20.08.08
15:24
Здравейте,
от 15 дена спрях с тренировките. В момента съм на почивка и имам страхотни проблеми със ставите. Всяка сутрин се събуждам с болки в раменната, лакетната и глезенната области. Болките са наистина силни и ми трябва време за да се раздвижа. Особенно силни са болките в лактите и глезените.
Дайте съвет за някакви истински възтановяващи добавки.
Благодаря.
Може да е причината в тренировката ти. Чисто ли правиш движението и в цялата му амплитуда? С какви тежести тренираш?
20.08.08
18:14
Хм... Твърде много стави наведнъж ве човек... Или тренираш ужасяващо, или... Защо не идеш на лекар? Аз от години се старая да бутам сравнително големи кила, повече от две стави наведнъж не са ме болели, като в това число включвам лява и дясна става като отделни стави, ти тук говориш че само колената ти са здрави... Засега...
Ще ходиш ли на море?
21.08.08
08:38
казано от Иво Радев на 20.08.08, 15:24:
Здравейте,
от 15 дена спрях с тренировките. В момента съм на почивка и имам страхотни проблеми със ставите. Всяка сутрин се събуждам с болки в раменната, лакетната и глезенната области. Болките са наистина силни и ми трябва време за да се раздвижа. Особенно силни са болките в лактите и глезените.
Благодаря.
Глюкозамина е за тази работа
http://www.bodybuilding.com/store/opt/csa.html
казано от FZKTWGS на 21.08.08, 08:38:
Здравейте,
Благодаря.Глюкозамина е за тази работа
http://www.bodybuilding.com/store/opt/csa.html
Купил съм си глюкозамин на SOLGAR. Взимам по 2 таблетки дневно. Болките продължават. В момента съм на море.
Колкото до тренировките - да интензивни са.
21.08.08
09:25
казано от Иво Радев на 21.08.08, 09:17:
казано от FZKTWGS на 21.08.08, 08:38:
Здравейте,
Благодаря.Глюкозамина е за тази работа
http://www.bodybuilding.com/store/opt/csa.htmlКупил съм си глюкозамин на SOLGAR. Взимам по 2 таблетки дневно. Болките продължават. В момента съм на море.
Колкото до тренировките - да интензивни са.
Колко време го пиеш ? За да имаш ефект от него трябва да го пиеш най-малко 1-3 месеца !Колко мг е ?
Glucozamine - 1245 mg
Provided by Vegetable Glucozamine Hidrochloride - 1500 mg
Chondrotin Sulfate - 1200 mg
MSM - 700 mg
Започнах да го пия преди 20-на дни. Понеже не усещах никакъв ефект не го пия от 1 седмица. Пише, че дозата е 2 таблетки, но не мога да разбера 1 доза дневно ли или по 1 доза на всяко хранене.
Аз вземам 2 таблетки дневно и не усещам никакъв ефект и за това го спрях.
21.08.08
12:10
казано от Иво Радев на 21.08.08, 09:44:
Започнах да го пия преди 20-на дни. Понеже не усещах никакъв ефект не го пия от 1 седмица.
Аз вземам 2 таблетки дневно и не усещам никакъв ефект и за това го спрях.
Малко време си го пил !
21.08.08
14:06
Пичага,
Глюкозаминът е хранителна добавка.
Не че нещо, ама лечебният му ефект върху ставите е горе долу подобен на това ако някой има разкъсани черва да пие протеин за да се оправи.
Да, той гради ставите.
Но въпреки това не ги лекува, не лекува и болката.
Останалото са фармацевтични митове и маркетинг.
21.08.08
14:21
казано от D3BEP на 21.08.08, 14:06:
Пичага,
Глюкозаминът е хранителна добавка.Не че нещо, ама лечебният му ефект върху ставите е горе долу подобен на това ако някой има разкъсани черва да пие протеин за да се оправи.
Да, той гради ставите.
Но въпреки това не ги лекува, не лекува и болката.
