03.06.07
16:21
казаха ми да ям 100 грама цаца преди фитнес .това ставало за протеин . та вярно ли е?
Цацата не е хранителна добавка, така че преместих темата ти в раздела за хранене.
Jorku
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 14.01.14 22:14.
:-) Цаца ама риба.Риба ама цаца.Все пак е риба ,а тя е богата на протеин.Гледай само да не я ядеш пържена,защото аз като чуя цаца винаги си я представям пържена.
че ако не е пържена, каква ще е? :ohh: на скара не става .....
уж съм на диета, ама вчера си хапнах една порция в созопол ....... ама без бира ....... кофти
04.06.07
08:00
Цацата уж съдържала едно от най-високите количества протеин при рибите, но освен пържена май няма друг сносен начин на приготовление. Така или иначе има по-добри източници, особено преди тренировка.
04.06.07
08:13
казано от Димитър Михайлов на 04.06.07, 08:00:
Цацата уж съдържала едно от най-високите количества протеин при рибите, но освен пържена май няма друг сносен начин на приготовление. Така или иначе има по-добри източници, особено преди тренировка.
По принцип има и друг начин за приготвяне, но пак става мазна и не влиза в гафата “фитнес диета”. Може да се приготви на фурна с доматен сос и дафинов лист. Става доста вкусно :P
Да на фурна с доматен сос е доста вкусна и едва ли ще е толкова мазна е верно слага се малко мазнина,но пък самата риба не е мазна.Верно има и по-удачни източници на протеин,ама на човека може баща му да е рибарин или от някъде да я взима без пари и за това да държи на нея толкова.Аз иначе един път седмично си позволявам една порция пържена цаца с една бира поне видимо не вреди кой знае колко един път седмично.
С риск да отнеса забележка, че дигам стара тема искам да споделя малко мнение и идея относно цацата:
И според мен цацата има високо съдържание на протеин, а и както всяка друга риба и аминокиселини. А относно начина за приготвяне за да се вписва в диетата я направете парена (слагате вода да кипне и поставяте цацата в нея, след като и побелеят очите изчаквате 1 мин и вадите), отцедете я добре. Става за ядене, но не ми харесва много, ако можете да си позволите в диетата, сложете 1 ч.л. зехтин и малко лук- така става превъзходна.
Аз намирам цаца на 1-2лв. кг и замествам свинското в 2 от храненията си (не стигат финансите)
14.01.14
21:38
По латинското и английското име на цацата търсиш информация в големите бази данни и сравняваш с тези числа. Това направи ли го?
14.01.14
21:25
Здрaвейте,вярнa ли е тaзи информaция зa цaцaтa ?
за 100 г:
Б: 17.3 г
М: 5.6 г
В: 0
121 kcal
Мерси предвaрително :)