на закуска не влияе добре на социалния живот. ;) :D
:D :D :D
Мнението беше редактирано от Oceanborn на 26.01.14 00:24.
25.01.2014
1.Закуска-обяд: салата рукола, марули, лук, много калмари, кафе с малко мляко, 2 бонбона ( мама имаше рожден ден ). Изпих към 1 литър вода. Към 16 часа изядох около 90 гр. торта гараш и изпих още половин литър вода.
2. Вечеря: Няколко вида зелени салати, около 80 гр сьомга с орехи, след това гъши дроб с круша и една супена лъжица сладко от череши. Изядох една филия хляб със стафиди и ядки. Изпила съм около 1 литър вода + 1 1/2 чаши бяло вино.
26.01.2014
Добро сутрешно ставане към 10. 30. Закуската беше към 12, че се мотках :)
Килограмите са леко нагоре, в момента са 62,но не можах да се пречистя от всичко сутринта, та тежкия товар в червата от вчерашното ядене е още в мен :)
1/Закуска: 35 гр. пълнозърнест хляб с елда и ядки, 15 гр. краве сирене Хармоника, половин голям розов домат полят със зехтин и сурови тиквени семки, един жълтък, една чаена лъжичка хумус, 20 гр. сьомга ( маринована ). Една чаша прясно изцеден портокалов сок, една чаша вода 400 мл, едно еспресо с една чаена лъжичка прясно мляко Хармоника.
Направих една тренировка около час, моя измислица. Не съм добра в упражненията, в смисъл,че не им знам имената и не знам как да ги подреждам, но се ръководя от това което правим в залата. Първоначално направих редуване на качване на стълби с упражнение за ръцете с 4 кг на всяка. Така 3 серии. После скачане на въже с друго упражнение за ръце, отново 3 серии. След това упражнения за корем, разделени на 4 - горна част, средна част, долна част и накрая целия корем, също 3 серии. След това хубав душ и се омазах с един стягащ крем, макар,че това с кремовете е пълна глупост....
2/Сега ще следва обяд ( около 16 часа ). Свинско месо на фурна с гуакамоле.
Мнението беше редактирано от Oceanborn на 26.01.14 15:37.
Използвам поста да прикача няколко снимки от храните които съм яла напоследък. Повечето не можах да изям изцяло, понякога оставаше храна...
Мнението беше редактирано от Oceanborn на 26.01.14 14:22.
27.01.2014
Пълен миш-маш. Ставане в 6.30,пътуване до Пловдив и после връщане.
Успях за закуся с половин филия ръжен хляб с малко сьомга, едно блокче с ядки и едно капучино. Пих и доста вода.
Обяд: гуакамоле, малко прошуто, едно парченце сирене, 3-4 резена домат, вода.
Спи ми се :(
Гадна вечеря: едно кюфте и малко готвено зеле. Беше гаднооооо но нямах избор :(
Мнението беше редактирано от Oceanborn на 27.01.14 20:51.
28.01.2014
Събудих се сравнително рано.
Закуска: бъркани яйца с чушка, половин домат и около 10 гр. краве сирене Хармоника. Вкусно :). И едно еспресо,разбира се!
Обяд: едно кюфте, хумус, малко люти чушки, орехи.
Вечеря: телешко филе на тиган с канела, суров спанак с чесън на тиган със зехтин и малко червено вино. Нещо нямах апетит...
Мнението беше редактирано от Oceanborn на 28.01.14 22:17.
29.01.2014
Днес за закуска малко разнообразие: биволско мляко, сурови тиквени семки, годжи бери, сушени боровинки, пчелен прашец, ленено семе и орехи. Нещо ми втръсна от месото и получавам доста запичане, днес ще направя клизма с кафе за прочистване,че се чувствам задръстена.
Обяд: 2 големи парчета бяла риба на фурна
Мнението беше редактирано от Oceanborn на 29.01.14 15:51.