Останалото са фармацевтични митове и маркетинг.
Ти нали знаеш баналната думичка в нашия спорт , че всичко е индивидуално !
Лично на мен е помагал и то доста дори и на болката :)
Стефчо , прочети тази статия тук :
http://www.bb-team.org/articles/881/
И това тук също го прочети
КАКВО Е ГЛЮКОЗАМИН?
Глюкозамин е аминозахарид, който нормално се синтезира в организма от глюкоза. Представлява комбинация от глюкоза и аминокиселината глутамин. Основното действие на глюкозамина е да поддържа ставите и съединителната тъкан здрави, както и да оказва противовъзпалително и болкоуспокояващо действие. Глюкозамин се съдържа в големи концентрации в тъканите на здравите хора.
Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 21.08.08 14:27.
21.08.08
15:42
да,но пише,че не действа при орална форма на прием...
Колеги, не превръщайте темата за глюкозамина в излишна полемика.
Въпроса ми е как да спра болките в ставите ми - ако трябва с хранителни добавки или с лекарства. Но това трябва да спре.
Очаквам компетентни съвети от хора имали същия проблем и са го преодоляли.
Благодаря.
21.08.08
16:18
Щом искаш статии, ето.
http://www.fortex.bg/content/e14/e88/e121/index_BG.html
Ти направи един артрит, пък лекувай с глюкозамин. Както казах глюкозаминът е градивен елемент на ставите, както протеинът на мускулите.
Превеждам.
Макар че на етикета пише друго, ГЛЮКОЗАМИНЪТ НЕ ЛЕКУВА!
ТОЙ ОСЪЩЕСТВЯВА ПРОФИЛАКТИКА.
Нема да е вреден за ставите, но няма и да излекува болката, нито травмата.
Имал си травма, зарастнала, спряло да те боли, ок.
Иво,
За съжаление това което казвам на колегата със сложният ник важи за повечето лекарства. Изключая някои хормони и полуоперативни интервенции, почти нищо друго не лекува ставите.
За болките вземай фелоран на хапчета или ибупрофен.
Използвай някои от кремовете.
И... понеже сега е лято, ако ходиш на почивка, избери юга.
И си направи едни кални бани.
Не работи на 100%, но поне на 90….
Ще останеш учуден от резултта, и при това резултатът е траен.
Привет Иво!
Имам подобен проблем и бих се радвал ако споделиш впечатления кое ти помогна и кое не? :)
Засега съм се ориентирал основно към глюкозамин на НАУ.Поздрави!
казано от tra^la^la на 28.12.08, 20:32:
Привет Иво!
Имам подобен проблем и бих се радвал ако споделиш впечатления кое ти помогна и кое не? :)
Вземи си Глюкозамина + отделно MSM пак на NOW.
казано от Стоянчо на 28.12.08, 21:09:
Animal Flex нищо не може да го бие. Цената за доза също е супер. Няма смисъл от друго. ;-)
казано от exstasy на 28.12.08, 22:31:
казано от Стоянчо на 28.12.08, 21:09:
Animal Flex нищо не може да го бие. Цената за доза също е супер. Няма смисъл от друго. ;-)
Въпросната комбинация ме е възстановявала. Значи смисъл може да се намери.
казано от Стоянчо на 28.12.08, 22:47:
Айде виж какво има в Animal Flex и ела пак да си говорим. :)
29.12.08
11:49
казано от exstasy на 28.12.08, 22:31:
Аз също го ползвах и съм много доволен!... Но отделно и високи дози вит.Е, вит.С. В моя случай ходих и да ми наместят и рамото, но в твоя понеже те болят всички стави с изключение на краката (сигурно не ги тренираш,а?), явно става въпрос за някакво претрениране и общ недостиг на нещо за ставите. Може да са съставки за въстановяване на износените хрущяли, сухожилия или синувиалната течност... Флекса ще попълни евентуалните липси. Не казвам, че няма и други добри продукти, аз него съм пробвал, за него говоря.
