15.01.14
20:24
На 15 години съм, 59 кг и съм висока 172-3 см .Искам да отслабна и да се оформя . Главният ми проблем е храненето . В това отношение съм много капризна, ям много малко неща и също така обичам да си похапвам пържени картофи и печени филии. Опитвам се малко по малко да намалявам вредните храни, но не е толкова лесно. Търсих на много места ,но не мога да намеря подходящ хранителен режим, същия проблем имам и с тренировъчната програма. Тренирам 3 пъти в седмицата . Тренирах известно време всяка тренировка за всички мускулни групи , разбрах че така трябвало. Мина достатъчно време според мен . Време е да си направя тренировъчна програма и да започна да спазвам някакъв хранителен режим. Помогнете ми ! :)
Благодаря предварително :P
15.01.14
22:19
Как по-точно да ти помогнем? Капризна си, ядеш малко неща, а “обичани” храни са ти все вредни такива. Ние как да знаем кой хранителен режим е подходящ за твоите вкусови предпочитания и намираш за “подходящ”, след като и ти самата не знаеш?.. това е нещо, което ти сама трябва да установиш, като използваш функцията на търсачката и видиш хранителните режими. Чак след това като имаш конкретни въпроси по дадения режим, ние можем да ти дадем някакви насоки. Отделно на 173 59 кг ми се виждат напълно нормални, не виждам закъде искаш да отслабваш.. Всеки ден тук се появяват все нови и нови теми, 90% от случаите се питат все едни и същи неща. Ако наистина се интересувате как да промените нещо в живота си, то със сигурност можете да отделите 1 час от времето си, за да поразгледате малко и да си отговорите на 90% от въпросите, които се повтарят. Не ме разбирай погрешно - не искам да съм груба и го казвам най-приятелски- вие искате всичко на готово да ви се дава без нито да давате достатъчно информация за себе си и начина си на живот, нито да положите малко усилие от себе си.. Ти сама си отговаряш на въпроса какво да промениш в храненето си - започни да ядеш разнообразна храна и спри да ядеш боклуци.
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 15.01.14 22:21.
Не си груба, предпочитам да ми казват истината. Ще се постарая относно храненето , благодаря ти :) Можеш ли да ми препоръчаш някаква тренировъчна програма ?
16.01.14
16:40
Какъв вид тренировки си правила досега и от колко време ? Кръгово ли си тренирала - упражнения за цяло тяло всеки ден или разделено на отделни мускулни групи? Тренираш със собствено тегло предимно или с тежести? Кардио правила ли си и по колко, тренирала си сама или с инструктор? Това са все важни въпроси, на които като ми отговориш, се надявам да успея да те насоча някак как да продължиш:)
Тренирам от 1 месец , през ден . До сега правих упражнения за цялото тяло, разбрах че от начало трябва така. Не знам какво ще рече ‘’Тренираш със собствено тегло предимно или с тежести?’’ , но предполагам с тежести. Бягам по 20-30 минути. Тренирам сама ,а братовчед ми ми каза какви упражнения да правя. Реших да попитам за тренировъчна програма ,защото не мога сама да си изготвя, а мисля че вече е време да почна да тренирам разделено за отделните мускулни групи ! Дано съм помогнала с информацията .
18.01.14
18:25
Тежести ще рече - правиш упражнения с розовите гирички или не те е страх да слагаш по-тежко? Дай един пример за твоя тренировка, в която правиш упражнения за крака, да речем - колко правиш, по колко серии и повторения и с каква тежест? За да разделиш тренировките на отделни мускулни групи, е добре да си наясно как точно се правят конкретните упражнения, да изпълняваш правилно определената техника, в съобразен спрямо целите ти брой повторения и серии. Хубаво е да има човек, който да бъде до теб първите няколко седмици, за да те следи и да ти покаже основните неща.Все пак аз мисля, че 1 месец не е толкова много време и тренировъчна програма като тази например http://www.bb-team.org/workout/1566_oformyane-i-poddarzhane-na-visok-tonus-za-dami ще ти свърши по-добра работа за момента, след това вече можеш да разделиш упражненията за горна част и евентуално да правиш 2 дни крака.
За краката - бягам 25 минути , кростренажор 10 мин. и правя едно упражнение - лягам по корем на лежанката и си свивам краката 4 серии по 12 с 10 кг , отначало правех с 5.
Не знам дали е достатъчно.
18.01.14
21:36
Определено не е, моят съвет е да почнеш с тази програма, която ти дадох и да потърсиш клипчета кое как се прави,ако има нещо, което не ти е ясно, карай така поне месец и нещо и после ще прецениш.
19.01.14
16:22
http://www.bb-team.org/workout/1284_garantirano-otslabvane-za-ambitsiozni-hora-razpolagashti-s-vreme аз съм с тази програма и действа месо не ядеш ли а яйца риба да отслабнеш с филийки и картофки е доста трудно
ПП: и аз съм на 15