Протеин на прах?

07.11.05
22:27

Имам един въпрос.Само че преди това малко информация за мен.Значи,момиче съм,на 17 години,тренирам за качване на маса.Висока съм 173см,тежа 52-53кг и идеята ми е да стана поне 56.Само че тук идва проблемът.Започнах да тренирам през март,прекъснах през юли и септември ходих пак.Сега обаче е абсурд да ходя,защото съм адски заета през седмицата и гледам поне в неделите да тренирам.Естествено това ми се отрази и сега и малкото,което бях качила,почти изчезна.
Малко да кажа и за храната - до юли,включително,имах в менюто си пилешка пържола от гърди,но майка ми реши,че е финансово по-изгодно да готви пиле с ориз/картофи,вместо всеки ден да си купувам пържоли,така че това отпадна.Сега покрай птичия грип баща ми забрани да се купува изобщо пилешко месо и ям свинско,но ефектът е нулев.Риба не купуваме почти и затова като премине птичия грип,ще започна пак да ям пиле,но не на пържоли.
Сега въпроса - мислите ли,че ако ям единия ден бутче,другия - гърди и т.н. + ориз ще остигна нещо?
Или да не се заблуждавам и да започна да взимам протеин,защото явно с храната няма да имам успех?
И ако може да ми препоръчате протеин,ще съм ви много признателна(впрочем,той е натурален продукт,нали?).

08.11.05
00:40

:shock: За първи път виждам(момиче) което да иска да качи килограми!!!
Ами чесно казано аз не виждам смисъл от тези 2-3кг. яш си каквото ти харесва и така, дай още малко инфо, защо толкова искаш да качиш маса? :wink:

08.11.05
01:03

[quote author=“MyBODY”]:shock: За първи път виждам(момиче) което да иска да качи килограми!!!

Става въпрос все пак за качване на мускули, не на мазнини, а това ще я направи да изглежда по - слаба и стегната, така че не виждам какво те учудва ;).

wazzup, не мисля, че имаш нужда от протеини. Храната, коята ядеш като състав е подходяща, но важно е и количеството. Може би ядеш много малко, затова нямаш резултати. Освен месо и ориз (картофи) обърни внимание и на млечните продукти - сирене, извара. Не си споменала в менюто си и яйцата, които са почти чист протеин, яж и от тях. Не си казала и колко пъти на ден се храниш, но така, както го описваш, като че не е много често! На сайта има таблица и формули  как се смятат калориите и състава на храната, ако не си чела, прочети го.
А и тези тренировки само в неделя не мисля, че допринасят много за целите ти. Намери време за още една тренировка в средата на седмицата, за да се получи оптимален ефект.

08.11.05
10:21

Да наистина е хубаво да включиш яйца,извара и други млечни продукти.
Но това, което казваш наистина е странно.
Момиче, което иска да качва мускули!
Повечето момичета като си помислят за качване на маса и си мислят как ще станат като културистки.

08.11.05
19:59

Първо МНОГО благодаря за отговорите!Сигурно наистина изглежда странно,че искам да кача маса,но,повярвайте ми,има нужда!И е вайно да са мускули,а не мазнини,защото от 3-4 години се тъпча съзнателно с всякакви боклуци и трупам мазнини само по определени места(корема и ханша).Затова просто ми трябват мускули,но проблемът е,че ги трупам адски бавно,а после много бързо ги губя :cry: .За менюто ще ви кажа какво ям горе-долу на ден(само да спомена,че в 11:30 излизам за училище и затова практически нямам обяд).Ето какво ям:
8-8:30ч. - Мюсли с мляко(1 купичка)
11:30ч. - 1-2 банана
14ч. - Пица на парче :(
15:30ч. - Сандвич или нещо от сорта
17ч. - Кисело мляко 400г
19:30-20ч. - Въпросното пиле с ориз/картофи + 1 варено яйце.
Знам,че храната ми е малко,но няма кога да ям.Просто училището ми заема много голяма част от деня.Затова си мислех да си наваксвам протеините с протеин на прах,но вие явно не сте много очаровани от идеята :( .Ако някой има алтернативно решение,може да сподели,ще съм благодарна!

08.11.05
20:08

В дамската ти чанта няма ли място за 1 купа овесени ядки или нещо подобно?:”) Това в кръга на шегата. Впрочем нали се сещаш, че ако не тренираш няма как да качиш мускули, каквото и да ядеш? От това следва, че ако сложиш няколко килограма отгоре те няма да са мускули.

08.11.05
20:14

Знам,че трябват и тренировки,но наистина редовно(понеделник,сряда и петък) ще мога да ходя чак през февруари :( .Та затова си мислех да взимам протеин...Но май няма да помогне :roll:

08.11.05
20:38

http://www.bb-team.org/women/000618.php

Идея какво може да правиш вкъщи. Мисля, че е хубава подготовка за февруари:”) Пък и ако имаш желание упражненията дори и в домашни условия няма да са безрезултатни. Успех :”)

09.11.05
00:57

Ами аз съм пък с малко по различно мнение, мисля си  че спокоино можеш да пробваш с протеина. Все пак по 20-30 гр. на ден няма да ти излиза кои знае колко скъпо. При плодовете не е лошо  1-2 яица да вкараш...  За овесени ядки определено няма да имаш място в чантата ама може да правиш като мен :) 500 мл прясно мляко в едно пластмасово шише слагаш протеинчето  и джуркаш... примерно към 13-14ч  и тая пица на парче направо я разкараи само ти грози диетата и вместо да даваш там 1лв за нея можеш спокоино да си земеш една консерва риба тон от 1.20 и със сандвича да я унищожиш :) или пък ако ти е минал страхът към птичия грип сандвича може спокоино да го направиш като моите любими сандвичи - 2 пилешки пържолки с 1 филиика хляб бонус в средата хаха (или обратното беше  :lol:  ) домат, краставица 6000 марки текнаха ми лигите  аее..... :lol:

09.11.05
08:27

x_3_mar, все пак става въпрос за момиче и аз лично не мога да си представя как в голямото междучасие мацката си отваря консерва с риба тон :”) Иначе като замисъл не е зле;] Пък и какво му е лошото на парче пица? Все пак тя иска качи няколко кг. и малко въглехидрати не са излишни;]

09.11.05
10:07

[quote author=“AbSs”]В дамската ти чанта няма ли място за 1 купа овесени ядки или нещо подобно?:”) Това в кръга на шегата. Впрочем нали се сещаш, че ако не тренираш няма как да качиш мускули, каквото и да ядеш? От това следва, че ако сложиш няколко килограма отгоре те няма да са мускули.

Еее утепа рибата.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1