Намаляване размера на краката

Здравейте,

От близо 2 месеца ходя на фитнес с личен инструктор и съм много доволна от постигнатите резултати като цяло. Тренирам по 4 пъти седмично като правим по 2 тренировки горна и долна част седмично с по 40 минути кардио на ден (като естествено започнахме от по малко). Гледам да ограничавам сладкото, но като цяло напълно контролиран режим на хранене ми е непосилен. Ангажирана съм по 14 часа на ден, прибавих и 2 часа фитнес = 16 часа и буквално се прибирам и умирам на леглото.
Забелязвам че в килограмите не съм мръднала особено - от 72-74 съм смъкнала до 68-70(според зависи храненето и други фактори) което не ме притеснява особено, високичка съм (176). Тялото ми се прибра и стана доста по релефно и красиво. Предимно в горната част на тялото.
Едно нещо обаче ме притеснява - краката ми като че ли набъбват. Усещам го по дрехите. Вярно по-вирнато е дупето, около коленете мазнинките намаляха и не е отпуснато както преди, но определено чувствам някои дрехи по-тесни в бедрата. Докато в горната част на тялото е абсолютно обратно - смъкнах размер на дрехи до S.

Имате ли идея на какво може да се дължи и мога ли да направя нещо по въпроса да смъкна размера на бедрата? Колкото и да харесвам големи дупета и крака... не е нужно да са огромни :)

Благодаря предварително!

Ако споделиш какво точно правиш в дните, когато тренираш долна част, ще ни е по-лесно да ти кажем :) Като цяло,ако тренираш с по-тежко и правиш базови упражнения и такива със свободни тежести, напълно възможно е да си поизгорила мазнините и да си оформила мускули, затова и може би усещаш да ти стягат дънките на бедрата. А и това кардио по 40 мин на ден определено си казва думата. Но лично аз не виждам нещо лошо в това:) Ако гледката в огледалото ти харесва, не се води от това, че дънките ти стягат малко в бедрата.  Ако все пак не искаш това да се случва, прави повече повторения с по-малко тежести.

Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 02.01.14 15:25.

казано от Adriana Dacheva на 02.01.14, 15:24:

Ако споделиш какво точно правиш в дните, когато тренираш долна част, ще ни е по-лесно да ти кажем :) Като цяло,ако тренираш с по-тежко и правиш базови упражнения и такива със свободни тежести, напълно възможно е да си поизгорила мазнините и да си оформила мускули, затова и може би усещаш да ти стягат дънките на бедрата. А и това кардио по 40 мин на ден определено си казва думата. Но лично аз не виждам нещо лошо в това:) Ако гледката в огледалото ти харесва, не се води от това, че дънките ти стягат малко в бедрата.  Ако все пак не искаш това да се случва, прави повече повторения с по-малко тежести.

Ами за крака последните няколко (4) пъти правя:
1. бедрено сгъване на машина 4х20 с 15 кг
2. разгъване 4х20 с 15 кг
3. клек на смит 4х20 с 20 кг
4. лег преса 4х20 с 35 кг
5. адуктор 4х20 с 25 кг
6. абдуктор 4х20 с 25 кг
(имайки предвид, че съм сама в родния край по празниците без инструктор)
С инструктора правим малко повече и по-разнообразни упражнения, но тези са включени със сигурност под някаква форма. Тежестите са ми добре, само последните 2-3 повторения са ми по-трудни, но все пак успявам.

Иначе за харесване ми харесва как изглеждам ... но се притеснявам с тази височина ако размерите ми се увеличават, ще започна да изглеждам заплашително. Не е търсения ефект :)
Може би ще се опитам в храненето да намаля въглехидратите, но имайки предвид, че ако ям само месо и салата след максимум 30 минути съм зверски гладна... Направих такъв експеримент на 31 декември - голямо количество салата и месо на 3 пъти, ефекта... легнах си гладна и сутринта се събудих със “залепнал” корем за гърба, в лошо настроение и лек главобол. Не мисля, че гладуването е за мен.

Спазваш ли някакъв режим ?

02.01.14
16:27

Простено е на 1-ви да боли глава :D А иначе не мислиш ли , че сериите са много ?

Мнението беше редактирано от Пенев на 02.01.14 16:28.

Общо погледнато:

Закуска 6:30-7ч: 4-5 лъжици овесени ядки с мляко + кафе с мляко
Фитнес 7:30-9:30
Закуска2 10:00-10:30: обикновено някакъв плод(някакъв цитрус по-често или един банан) и 2ро кафе с мляко
Обяд 12:30-13:00: Месо + някакъв въглехидрат, дали ще са картофи, бобови растения или друго ... тук не пропускам
Следобедна закуска 16:00-16:30: няколко ядки или плод + 3то кафе с мляко
Вечеря 19:30-20:00/или в 22:00-22:30(зависи кога се освободя)/: месо + салата /или месо + някакъв цитрус/

Гледам поне веднъж в седмицата със сигурност да ям риба, може би трябва да се замисля за повече.

казано от Пенев на 02.01.14, 16:27:

Простено е на 1-ви да боли глава :D А иначе не мислиш ли , че сериите са много ?

С инструктора ги правим по 3 серии и добавя други упражнения... това е по-скоро сама да успея да се справям :)

Бърз ъпдейт по темата - мисля че разбрах от къде идва проблемът при мен. Мисля че просто се бях стресирала излишно. Вече започнах да губя обиколка малко по малко и на краката.
Започвайки да тренирам не бях наясно с темповете с които нещата могат да се развиват - краката ми се стягат доста бързо, но мазнините там губя много бавно. Структурата ми просто е такава. Почти веднага изгубих коремчето и оформих ръцете, но долната част става много бавно.
Все още съм със същите размери дънки и панталони, но определено изглеждам много по-добре и всички го забелязват. А и както казах и сантиметрите малко по малко намаляват.
Един плюс обаче който може би също оказва влияние - намалих порционите и започнах да ям по-често като гледам да заменям ориза и картофите с някаква по-лека салата и цитрусови плодове. Е ако ми се яде много не се мъча де :D

Тоест - ако някой има същия проблем... Обмислете колко години сте седяли и тренирали на маса за да качите тези килограми и мазнини, не мислете че за един-два или три месеца веднага ще заприличате на фотомодел. Особено ако нямате желание да се изтезавате с глад :)

Та продължавам с мъките във фитнеса и като цяло имам много позитивен поглед :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1