Иначе, отделно си ползвай обезболяващ крем - Мобилат, Дийп Рилийф... Аз след всяка тренировка си слагам лед на лактите като преди това съм ги намазал с Мобилат.
Всъщност... След толкова време какво е положението?
Мнението беше редактирано от nikolabull на 29.12.08 11:51.
казано от exstasy на 28.12.08, 22:54:
казано от Стоянчо на 28.12.08, 22:47:
Айде виж какво има в Animal Flex и ела пак да си говорим. :)
Аз не споря, че формулата му е добра. Казвам, че “класическата” формула помага!!! Иначе съм запознат със съдържанието му ;) Също така съм споделил собствения си опит, кое НА МЕН е помогнало! Аз не съм пил Флекс-а и нищо не мога да кажа.
казано от Стоянчо на 29.12.08, 12:39:
Казвам, че “класическата” формула помага!!! Иначе съм запознат със съдържанието му ;) Също така съм споделил собствения си опит, кое НА МЕН е помогнало! Аз не съм пил Флекс-а и нищо не мога да кажа.
Е, то класическата формула си я има и в Анимал-а. Обаче, има и доста други работи освен нея. И всичко това е на цената на която другите производители дават само Glucozamine и Chondroitin. Та не виждам логична причина да се избере каквото и да е пред Пак-а.:)
П.с. От двойните цитати се претоварва поста.
П.с. 2 @nikolaBULL, мен си цитирал, ама не мога да разбера мен ли питаш нещо?
Мнението беше редактирано от exstasy на 30.12.08 11:34.
казано от tra^la^la на 28.12.08, 20:32:
Привет Иво!
Всички до момента ти дават най-правилния съвет, а именно Animal Flex. Той всъщност оправи и моето положение. Ползвай него и ще разбереш, че си заслужава.
казано от Иво Радев на 29.12.08, 16:35:
Всички до момента ти дават най-правилния съвет, а именно Animal Flex. Той всъщност оправи и моето положение. Ползвай него и ще разбереш, че си заслужава.
Мерси много!Такова мнение чаках,ще пробвам флекс-а. :)
30.12.08
09:19
Animal Flex определено действа добре, препоръчвам ти го и аз от личен опит, но понеже виждам че основно се коментират Глюкозамин и Хондроитин плюс МСМ, което си е класика, в един момент реших да търся нещо друго с подобно действие и така открих Cissus Quadrangularis, плюс е че освен действието върху ставите, има ефект и върху кортизола като го намалява, анти-катаболно действие и обезболяващо също, изпих една опаковка на USPlabs и съм повече от доволен, има и на PrimaForce ако решиш да пробваш по-натам.
Мерси за съвета :)
Наистина се колебаех между глюкозамин+мсм или анимал флекс,но ето и второ мнение за флекс-а,наистина него мятам. :)
И аз днес си го поръчах Animal Flex-a, ще споделя впечатления, ако някой се интересува.
казано от Boby_ на 30.12.08, 11:43:
И аз днес си го поръчах Animal Flex-a, ще споделя впечатления, ако някой се интересува.
Естествено, всичко споделено е само в плюс за форума.
Понеже и аз имам мноооого проблеми със ставите и се заинтересувах от този флекс... http://www.a1supplements.com/Animal-Flex-44-Packs-p-2881.html за това нещо ли става въпрос?
Мнението беше редактирано от Allegra на 30.12.08 16:21.
казано от Allegra на 30.12.08, 16:19:
Понеже и аз имам мноооого проблеми със ставите и се заинтересувах от този флекс... http://www.a1supplements.com/Animal-Flex-44-Packs-p-2881.html за това нещо ли става въпрос?
да.
Друго въпрос относно флекс-а. една опаковка достатъчна ли е, в момента го има в опаковка от 51 пака. това стига ли за да има положителен ефект или е добре да се изпие още една, което стажа 3 месеца и половина? целта е да се извлече максимума от добавкита.
