17.01.14
23:55
Здравейте , наскоро започнах ВМ–НВД с цел сваляне на подкожни мазнини ,с 6 пъти седмично тренировки в залата , но реших да вмъкна и малко интервално кардио... Така ето го и проблема , правя си кардиото 3-4 пъти в седмицата ,за не повече от 20 минути, като основата ми е спринотово бягане , но на другия ден едвам стъпвам на прасците си.. Като допълнение, те започват да спадат =.= Знам колко тъпо звучи и сигурно ще кажете , че не ям достатъчно и губя мускулна маса, но имах същия проблем и миналата година , когато ядях по около 3000 ккал/ ден и бягах 3 пъти седмично , имах спад от около 2-3 см в рамките на месец и половина , а това е адски гадно ,тъй като да имаш малки крака на фона на релефно и мускулесто тяло си е някак смешно... Та някой може ли да ми предложи решение или алтернатива , защото не е много готино да се бъхтиш цяла зима за 40см-ови прасци и после лятото—-35 =/
18.01.14
00:21
Първо, любопитно звучи как 4-5 см от прасците изчезват и се появяват, без, доколкото разбирам, осезаема промяна на личното тегло?
Но за прасците щом си говорим - болки като при мускулна треска ли изпитваш? Отзад или отпред на подбедреницата?
В същата ситуация съм като болката ми е отпред .. Спад в тази мускулна група нямам ,дори бих казал ,че има прогрес (въпреки,че съм на НВД) ,но болката е просто ужасна вече 3-та седмица .. Мислих си ,че мускулатурата се приспособява и след седмица,две няма да я има тази болка ,но явно не е така ! За да не пускам нова тема какво бихте ме посъветвали ? Да сменям наклона на пътеката ,нещо за скоростта ?
18.01.14
02:37
Бягаш ли под наклон? Ако да, недей.
Прасците ми толкова зор вижат ежеднвено и все пак изпитвам подобна болка дори при по-продължително ходене под наклон.
18.01.14
09:08
Пламене, не разбирам от мнението ти как точно хронологично се подреждат нещата, но ако си минал на НВД е възможно да си загубил голяма част от гликогена, което е нормално да смали размера. Но това е временно и като започнеш да си хапваш пак въглехидрати, ще се стабилизират нещата.
Отделно, може да си поизгорил мазнини в прасците, в което няма лошо. Предпочиташ големи и мазни прасци или нормални и релефни? :)
Относно болката, в началото е напълно нормална, като говоря за мускулна треска. Ако до седмица, седмица и половина, мускулатурата не се адаптира, значи става въпрос за лошо възстановяване и вероятно гладуване. За 6 тренировки седмично по време на отслабване...дано добре си планирал храненето и почивката.
Болката може да се дължи и на неправилно тичане.
18.01.14
10:35
Ъм... Бягам навън, пътеките не ме влекат особено , така че наклон е възможно да има , но едва ли е голям. Има смяна в терена обаче, т.е половината от трасето ми е на цимент, а другата на трева и пръст . Прасците ми бяха доста релефни , нищо мазно нямаше по тях, освен наистина да съм изчерпал глюкогена , но това не би ли предполагало сравнително равномерен спад във по-големите мускулни групи, където се съхранява? Примерно в ръцете си нямам повече от милиметър спад, а в гърдите повече от сантиметър... Талията ми се смалява постепенно , но това е нормално , предполагам. Аз дори преди диетата не бях с повече от 12% мазнини. Болката си е чиста мускулна треска според мен, но интересното е , че прасците си ги тренирам веднъж всяка седмица и то доста тежко , а мускулната от това бягане ме хвана и от предната и от задната част на прасците , дотолкова , че дори не мога да ги стегна , получавам крампа при опит .
Мнението беше редактирано от Plamen Nikolov на 18.01.14 10:37.
18.01.14
10:40
Гликогенът се изчерпва локално. Т.е. ако тренираш ръцете, се изчерпва гликогенът в тях, без да се “взима” от краката или други части на тялото. При тичането естествено се движи цялото тяло, но основното натоварване поемат краката - прасците, бедрата и в немалка степен глутеусите (задните части).
Тъй че не е ненормално да си изчерпал повече гликоген в краката, отколкото в горната част на тялото.
Според мен обаче няма от какво да се притесняваш. Отслабваш, нормално е да има спад в обиколките, пък вече като приключиш и увеличиш калориите и въглехидратите, тогава ще се види.
18.01.14
13:39
О,благодаря за отговорите , и за обяснението за глюкогена, ще го имам предвид