Две тренировки на ден.

14.01.14
19:12

Понеже свободното ми време е много-малко и все по-малко ще става се чудя дали едната от двете ми фитнес тренировки да я правя преди тренировката ми по волейбол ?Примерно : Неделя или понеделник - първа тренировка (гърди,гръб,бицепс и трицепс) тук проблем няма.
Четвъртък - втора тренировка (крака,рамо) като час - два след нея тренировка по волейбол близо 2 часа.Разбира се няма да е много обемна тъй като после ще бъдат довършени от волейбола.
Та какво мислите ?

Carbohydrate

14.01.14
19:17

Ако възприятието на фитниса е като спомагателно средство за другите тренировки, то няма проблем. Обаче виждам, че не е така, май? Трябва ти обща концепция. Славко може да ти каже как да комбинираш при условие, че фитнеса е помощно средство.

Тежък режим е това и НЕ е за всеки.

За да направиш нещо смислено и да постигнеш резултати, трябва двата тренировъчни процеса (този в залата за фитнес и този в залата за волейбол) да са много добре синхронизирани. Нужно е да се знае какво ще правиш във фитнеса и какво ще правиш с топката, за да не се достига до претоварване на определена зона на тялото. Давам примери - ако 2 часа след тренировката за крака те натиснат с тренировка волейбол, съдържаща основно работа с елементите атака и блок, не е ясно краката ти как ще понесат това и дали няма да има жертви в рамената. Ако след щангите за горната част на тялото се наложи да играеш два часа защита и посрещане, ще имаш нулев контрол върху топката и при някое приземяване можеш да си разбиеш носа или брадата.

Съветвам те да търсиш варианти да тренираш не повече от веднъж на ден, въпреки трудностите. Така ще можеш да се натоварваш по-ефективно и на двете места. Разбира се - съветът ми е принципен, защото не съм наясно какво и как тренираш, каква е кондицията ти и какви резултати искаш да постигнеш.

16.01.14
17:44

Принципно имам стаж във фитнеса близо 3 години (радвам се на добри резултати и здраве), волейбол - година , но тренираме най-вече есента и пролетта - нещо като училищен отбор(даже не нещо ами точно такъв отбор). Принципно целта ми е да не прекъсвам нито фитнеса нито волейбола въпреки малкото свободно време, дори веднъж седмично да бъде. Все пак успях да измисля място и за още 2-ра тренировка: първата тренировка във фитнеса ще бъде в неделя или понеделник , втората със сигурност в сряда(вечерно време ще бъдат и двете тренировки- 18-19:00 часа) и четвъртък е волейбола.
Тренировка 1 - крака,рамо,корем
Тренировка 2 - гръб,гърди,трицепс,бицепс
Смятам , че силовите тренировки биха ми се отразили по-добре , понеже съм пробвал 5х5 за 2 месеца и беше супер . Лично съм установил за себе си , че ниския обем серии и повторения и големите тежести ми вършат отлична работа , спрямо високия обем на тренировката, вероятно поради ежедневието.
Въпроса ми е коя тренировка би била подходяща за сряда (ден преди волейбола) ?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1