казано от grafa на 31.07.09, 15:40:
Друго въпрос относно флекс-а. една опаковка достатъчна ли е, в момента го има в опаковка от 51 пака. това стига ли за да има положителен ефект или е добре да се изпие още една, което стажа 3 месеца и половина? целта е да се извлече максимума от добавкита.
със всички ,които съм разговарял досега ,са ми казвали че докато вземат flex нямат никакви проблеми или евентуално ако са имали някакви минимални са изчезвали и после след спирането му отново се проявяват ,аз не виждам много голям смисъл от него за парите си,освен ако не се взима почти постоянно...
11.11.09
14:47
Видях всичко което сте писали, мога да кажа само че сухожилията ви не са били готови да поемат натоварването на което сте подложили мускулите си, поради това настъпват частични разкъсвания на малки сухожилни влакънца, което води до натрупване на калций и други вещества, които не успяват да се резорбират(поемат обратно от организма), това води до улпътняване на мястото и до силна бих казал отвратителна болка, особенно при вдигане на тежест натоварваща съответното сухожилие, аз лично съм имал такава болка преди доста време и ми е коствало почти 2 години докато се оттърва. Но преди това не знаех какво да правя и беше доста отдавна, в момента има много процедури които могат да се прилагат с цел по добро хранене и на по добро отчистване на сухожилието от съответните натрупани в него вещества, дали те ще са калцият върху вече скъсани влакънца или там където се захваща чрез хрущялоподобната си част за коста, или пък токсични вещества отделящи се от самите клетки във и в близост до сухожилието, методите са директно използване на познати методи в медицината. Това обаче исключва донякъде нашумелите хранителни добавки, защото да глътнеш едно нищо, не можеш да разчиташ че то ще достигне в достатъчна концентрация(при положение че дори не се знае дали има някаква концентрация в кръвта на тази добавка, да не говорим че е доказано че 70% от тях са вредни за човека) и на това отгоре при вече разкъсани влакънца от тежеста която е била поета, става безмисленно по нататъшното третиране с “хранещи” сухожилията или хрущялите “невероятни” хапчета. Аз съм сигурен че много от вас са употребявали подобни и мога да ви кажа че и от свои опит, че представляват едно голямо “глътни нищо”. Нормалното поемане на разнообразна храна е много по ценно от тези добавки и много по подпомагащо. При подобна болка естественно трябва да е сигурно за какво става въпрос, затова е по добре да бъдете прегледани от лекар, които е компетентен по тези въпроси и би могъл да ви обърне внимание, защото може всеки случаи да бъде различен, при един болката може да е от сухожилие, при друг от мускула, при трети от ставата, при четвърти може да има проблеми които въобще не са били подозирани и т.н. А щом знаем проблема, вече решението е лесно. Аз лично мога да препоръчам Доцент Кастелов, които работи в Окръжна болница в София и е ортопед-травматолог с много голям опит в най-различни заболявания и проблеми свързани със ставите и болката около тях, приема всяка сряда в кабинета на болницата след 14.00, според мен си заслужава, защото поне човек може да придобие сигурност и да знае какво му е, а не просто да пие някакви си неща, които някои си му ги е написал и да не прави това което трябва. На мен лично 2 години ми спряха сериозно всякакви тренировки и ако имаше кои да ми каже какво да правя може би щяха да се съкратят на 2 месеца.
15.01.14
19:15
Защо ми прави впечатление,че всеки лекар казва - посетете лекар ! Там в еди кой си кабинет ще ви кажат за какво става дума ?
Автора на предходния пост казва,че ако знаел какво да прави,щял да съкрати времето за реанимация от 2 години на два месеца.
А защо просто не каже какво точно е правел,след посещението си при доктора в Общинска болница ?
Такива постове най ги мразя.Много написа но нищо не каза - идете вика на лекар ! Това ми вика и баба ми !
Ако ми беше до лекар,щях направо да отида без да пиша във форума.