яйца на"очи"-без мазнина

08.11.05
20:13

Тези яйца на “очи” са много вкусни и без капка мазнина.В малка ,дълбока тенджера или кастронче слагам 2 чаени чаши вода да заври тогава пускаме 2-3 яйца цели /естествено без черупките/ да не се спука жълтъка като се забулят т.е. белтъкът побелее напълно,а жълтъкът е лекичко рохкав се вадят с решетеста лъжица върху кисело мляко или натрошено сирене,а може и направо в чиния.Отгоре за кеф може да им ръснеш малко червено пиперче и шарена солчица /чубричка/ БОН АПЕТИ

08.11.05
20:29

:D ти да не си Ути Бъчваров бре! Просто гениално.

08.11.05
20:41

е не майка ми ми го каэа/ тя ги прави така пак с утито сме си пили кафето :D :D :D

08.11.05
20:52

thegame браво бе много готина рецепта.още утре ше пробвам :wink:

08.11.05
20:59

Това си е варено яйце, но по-лошо на вкус :”)

08.11.05
22:03

пичове-това са яйца по панагюрски :wink:

20.03.06
18:19

верно са по панагюрски  :D можете да добавите и малко чесън, става яко само гледайте да не е преди да излизата :D

M_

02.04.06
11:24

Хах :) дам това са си яйица по панагюрски и общоприетата рецепта гласи, че след като ги извадим от тенджерата с водата с решетеста лъжица ги слагаме в дълбока чиния с кисело мляко на дъното,поръсваме ги с червен пипер и острани бучица сиренце :)

11.09.06
22:55

аз обичан да им слагам и кротончета (пържени трохички  и на края като ги сваля от огъня слагам малко червен пепер
и ги поливаш с една две лъжици върху млякото
вкусно но вредно
знам

CR

12.09.06
01:24

ти я си гледай нвд-то и не давай такива идеи на хората!
без крутон4етата са перфектни яйцата

16.09.06
00:03

слушам
яица без мазнина
няма само да спамя хубавата тема
:) :lol:

ама да си знаете че става супер

какъв кулинарен блясък(аромат и вкус) се получава с тази малка магиика на цялото произведенеие на изкуството
че като видя ядстието без това  си изглежда “измито” и непълно, нещо си му липсва,
но се яде и е полезно

CR

16.09.06
11:57

в 4аена лъжи4ка масло няма лошо да се сготвят
кофти са крутон4етата?
абе как се пише крОтони или крУтони?

FI

16.09.06
12:01

Крутони се пише - това е хляба нарязан на малки парчета.

Кротон е едно растение. :D

CR

16.09.06
12:28

ааа, мерси мн, питам за хляба, 4е по принцип съм маниак на тема правопис
тва, 4е като пиша във форума тук таме скип-вам по някоя запетая, то е щото ме мързи

а кво е тва растение крОтон?

07.10.07
16:43

тези яица се наричат къпани :))

16.11.07
12:32

Тиган TEFAL.
Може и без вода. 50 кинта е тигана.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1