17.01.14
19:33
Здравейте, наскоро си купих велоергометър но нещо ме съмнява калориите които показва.. при интензивно въртене за 1 час свалям 200 калории, това според мен не е реално? Уредът до колкото знам е Германски.. Какви калории приблизитено трябва да изгоря за 30 минути при интезивно въртене.. нещо не ми се връзва..
Има някаква грешка в уреда. Аз като въртя интензивно във фитнеса за около 30 мин. съм “изгарял” 400-500 калории.
18.01.14
00:25
Как ги измерва тези калории уредът? Трябва ли да се държиш някъде и държиш ли се там през цялото време?
18.01.14
08:57
Ето такива таблици могат да се намерят доста из Интернет, но на всичките до една не може да се разчита.
Метаболизмът и разходът на енергия от човек до човек може да бъде толкова различен, че измервателните функции по подобни уреди в залата могат да бъдат единствено много, много грубо предположение.
Примерно, аз и Пешо сме с идентични ръст, възраст, тегло (lean & fat). Въртим на велоергометъра 30 минути, но аз никога не съм въртял през живота си, а той върти всеки ден от 2 месеца насам.
Той ще изгори поне двойно по-малко калории от мен, понеже организмът му се е адаптирал към натоварването и се е научил да използва по-малко енергия за въртенето през тези 30 минути т.е. станал е по-ефективен.
Това важи за всяка физическа активност. Та...не се доверявайте напълно на това, което уредът показва, освен ако не е от тези в лабораториите (забравих му името), при които ти се закача маска на лицето и измерва разходът на енергия според издишания въглероден диоксид.
18.01.14
18:10
Какво точно значи “интензивно”? Пише ли някъде с каква скорост се движиш?
18.01.14
18:12
Аз под интензивно разбирам съвсем друго нещо.